Новий Starlink REV4 (Gen3): переваги терміналу третього покоління
Огляд
23/05/2024
2056
5 хв

Новий Starlink REV4 (Gen3): переваги терміналу третього покоління

23/05/2024
2056
5 хв
Поширити

Starlink компанії Ілона Маска забезпечує супутниковий інтернет у важкодоступних місцях, до прикладу в сільській місцевості, під час подорожей та для певних бізнес-потреб. Супутникова мережа невпинно зростає, покриття зростає, все більше користувачів у світі отримують високошвидкісний широкосмуговий доступ до Інтернету з низькою затримкою. 

Starlink є альтернативою оптоволоконному та кабельному інтернету. Зі своїми плюсами та мінусами. Супутниковий інтернет забезпечує наднизьку затримку, необмежену передачу даних, мобільність під час подорожей. Натомість швидкість є нижчою за ту, яку надають кабельні та оптоволоконні мережі, плюс вища ціна за обладнання і тарифні пакети.

starlink-gen-3 (1)

Як би там не було, для деяких користувачів - це оптимальний варіант. До того ж, Старлінк випустила нове покоління супутникових терміналів, спочатку вони були доступними лише в США, наразі Starlink Gen 3 вже є в продажу в країнах Європи. То що ж оновили? Чим кращі нові супутникові модеми третього покоління?

Отже, Старлінк пропонує дві моделі: SpaceX Starlink REV4 (Gen3) Standart Kit - Residential та SpaceX Starlink REV4 (Gen3) Standart Kit - Roam. Перша передбачена для використання в домашніх умовах з прив'язкою до адреси будинку, а друга - надає можливості користування в будь-якому місці під час подорожей, встановлюється на автофургонах та в кемпінгах, але під час руху може працювати тільки на швидкості 16 км/год. В представленному поколінні суттєво змінилися технічні характеристики та дизайн, з'явилися нові функції та значно зросла швидкість Інтернету. 

starlink-gen-3

Дизайн 

Третє покоління SpaceX Starlink Gen 3 має оновлений дизайн. Супутниковий модем Старлінк отримав набагато легшу і тоншу конструкцію, вага якої становить 2,9 кг (друге покоління має 4,2 кг). Він легко встановлюється та налаштовується. Мотор, який використовувася для точної настройки позиції, замінено на нову зручну підставку.

starlink-gen-3-11webp

Нова антена стала на 9 см довшою за попередню модель, довжина становить 60 см, ширина залишилась такою ж - 30 см., вона є нерухомою і розміщається на вбудованій підставці.

Антена отримала опору для регулювання кута нахилу і стала потужнішою на 25 Вт, середня потужність становить від 75 до 100 Вт.

starlink-sputnik-modem-gen-3-standart

Переваги Супутникового модему SpaceX Starlink REV4 (Gen3)

Модем SpaceX Starlink REV4 (Gen3) підтримує технологію Wi-Fi 6. Ця версія набагато швидша, якщо порівнювати її з попередньою версією Wi-Fi 5, яку підтримувала попередня модель Starlink. 

Перші тести в Україні показали до 50% приросту швидкості Starlink REV4 Gen3 у порівнянні зі SpaceX Starlink Gen 2.  

speed-test-starlink-gen-3-vs-gen-2

Маршрутизатор Gen 3 використовує тридіапазонне радіо, попереднє покоління працює на подвійному діапазоні, і отримав 2 Порти Ethernet, є можливість підключення до 235 пристроїв. Роутер має світлодіодний індикатор, який сигналізує про стан системи. 

Роутер Старлінк Gen 3 сумісний зі Starlink Gen 2, Gen 3 Mesh (окрім мережі Mesh сторонніх виробників).

Робоча температура від -30°C до 50°C. Вага роутера 0,57 кг.

Starlink-sputnik-modem-gen-3

Безпека

Супутниковий модем Старлінк отримав оновлений протокол WPA2, заснований на механізмі мережі високої безпеки. Він працює у двох режимах: персональному або використовує спільний пароль доступу в домашніх мережах.

