Apple Intelligence: Нова технологія штучного інтелекту
Огляд
27/08/2024
406
4 хв

Apple Intelligence: Нова технологія штучного інтелекту

27/08/2024
406
4 хв
Поширити

10 червня 2024 року Apple презентувала на конференції власний штучний інтелект – Apple Intelligence.

Спостережливі користувачі помітили, що цією назвою компанія фактично привласнила собі абревіатуру AI, яка зазвичай розшифровується як “штучний інтелект”. Крутий маркетинговий хід 👍 Проте під капотом Apple Intelligence ховаються набагато крутіші речі. 

apple-intelligence

Трішки теорії

Система Apple Intelligence буде працювати майже на всіх пристроях Apple – iPhone, iMac, iPad. Вона отримає доступ до всіх даних користувача та буде аналізувати його дії, звички. Головна ціль Apple Intelligence – розширити можливості “яблучних” гаджетів та допомагати користувачам в їх повсякденних завданнях. 

Проте не хвилюйтесь, Apple стверджує, що персональна інформація користувачів буде під максимальною безпекою. Більшість дій будуть здійснюватись на самому пристрої, без сторонньої допомоги. Для цього компанія розробляє новий потужний чіп, про який ми згодом напишемо. Навіть, якщо потужності пристрою не вистачить, то будуть задіяні “особисті хмари” з найвищим рівнем захисту. Ні в кого не буде до них доступу, крім самого користувача. 

Apple Intelligence – це перша потужна спроба Apple опанувати штучний інтелект і цікавих можливостей у неї цілий мішок 👇

apple-intelligence-iphone-imac

Покращена Siri

⛑️ Вона отримає максимальну прокачку своїх здібностей.

З виходом мовних моделей, по типу ChatGPT та Gemini, голосовий асистент Siri почав програвати їм у функціональності. Проте тепер він буде більше знати про свого користувача та зможе краще допомагати йому в повсякденних справах:  

  • Siri запам'ятовує всю інформацію про дії користувача. Асистент аналізує стандартні програми – «Нотатки», «Повідомлення», «Пошта», «Фото» тощо, – тому може легко знайти, наприклад,  фотографію посвідчення водія в галереї, визначити номер документа і ввести його у відкриту форму на сайті. На запитання "Коли прилітає моя мама?" Siri відповість даними з листа, який мама надіслала користувачеві. Круто, погодьтесь 👍

Також можна попросити знайти певне повідомлення, не знаючи, в якому саме додатку воно знаходиться — у «Пошті» або «Повідомленнях». А ще –  Siri може відобразити всі файли, надіслані за певний місяць.

  • Голосовий помічник розуміє контекст запитів. Він бачить, яка саме програма відкрита у користувача, тому розуміє суть запиту. Можна відкрити фотографію та попросити надіслати її певному контакту, або відразу створити картку контакту з повідомлення.

  • Помічник підкаже, як користуватись продуктами Apple. Він дасть покрокові інструкції про те, що зробити для розв'язання конкретної проблеми. Наприклад, як створити новий Apple ID і де знаходиться потрібний пункт у "Налаштуваннях".

Також Siri отримає оновлений дизайн з різнокольоровою рамкою, яка світиться після активації. 

apple-intelligence-siri-2024

Інтеграція ChatGPT

🤖 Відомо про партнерство між Apple та компанією OpenAI, які розробили ChatGPT.

В продукти Apple буде інтегрована остання найпотужніша версія GPT-4o, яка доповнить можливості Siri та деяких інших додатків. Наприклад, можна буде попросити у голосового помічника придумати декілька рецептів нового торту, або написати вірш за мотивами улюбленого фільму.  

І хоч компанія поки не розкриває всіх можливостей інтегрованого GPT-4o, ми можемо точно сказати, що це буде щось дуже корисне та цікаве.   

iphone-apple-intelligence

Нові інструменти для роботи з текстом

📜 Вони розроблені спеціально для того, щоб спростити та пришвидшити роботу з текстами. 

Інструменти будуть працювати у всіх додатках, включно з “Нотатками” та “Повідомленнями”. На презентації Apple показала 3 кнопки:

  • Proofread – перевіряє текст на граматичні та пунктуаційні помилки і автоматично пропонує виправлення.

  • Rewrite – адаптує текст під потрібний стиль, наприклад, більш дружелюбний або офіційний. 

