iPhone 16: дата виходу, ціна та характеристики
Чутки Apple
30/07/2024
28918
5 хв

iPhone 16: дата виходу, ціна та характеристики

30/07/2024
28918
5 хв
Поширити

Серпень на порозі, а це означає, що трохи більше місяця залишається до презентації лінійки iPhone 16

І всі вже з нетерпінням чекають на головну презентацію Apple, чи не так?

Дата виходу iPhone 16

Традиційно Apple презентує нову лінійку iPhone та Apple Watch у вересні. Якщо компанія буде послідовною і цього разу, то презентація має відбутися у другий вівторок вересня, тобто 10-го вересня.

Нагадаємо, айфон 15 було представлено у вівторок, 12-го вересня 2023 року.

iphone-16-rumors-2024

Дизайн та кольори iPhone 16

На початку року Apple випробовувала різні варіанти дизайну для базових моделей iPhone 16, згодом обравши вертикальну систему камери з виступом у формі таблетки. У попередніх лінійках моделі iPhone з розміщенням діагональних лінз мали виступ камери квадратної форми, але цього разу Apple може зменшити виступ камери за рахунок нового розташування лінз.

Мікрофон буде розташований поруч з лінзами, а спалах камери - на задній панелі пристрою поза виступом. Ліворуч на корпусі перемикач вимкнення звуку буде замінено кнопкою дії, а моделі iPhone 16 отримають таку саму кнопку, яка є в моделях iPhone 15 Pro. Кнопки гучності будуть розташовані під кнопкою дії.

Про кольори для iPhone 16 за цей час було багато чуток. Спочатку мало місце припущення про сім кольорів, зокрема синій, рожевий, жовтий, зелений, чорний, білий та фіолетовий.

iphone-16-five-colors

Пізніше  Мінг-Чі Куо повідомив, що iPhone 16 буде представлений у п”яти кольорах: чорному, зеленому, рожевому, синьому та білому кольорах, окрім фіолетового та жовтого.

Професійні моделі з лінійки айфон 15 отримали титановий корпус та чотири кольори: чорний титан, білий титан, синій титан та натуральний титан. За чутками, цього року ми можемо побачити два нові кольори - це Desert Yellow (Desert Titanium) та Cement Gray (Titanium Gray) і вони нагадуватимуть золотий та сірий кольори, які були раніше.

iphone-16-pro-colors-2024

Розміри та дисплеї iPhone 16 та iPhone 16 Pro

Розміри діагоналі дисплеїв цьогорічної лінійки виглядатимуть так:

  • iPhone 16 - 6,1 дюйма

  • iPhone 16 Plus - 6,7 дюймів

  • iPhone 16 Pro - 6,3 дюйма

  • iPhone 16 Pro Max - 6,9 дюймів

Тобто, розміри діагоналей Про-моделей згідно витоків збільшаться на 0,2 дюймів, якщо округлити.

OLED-дисплеї в лінійці iPhone 16, ймовірно, використовуватимуть технологію мікролінз для покращення яскравості та більшої енергоефективності.

Apple завдяки технології Border Reduction Structure (BRS) може зменшити рамки без впливу на продуктивність дисплея.

Точної інформації щодо тонших рамок для усієї лінійки айфон 16 поки що немає, можливо це стосуватиметься лише нових моделей iPhone 16 Pro.

Всі моделі мають отримати Dynamic Island, як і попередня лінійка айфон 15. За чутками, Apple має новий варіант розміщення деяких датчиків Face ID під дисплеєм, в такому випадку професійні моделі

iPhone 16 можуть отримати менший виріз для камери за стандартні моделі.

apple-chip-a18-pro-2024

Чіп iPhone 16

Скоріш за все iPhone 16 Pro, отримає новий процесор A18 Pro, натомість базові моделі айфон 16, можуть отримати дещо спрощену версію A17 Pro, яку мають  iPhone 15 Pro, але нещодавні чутки вказують на те, що Apple представить цей чіп під назвою A18. 