Захист 

Супутниковий модем Старлінк має набагато кращий захист від води та пилу у порівнянні з другим поколінням.

  • Антена отримала стандарт захисту IP67 Тип 4, попереднє Gen 2 має IP64;

  • Роутер є водостійким за стандартом IP56, попередній Gen 2 має IP54;

  • Блок живлення - стандарт захисту IP66 Тип 4.

starlink-sputnik-modem-gen-3-standart-05

Характеристики

  • Антена: електронна фазована антенна решітка;

  • Поле зору: 110°;

  • Орієнтація: ручне орієнтування з допомогою програмного забезпечення;

  • Вага: 2,9 кг, 3,2 кг із підставкою;

  • Рейтинг захисту: IP67 тип 4;

  • Робоча температура: Від -30 °C до 50 °C;

  • Швидкість вітру: 96 км/год.;

  • Можливість топлення снігу: до 40 мм/год.;

  • Споживання енергії: 75–100 Вт.

Комплектація

  • Starlink Gen 3;

  • Підставка;

  • Маршрутизатор 3-го покоління;

  • Кабель Starlink 3-го покоління 15 м;

  • Кабель змінного струму 1,5 м;

  • Джерело живлення: 1,5 м.


starlink-sputnik-modem-gen-3-standart-04

Аксесуари та кріплення 

До стандартного комплекту SpaceX Starlink REV4 (Gen3) Standart Kit додано 15 метровий кабель, який з'єднує тарілку роутером, та 1,5 метровий кабель живлення роутера, підставка та блок живлення.

В залежності від місця, де користувачу необхідно встановити Супутниковий модем Старлінк, пропонуються різні необхідні кріплення, які продаються окремо. 

До нового супутникового модему можна замовити такі кріплення:

  • Коротке настінне кріплення Short Wall Mount для встановлення на зовнішній стіні біля верхньої частини фронтону або панелі. Кріплення виготовлене з міцних, стійких до різних погодних умов матеріалів. Завдяки подовженій конструкції, легко встановлюється та регулюється, забезпечуючи надійну фіксацію Starlink та зручність в налаштуванні  для максимального прийому сигналу.

Starlink-STANDARD WALL MOUNT

  • Комплект кріплень на гребінь (коник) Starlink Ridgeline Mount Kit ідеально підходить для дахів, покритих дощечками. Кріплення гнучке, виготовлене з міцних, стійких до атмосферних впливів матеріалів. Кріплення є надійним і утримується за рахунок баласту ваги, воно сумісне з металом і дахами з дощечок з ухилами менше 45°, але не рекомендується для дахів з глиняної черепиці. Витримує пориви вітру до 80 км/год. 

Starlink-STANDARD RIDGELINE MOUNT

  • Кріплення на опору Ground Pole Mount кріпиться до будь-якої існуючої опори з мінімальним діаметром 31 мм та максимальним - 50,8 мм. Адаптер виготовлений із міцних матеріалів, стійких до атмосферних впливів, він легко встановлюється та надійно утримує SpaceX Starlink REV4 (Gen3) Standart Kit.

Starlink--STANDARD PIPE ADAPTER MOUNT

  • Поворотне кріплення Pivot Mount забезпечує легку установку, адаптацію до різних кутів і напрямків для зручного налаштування максимального прийому сигналу. Не рекомендоване для покрівлі з черепиці, шиферу та глини. Для досягнення найкращих результатів кріплення слід відрегулювати так, щоб Starlink було встановлено якомога ближче до вертикалі.

pivot-mount

  •  Універсальне, мобільне та міцне кріплення Mobility Mount виготовлене з нержавіючої сталі, воно є стійким до корозії в екстремальних атмосферних умовах. Кріплення підтримує кут установки 8° для максимального сигналу в поганих погодних умовах.