  • Transform – пропонує коротку вижимку з виділеного тексту. Її можна отримати в форматі переказу, списку, таблиці чи головних тезисів. 

Щоб скористатись потрібною функцією, досить просто виділити текст та обрати потрібну кнопку в меню.      

writing-apple-intelligence

Генерація зображень

🖼️ Функція Image Playground буде генерувати унікальні картинки, без використання сторонніх сервісів.

Досить просто ввести текстовий запит або взяти за основу фото з галереї. Штучний інтелект миттєво згенерує картинку, яку можна буде зберегти в “Нотатках” або “Keynote”. В готове зображення можна буде вносити зміни, наприклад, змінювати стиль та деталі. Також в окремому додатку буде система тегів – можна просто вибрати 2 об'єкти та з’єднати їх разом, наприклад, “кота” та “вечірку”.

Сторонні розробники зможуть інтегрувати Image Playground у свої проєкти через API. 

apple-intelligence-genmoji

Пріоритетні листи та сповіщення

✉️ Завдяки аналізу звичок користувача, AI буде закріплювати важливі повідомлення у верхній частині стопки.

Це гарантує, що користувач не пропустить нічого важливого, наприклад повідомлення від близьких або шефа. Більше того, всі пріорітетні сповіщення будуть зберігатись в окремій папці. Ця ж функція буде сортувати листи електронної пошти в порядку пріоритетності.

apple-intelligence-chatgpt

Редагування фото

📸 Більше ніяких сторонніх додатків для очищення фону.

Завдяки новому інструменту “Очистка”, потрібно буде лише обвести пальцем потрібний об’єкт на фото і він автоматично зникне. Працює ця функція просто ідеально, не залишаючи ніяких слідів. 

Ще одна фішка – генерація спогадів по фотографіях. Наприклад, можна вказати, щоб штучний інтелект згенерував фільм або слайд-шоу на тему “Мій відпочинок на Балі у 2021 році”. Нейромережа придумає цікавий сюжет та виконає запит.

apple-intelligence-image

Генерація емодзі

🙂 Власні унікальні емодзі за кілька кліків.

Досить просто ввести текстовий запит або обрати фотографію з галереї, на основі якої ШІ згенерує емодзі. Їх можна буде використовувати нарівні з “офіційними”. Apple назвав їх Genmoji. Швидше за все, їх можна буде використовувати у всіх додатках компанії та деяких сторонніх сервісах, наприклад, “Телеграм”.

apple-intelligence-ai

Що в результаті

Apple Intelligence зробить життя користувачів простішим та значно розширить можливості нових пристроїв. А головне – все буде працювати повністю безкоштовно, без підписок та обмежень. Поки тільки англійською мовою, але це всього лише питання часу. 

Якщо надумали купити собі новий iPhone, iPad чи інший пристрій від Apple, то зараз найкращий час. Ціни значно опустились напередодні презентації нових пристроїв. Тож переходьте в каталог NewTime і ставайте на сторону штучного інтелекту :) 

apple-intelligence-iphone

Оцініть статтю
rating-r3
12
rating-r4
8
rating-r2
0
rating-r1
0
rating-r0
0
Коментарі
0
Зміст:

Популярні статті

Зміст:

Рекомендовані товари

Посилання скопійовано
Реєстрація
Будь ласка, перевірте номер телефону Будь ласка, перевірте номер телефону Номер телефону вже використовується
Будь ласка, перевірте корректність вводу пошти
Пароль має мати від 8 символів
Паролі не співпадають
Ми відправили вам SMS на номер:
Код з смс:
Код з смс не вірний:
detail_ico
Переваги реєстрації
  • Статус замовлення
  • Історія замовлень та їх деталі
  • Зручні списки бажань з порівнянням товарів
  • Переглянуті товари
  • Скачування та друк чека/гарантійного талону
  • Збереження контактних даних для кошику
  • Функція повторити замовлення
  • Індивідуальні промокоди
Вибір

Ви можете вести пошук товару за партномером, кодом товару, по повній або частковій назві

Зв'язок з нами
Отримайте знижку -150₴ за підписку Ми відправили промокод на знижку на Вашу пошту: petro@gmail.com
Ви вже підписані
Будь ласка, перевірте корректність вводу пошти
Відправити
Бажаєте отримувати персональні промокоди на знижки? Реєструйтесь в особистому кабінеті
Не цікаво