В повідомленнях, які з'явилися навесні цього року, йшлося про те, що чіп A18 Pro стане фізично більшим. Адже більша площа необхідна для покращеного нейронного механізму з продуктивністю, яка підтримуватиме більше функцій ШІ, що працюють на пристрої, а не в хмарі.

Нові кнопки iPhone 16 Pro

Базові моделі айфон 16, скоріш за все, отримають дві нові кнопки - одна замінить перемикач вимкнення звуку плюс буде нова кнопка захоплення.

Кнопка Дії

Кнопку дії вже мають моделі iPhone 15 Pro, а цього року таку ж саму кнопку мають отримати і стандартні айфон 16.

Нагадаємо, кнопка дії замість перемикача вимкнення звуку, виконує на вибір такі функції як: увімкнути ліхтарик, увімкнути камеру, запустити ярлик, увімкнути чи вимкнути режим фокусування, використовувати переклад, увімкнути чи вимкнути беззвучний режим тощо.

Кнопка захоплення

Нова кнопка захоплення розташована на тій стороні iPhone, де є кнопка живлення, у місці під антену 5G mmWave у США.

Виріз mmWave буде перенесено на ліву сторону айфон і розташовано під кнопками гучності. Планується, що вона буде механічною, а не ємнісною, тим не менш, за повідомленнями, вона зможе реагувати на натиск і дотик. Завдяки їй можна буде збільшувати та зменшувати масштаб, проводячи по кнопці ліворуч та праворуч, легке натискання допоможе фокусуватися, а більш сильне - активувати запис.

iphone-16-camera-2024

Камери iPhone 16 Про

iPhone 16 Pro можуть отримати покращену ультрашироку камеру на 48 МП, яка покращуватиме зображення в умовах слабкого освітлення. Скоріш за все, ця камера виступатиме як основна, об’єднуючи дані з чотирьох пікселів в один «суперпіксель» для найкращої якості зображення.

Згідно повідомлень, ширококутний датчик на 48 МП в iPhone 16 Pro Max, матиме гібридний об’єктив, який складається з 8 частин - з 2 скляними елементами та 6 пластиковими елементами, а також покращення для сенсорів Telephoto та Ultra Wide.

iPhone 16 Pro та iPhone 16 Pro Max можуть отримати 5-кратні телеоб’єктиви цього року, а стандартні моделі iPhone 16 матимуть вертикальне розташування камери, як в моделях в iPhone 12, для запису просторового відео за допомогою ультраширокої та ширококутної камер.

IPhone16 Pro Max може отримати камеру-перископ “супер телефото” для різкого збільшення оптичного масштабування. Про це стало відомо з допису користувача Weibo, який вже надавав точну інформацію в минулому.

«Супер» або «ультра» телефото зазвичай описує камери з фокусною відстанню понад 300 мм. Поточний телеоб’єктив еквівалентний 77-міліметровому об’єктиву, тому, якщо це точно, можливості масштабування можуть значно збільшитися.

iphone-16-Ppo-telephoto-canera

Автономність айфон 16

Згідно повідомлень, ємність акумуляторів лінійки iPhone 16 є схожою на ємність акумуляторів лінійки iPhone 15. Особливістю є те, що в деяких моделях вона на 5% вища, тоді як iPhone 16 Plus - це виняток із меншою на 9% ємністю. Оскільки час роботи батареї залежить від багатьох факторів, поки що не ясно чи збільшиться час автономної роботи iPhone 16 чи ні.

За чутками, Pro-моделі можуть заряджатися набагато швидше, очікується до 40 Вт дротової та 20 Вт MagSafe бездротової зарядки.

За чутками, iPhone 16 Pro матимуть нові батареї з металевим корпусом та більшу ємність 3355 мАг (у айфон 15 Про 3274 мАг). Базові моделі iPhone 16 та iPhone 16 Pro Max також матимуть більші батареї 3561 мАг та 4676 мАг, а от iPhone 16 Plus може отримати батарею до 4006 мАг.

