blog_card
iPhone 15
14/09/2023
4014
4 хв

Огляд нової лінійки iPhone 15: чи варто купувати флагмани Apple

14/09/2023
4014
4 хв
Поширити

12 вересня відбулася найочікуваніша презентація Apple. І поки весь інтернет захоплюється новими iPhone 15, ми вирішили об'єктивно розповісти, що в них з’явилося нового, а що залишилося старого. Погнали

iPhone 15 та 15 Plus

Усі фішки, які раніше були доступні у Pro-моделях, зараз доступні на базових iPhone. І це приємно.

iphone-05

Дизайн із захистом Ceramic Shield

Рамки нових Apple iPhone 15 і iPhone 15 Plus стали більш закругленими, тому візуально гаджет виглядає досить приємно. Корпус виготовлений з авіаційного алюмінію, а екран захищений склом Ceramic Shield, яке витримує падіння з 3-метрової висоти.

Кольори iPhone 15 цього року дуже вдалі, як нам здається. Смартфон доступний у чорному, блакитному, зеленому, жовтому та рожевому кольорах.

iphone-15-01

Dynamic Island

Тепер він доступний у базових моделях iPhone, чого раніше не було. У порівнянні з торішнім “чубчиком”, динамічний острівець виглядає краще. Його обсяг плавно адаптується, щоб користувачам було зручно користатися картами, керувати музикою, приймати дзвінки  та відстежувати купу повідомлень зі сторонніх додатків. Словом, лайк розробникам за такий апгрейд.

Камера з покращеним портретним режимом

Камеру прокачали дуже суттєво. У порівнянні з попередніми айфонами базової версії, фотографії стали реалістичнішими і чіткішими, деталей побільшало. Підтримується 2-кратний оптичний зум.

Є класна фішка – якщо ви зробили фотографію у звичайному режимі, потім її можна буде перевести в портретний режим. iPhone 15 автоматично фіксує інформацію про глибину під час зйомки, тому змінювати фокус можна у вже готовій фотографії.

iphone-15-04

Чіп A16 Bionic

Продуктивність iPhone 15 та 15 Plus очікувано зросла, порівняно з попередніми базовими версіями. Звичайно, все це завдяки чіпу A16 Bionic, який раніше встановлювався тільки на Pro-версії. Він споживає на 20% менше енергії та має на 50% більшу пропускну спроможність. Словом, грати стане приємніше, а складні завдання виконуватимуться швидше.

До речі, смартфони також отримали чіп UWB другого покоління. Він дозволяє підключатися до гаджетів Apple у 3 рази швидше, а також шукати друзів: буде показано відстань та напрямок. Ще є вбудована допомога автомобілістам, але все це поки що доступне тільки в США, на жаль.

Дивитися відео на iPhone 15 можна близько 26 години, а на 15 Plus – близько 20 годин. До речі, базові 14 iPhone мають таку саму автономність.

iphone-15-02

Один кабель для всіх пристроїв

Ура, тепер усі пристрої Apple можна заряджати одним кабелем – USB-C. Уся лінійка iPhone 15 тепер його підтримує. За допомогою цього ж роз'єму є можливість заряджати AirPods або Apple Watch прямо від свого iPhone, за потреби. За це лайк.

З бездротовими технологіями все залишилося без змін – є підтримка NFC, Bluetooth 5.3, супутникова навігація, 5G.

iphone-15-pro-max-02jpeg

 

iPhone 15 Pro та 15 Pro Max

Так вже склалося, що саме в Pro-версіях смартфонів компанія Apple реалізовує найсміливіші розробки. Цього року характеристики iPhone 15 Pro теж значні.

 

Корпус як у марсоходів

Так, корпус iPhone 15 Pro та iPhone 15 Pro Max зроблений з преміального титану 5 класу, який використовується у космічній індустрії. Це робить смартфони одночасно найлегшими та найміцнішими в серії Pro. Рамки у нових iPhone стали ще тоншими, у поєднанні із заокругленими кутами гаджет виглядає справді преміально.

Вже традиційно є підтримка Dynamic Island зі всіма його фішками та Always-On display, завдяки якому зі смартфонами приємно взаємодіяти навіть під час блокування. iPhone 15 Pro та iPhone 15 Pro Max доступні в чорному, білому, синьому та натурально титановому кольорі. До речі, останні два кольори є ексклюзивними і не зустрічаються більше в жодній серії.

iphone-15-pro-max-04

Професійна система камер

Звичайно ж, камери нових Айфон 15 Про роблять більш деталізовані знімки, захоплюють більше світла і в цілому вони стали розумнішими. В результаті ми отримуємо покращену якість зйомки в порівнянні з попередніми з усіма айфонами в принципі :)

Для любителів професійної фотографії є можливість вибирати фокусну відстань – 24, 28 та 35 мм. Знімки при низькому освітленні виглядають особливо круто, оцініть самі:

iphone-15-pro-max-03

iPhone 15 Pro отримав 6-кратний діапазон оптичного збільшення, а iPhone 15 Pro Max – 10-кратний. Об'єкти збільшуються практично без втрати якості, навіть при поганому освітленні.

