Огляд нових iPad Pro 2024: Характеристики та порівняння з попередниками

Огляд нових iPad Pro 2024: Характеристики та порівняння з попередниками

10/05/2024
456
3 хв
iPad Pro
iPad
Apple
Поширити

Нещодавно відбулась найшвидша презентація Apple за останній час. Компанія показала нам оновлений планшет iPad Pro, який доволі солідно прокачався. 

Тут вам і новий процесор, і дисплей, і дизайн. Планшети від Apple уже давно вважаються найкращими та найпотужнішими на ринку. Тож вам точно буде цікаво дізнатись про нові можливості iPad Pro на 11 та 13 дюймів  👇  

ipad-pro-m4-2024-02

Дизайн перевірений часом

Майже у всіх своїх гаджетах компанія дотримується основних стандартів, які ніколи не порушує. Та й навіщо, якщо вони вже давно перевірені часом і користувачами. 

Проте декілька цікавих дрібничок компанія таки змінила. По-перше, новий iPad Pro 2024 отримав унікальний колір Space Black, якого раніше не було. В комплекті також йде чорний кабель. А по-друге, фронтальна камера перенесена на бокову рамку, що доволі нестандартне рішення.

Але найголовніше – планшети стали тоншим за своїх попередників. 11-дюймова версія має товщину всього 5,3 мм, а 13-дюймова – 5,1 мм. Простіше кажучи, планшети стали тоншими за своїх попередників майже на 25% і тепер їх можна скрутити в трубочку зручніше переносити. Та й в цілому гаджети виглядають більш преміально.

ipad-pro-2024-01

Подвійний дисплей 

OLED-екраном з його соковитими кольорами та високою реалістичністю вже нікого не здивуєш, тому Apple пішли трохи далі. Вони розробили особливу версію під назвою Tandem OLED Display, в якій об'єднані дві матриці – одна накладається на іншу. Цьому екрану можна віддати статус “найкращого в своєму класі”, хоча б за те, що світлодіоди в ньому накладені один на одного, а отже і картинка буде крутішою 

Очікується, що цей дисплей повинен максимально точно передавати кольори, глибину та просто радувати око. Максимальна яскравість складає 1000 ніт, а пікова – 1600 ніт. Забавно, але такий самий показник був і у попередніх iPad Pro. Зросла тільки яскравість SDR – з 600 до 1000 ніт. В будь якому випадку, цього цілком вистачає для комфортної роботи навіть під яскравим сонцем, тому й змінювати її немає особливої потреби.   

Обидва планшети підтримують ProMotion з частотою до 120 Гц, як і попередні ПРО-шки. А от роздільна здатність трохи зросла – з 2732х2048 до 2752х2064. Скоріш за все, це помітять тільки ті, хто професійно працює з графікою – дизайнери, ілюстратори тощо. Для звичайних користувачів картинка буде такою ж чіткою, як і у попередніх моделях iPad Pro. Щільність пікселів залишилась незмінною – 264 ppi.

Важливий момент iPad Pro з комплектацією на 1 та 2 Тб отримали нанотекстурне покриття екрана. Що це дає? Компанія заявляє, що відблисків на екрані не буде. Ніяких! Можна хоч впритул світити ліхтариком, бліки будуть розсіюватись на 99%. Круто, правда? Нашій команді вже не терпиться перевірити цю фішку :)    

apple-M-4

Неприборкана потужність М4

От за що iPad Pro справді варта купити, так це продуктивність. 

Але тут виникла проблема. Видно, стандартний процесор М3 не помістився в такому тоненькому корпусі і розробники Apple подумали: “А давайте створимо інший процесор, ще більш потужніший” :) Так і з’явився М4 – найпотужніший чіп від Apple на сьогодні. 

Він отримав по 10 ядер CPU та GPU, а також покращений двіжок Neural Engine, який здатен опрацьовувати до 38 трильйонів операцій в секунду. Компанія заявляє, що новий процесор на 50% швидший за М2, при цьому він споживає набагато меньше енергії. Нагріватись все це діло не повинно, адже зроблено на графітовій основі.

З цікавого – чіп М4 підтримує технологію динамічного кешування, яка визначає скільки пам'яті потрібно під конкретне завдання і заздалегідь її "резервує".

З потужним М4 на борту новий iPad Pro справляється з будь якими завданнями – від геймінгу на максималках до 3D-моделювання. Це дійсно продуктивний та зручний комп’ютер, досить просто під’єднати клавіатуру і вперед творити. Ще й стилус завжди під рукою.

А ще – потрібно пам’ятати про штучний інтелект, який зараз хоче приручити кожна компанія. Скоріш за все майбутня iPadOS 18 буде підтримувати ШІ розумніший за знаменитий ChatGPT 4. Потужності у планшета вистачає з головою. Ох, буде цікаво :)   

ipad-pro-m4-2024-01

Важливо знати

А це щоб ви не подумали, що новий iPad Pro занадто ідеальний :) 

В лінійці більше не буде iPad Pro на 128 Гб, тому зекономити на пам’яті більше не вийде. Але якщо бути відвертими, то купувати сьогодні пристрої на 128 Гб не дуже хороший варіант :)  

Також новий планшет більше не буде підтримувати фізичну сім-карту. Ширококутний об’єктив на основній камері також відсутній, але це невелика втрата, адже мало хто користується основною камерою на планшетах.

Важливіше те, що в комплекті під Європу немає блоку живлення, а під Америку – є. Цікаво, як назвати такий вид дискримінації? :) 

ipad-pro-m4-2024

Що в результаті

А тепер питання, чи варто купувати новий iPad Pro М4? Враховуючи, що ціна не сильно відрізняється від попередньої версії планшета, плюс у новинки таки є ряд переваг – покупка виглядає доволі логічно. 

Проте варто пам’ятати, що вартість попередніх моделей після виходу нового iPad Pro почне падати, тому якщо давно хотіли їх собі придбати, то зараз найкращий час. Нагадуємо, що в каталозі NewTime можна знайти собі модель по душі. А якщо хочете детальніше розібратись з можливостями та характеристиками iPad, зв’яжіться з нашими менеджерами. Вони допоможуть зробити вдалий вибір і нададуть гарантію 👍

ipad-pro-m4-2024

Оцініть допис
rating-r3
5
rating-r4
4
rating-r2
0
rating-r1
1
rating-r0
0
Коментарі
1
Misha
Misha
6 днів тому
Толково, час купувати прошки на м2))
Зміст:

Популярні статті

Зміст:

Рекомендовані товари

Посилання скопійовано
Реєстрація
Будь ласка, перевірте номер телефону Будь ласка, перевірте номер телефону Номер телефону вже використовується
Будь ласка, перевірте корректність вводу пошти
Пароль має мати від 8 символів
Паролі не співпадають
Ми відправили вам SMS на номер:
Код з смс:
Код з смс не вірний:
detail_ico
Переваги реєстрації
  • Статус замовлення
  • Історія замовлень та їх деталі
  • Зручні списки бажань з порівнянням товарів
  • Переглянуті товари
  • Скачування та друк чека/гарантійного талону
  • Збереження контактних даних для кошику
  • Функція повторити замовлення
  • Індивідуальні промокоди
Вибір

Ви можете вести пошук товару за партномером, кодом товару, по повній або частковій назві

Зв'язок з нами
Отримайте знижку -150₴ за підписку Ми відправили промокод на знижку на Вашу пошту: petro@gmail.com
Ви вже підписані
Будь ласка, перевірте корректність вводу пошти
Відправити
Бажаєте отримувати персональні промокоди на знижки? Реєструйтесь в особистому кабінеті
Не цікаво