Ці нові батареї, ймовірно, буде легше замінити, згідно вимог відповідності новим нормам ЄС.

iphone-16-pro-max-battery

Що ще нового?

Ще наприкінці 2023 року повідомлялося, що iPhone 16 для стільникового зв'язку отримає модем Qualcomm Snapdragon X75 5, він забезпечуватиме  більшу швидкість, покриття, мобільність, надійність з’єднання та точність визначення місцезнаходження. Про власні модеми Apple ходять чутки вже багато років, але, виходячи з нещодавніх чуток, раніше наступного року ми їх не побачимо.

Ми точно можемо розраховувати на Wi-Fi 7 в Про-моделях цьогорічної лінійки. З'єднання Wi-Fi 6E, скоріш за все, використовуватимуть базові моделі, адже минулого року його отримали лише iPhone 15 Pro та iPhone 15 Pro Max.

iPhone-16-Pro-with-Wi-Fi-7

За повідомленнями Пу, iPhone 16 може отримати більше оперативної пам’яті 8 ГБ ( в айфон 15 - 6 ГБ). Таким чином конфігурації всіх моделей в лінійці включатимуть 8 ГБ оперативки.

Ну і цілком логічно, що лінійка iPhone 16 матиме порт USB-C для зарядки та дротового підключення, яку минулоріч отримали усі моделі iPhone 15. Схоже, що нічого в цьому плані не зміниться, хоча свого часу ходили чутки про те, що Apple намагається зробити iPhone без портів. 

Були також повідомлення, що магніти MagSafe в моделі айфон 16 будуть тоншими, відповідно зменшаться розміри магнітного кільця сумісного з чохлами MagSafe.

iphone-16-usb-c

Ціна iPhone 16

На жаль, інформації щодо цінової політики до цього часу немає. Тому беремо до уваги минулорічні стартові ціни на лінійку 15. Ціни на базові моделі iPhone 16 та iPhone 16 Plus за такої умови становитимуть від 799$ та 899$ відповідно.

iPhone 16 Pro може стартувати від 1099$, а iPhone 16 Pro Max від 1199$. Згідно деяких інсайдерських повідомлень, Apple може представити iPhone 16 Ultra вищого класу з екраном більшим за екран iPhone 16 Pro Max, ця модель ймовірно, матиме вищу ціну.

Всі вищеперераховані характеристики та можливі функції зібрано з різних витоків та за повідомленнями видань, які пишуть про гаджети Apple.

Тож ця інформація, яку ми маємо станом на сьогодні, не є точною на сто відсотків. Все стане ясно як день під час вересневої презентації. 

Треба мати трохи терпіння.

Оцініть статтю
rating-r3
21
rating-r4
14
rating-r2
1
rating-r1
4
rating-r0
0
Коментарі
0
Зміст:

Популярні статті

Зміст:

Рекомендовані товари

Посилання скопійовано
Реєстрація
Будь ласка, перевірте номер телефону Будь ласка, перевірте номер телефону Номер телефону вже використовується
Будь ласка, перевірте корректність вводу пошти
Пароль має мати від 8 символів
Паролі не співпадають
Ми відправили вам SMS на номер:
Код з смс:
Код з смс не вірний:
detail_ico
Переваги реєстрації
  • Статус замовлення
  • Історія замовлень та їх деталі
  • Зручні списки бажань з порівнянням товарів
  • Переглянуті товари
  • Скачування та друк чека/гарантійного талону
  • Збереження контактних даних для кошику
  • Функція повторити замовлення
  • Індивідуальні промокоди
Вибір

Ви можете вести пошук товару за партномером, кодом товару, по повній або частковій назві

Зв'язок з нами
Отримайте знижку -150₴ за підписку Ми відправили промокод на знижку на Вашу пошту: petro@gmail.com
Ви вже підписані
Будь ласка, перевірте корректність вводу пошти
Відправити
Бажаєте отримувати персональні промокоди на знижки? Реєструйтесь в особистому кабінеті
Не цікаво