До речі, в Айфон Про Макс можна записувати ProRes відео на зовнішні накопичувачі, які підключаються через роз'єм USB-C. Пропускна спроможність – 10 Гігабіт. Насамперед це порадує відеографів, які часто пишуть відео у максимальній якості.

Ще є можливість записувати просторове відео, яке потім можна буде переглянути на окулярах Vision Pro.

iphone-15-pro-max-05

Ігрова продуктивність з чіпом A17 PRO

Це перший чіп виконаний за 3-нм процесом і він найшвидший мобільний процесор на сьогодні. Принаймні, так заявляє Apple. Дані тепер передаються у 20 разів швидше, ніж у попередніх Pro-шках.

Але найголовніше – серйозний приріст продуктивності GPU, що особливо помітно в іграх. Враховуючи ще й підвищену енергоефективність, iPhone 15 Pro та 15 Pro Max стають майже ігровою консоллю. Графіка, яку процесор здатний обробляти справді крута. І багато в чому завдяки технології обробки світла Rey Tracing, яку не міг потягнути жоден смартфон до цього моменту.

Сенс технології полягає в тому, що вона створює віртуальне освітлення, яке максимально наближене до реальності. Увага приділяється кожному пучку світла, матеріалу, на який він упав, його властивостям тощо. Розробники навіть обіцяють випустити на нові смартфони ігри Resident Evil Village та Assassin's Creed Mirage. Словом, на айфонах є у що пограти із задоволенням.

iphone-15-pro-max-1

Розумна Action Button

Це спеціальна кнопка на бічній панелі, за допомогою якої можна швидко активувати улюблену функцію. За замовчуванням вона налаштована на перемикання між режимами "Дзвінок" та "Без звуку". Але ви можете призначити на неї будь-яку дію, наприклад:

  • камера;
  • фокусування;
  • диктофон;
  • ліхтарик;
  • переклад;
  • збільшення;
  • команди;
  • функція універсального доступу.

До речі, налаштування цієї кнопки супроводжується крутою анімацією.

Apple-iPhone-15-Pro-acton-button

Що в результаті

Базові iPhone 15 тепер мають багато фішок, які раніше були доступні лише в Pro-версії. І це дуже круто, адже базова версія, як правило, коштує дешевше.

А ось iPhone 15 Pro і 15 Pro Max очікувано зробили крок вперед у продуктивності, якості зйомки та інших характеристиках. Це справді професійні пристрої, з якими класно працювати та розважатися. Словом, Apple завжди задавали тон усій індустрії гаджетів, так воно і залишилося досі.

До речі, чутки про флагманський iPhone 15 Ultra не підтвердилися – його не було представлено на презентації. Але цілком можливо, що ми побачимо Айфон 15 Ультра наступного року.

iphone-15-pro-camera

Ціна на iPhone 15/15 Plus/15 Pro залишилася торішньою у США. Тільки iPhone 15 Pro Max став на $100 дорожчим.

 

P.S Новинки вже можна оформити по передзамовленню в нашому каталозі, якщо поспішите, зможете купити iPhone 15 за доступною ціною. Гарантією вас забезпечимо.

Оцініть допис
rating-r3
0
rating-r4
0
rating-r2
0
rating-r1
0
rating-r0
0
Коментарі
0
Зміст:

Популярні статті

Зміст:

Рекомендовані товари

Посилання скопійовано
Реєстрація
Будь ласка, перевірте номер телефону Будь ласка, перевірте номер телефону Номер телефону вже використовується
Будь ласка, перевірте корректність вводу пошти
Пароль має мати від 8 символів
Паролі не співпадають
Ми відправили вам SMS на номер:
Код з смс:
Код з смс не вірний:
detail_ico
Переваги реєстрації
  • Статус замовлення
  • Історія замовлень та їх деталі
  • Зручні списки бажань з порівнянням товарів
  • Переглянуті товари
  • Скачування та друк чека/гарантійного талону
  • Збереження контактних даних для кошику
  • Функція повторити замовлення
  • Індивідуальні промокоди
Вибір

Ви можете вести пошук товару за партномером, кодом товару, по повній або частковій назві

Зв'язок з нами
Отримайте знижку -150₴ за підписку Ми відправили промокод на знижку на Вашу пошту: [email protected]
Ви вже підписані
Будь ласка, перевірте корректність вводу пошти
Відправити
Бажаєте отримувати персональні промокоди на знижки? Реєструйтесь в особистому кабінеті
Не цікаво