Starlink-Mobility Mount

  • Перехідник для труб Pipe Adapter, призначений для кріплення до будь-якої опори з максимальним діаметром 2,5" (64 мм). Необхідно надіти адаптер на верх наявної опори, закріпити гвинти, що входять до комплекту, і вставити Starlink.

pipe-adaper

  • Кріплення Flashing Mount, призначене для водонепроникного захисту при встановленні Starlink на черепиці або сайдингу та забезпечує зберігання додаткового кабелю. Для нього необхідно додатково докупити поворотне кріплення Pivot Mount.

starlink-Flashing-Mount

  • Кріплення блоку живлення призначене для монтажу блоку живлення чи на стіні, чи на іншій поверхні. Це ідеальний варіант для дому або офісу для економії простору. Після установки кріплення блоку живлення, він легко встановлюється на місце, фіксується кабелем-фіксатором для того, щоб вхідний кабель живлення випадково не витягнувся.

  • Стандартний кабель довжиною 15 м, призначений для заміни кабелю з комплекту Starlink у разі його пошкодження. Чи у випадках, якщо користувачу знадобиться додатковий кабель за межами постійного місця установки супутникового модему Старлінк.

  • Кабель довжиною 45 метрів, призначений для заміни стандартного кабелю з комплекту SpaceX Starlink REV4 (Gen3) Standart Kit, в разі необхідності додаткової довжини для від місця встановлення до маршрутизатора.

starlink-gen-3-10webp

Starlink абонплата

Starlink пропонує супутниковий інтернет за різними тарифними планами від пакету “Standard” до “Mobile Priority”. Цінові пропозиції варіюються в залежності від особливостей пакету, обсягу надання послуг та від країни. 

До прикладу, у Великій Британії абонплата на місяць становить 75£ за “Standard” для домашнього використання з прив'язкою до конкретної адреси і неможливістю призупинення послуги.

Пакет “Mobile” для автофургонів та кемпінгів коштує 85£ з можливістю призупинення послуги та наявності сигналу в русі зі швидкістю 16 км/год.

Пакет “Mobile Priority”, передбачений для морського транспорту та бізнесу, має пріоритетну мережу та підтримку, вартість стартує від 247£.

Детальну інформацію про умови та розцінки для вашого регіону можна знайти на офіційному сайті Starlink у відповідному розділі “Service Plans”.

starlink-sputnik-modem-gen-3-standart-07

Купити Супутниковий модем Starlink в Україні 

Інтернет-магазин NewTime пропонує купити Супутниковий модем SpaceX Starlink REV4 [Gen3] Standard Kit - Roam Starlink ціна становить 24 999 грн., також приймаємо замовлення на версію SpaceX Starlink REV4 (Gen3) Standart Kit - Residential. В нашому каталозі можна замовити також Супутниковий модем Старлінк Gen 2, різноманітні кріплення та аксесуари.

Оцініть статтю
rating-r3
5
rating-r4
1
rating-r2
0
rating-r1
1
rating-r0
1
Коментарі
0
Зміст:

Популярні статті

Зміст:

Рекомендовані товари

Посилання скопійовано
Реєстрація
Будь ласка, перевірте номер телефону Будь ласка, перевірте номер телефону Номер телефону вже використовується
Будь ласка, перевірте корректність вводу пошти
Пароль має мати від 8 символів
Паролі не співпадають
Ми відправили вам SMS на номер:
Код з смс:
Код з смс не вірний:
detail_ico
Переваги реєстрації
  • Статус замовлення
  • Історія замовлень та їх деталі
  • Зручні списки бажань з порівнянням товарів
  • Переглянуті товари
  • Скачування та друк чека/гарантійного талону
  • Збереження контактних даних для кошику
  • Функція повторити замовлення
  • Індивідуальні промокоди
Вибір

Ви можете вести пошук товару за партномером, кодом товару, по повній або частковій назві

Зв'язок з нами
Отримайте знижку -150₴ за підписку Ми відправили промокод на знижку на Вашу пошту: petro@gmail.com
Ви вже підписані
Будь ласка, перевірте корректність вводу пошти
Відправити
Бажаєте отримувати персональні промокоди на знижки? Реєструйтесь в особистому кабінеті
Не цікаво