blog_card
Огляд
27/09/2023
14511
4 хв

Apple Watch 8 проти нових Watch 9: головні відмінності смарт-годинників

27/09/2023
14511
4 хв
Поширити

Зважитися на покупку Apple Watch 8 чи Watch 9 складно. Якщо не знаєш усіх нюансів і відмінностей цього смарт-годинника.

У цьому огляді ми порівняли дві моделі Apple Watch і поділилися своєю думкою, тому ви зможете остаточно вирішити для себе, який смарт-годинник вибрати. Погнали👇

Жест подвійного торкання

На перший погляд ця функція виглядає досить просто, але подвійний дотик може стати реально незамінним в деяких ситуаціях. Уявіть, йдете ви з магазину з важкою сумкою в руці і тут дзвінок. Якщо Apple Watch 8 потрібно було ставити сумку на землю і проводити пальцем по екрану, щоб відповісти, то в 9 версії досить просто звести разом вказівний і великий палець. Це набагато зручніше, погодьтеся.

apple-watch-series-8

На презентації Apple показала як за допомогою "подвійного торкання" можна дистанційно керувати камерою смартфона, прокручувати Smart Stack на циферблаті та керувати таймером. Але насправді за допомогою цього жесту можна буде робити набагато більше дій. Цілком можливо, що з часом Apple вигадає ще багато подібних жестів.

В іншому характеристики Apple Watch 9 такі ж, як в Apple Watch 8:

  • лічильник калорій;
  • крокомір;
  • пульсометр;
  • ЕКГ;
  • вимірювання тиску;
  • висотомір;
  • термометр;
  • глибиномір;
  • моніторинг менструальних циклів;
  • моніторинг насиченості крові киснем тощо.

Також обидві версії смарт-годинника відображають усі повідомлення зі смартфона, мають GPS-датчик та здатні виявляти падіння або зіткнення.

apple-watch-series-9-05

Дизайн із невеликими змінами

Зовнішній вигляд обох годинників ідентичний. Зберігся розмір дисплея, механізм ремінця, розташування кнопок та навіть варіанти розмірів корпусу.

А ось що змінилося, то це ремінці. У Apple Watch 9 більше не буде шкіряних варіантів. Це пов’язано з позицією компанії про збереження екології. Натомість компанія створила новий матеріал "FineWoven", який трохи нагадує замшу. Такі ремінці будуть доступні в різних варіантах із сучасною пряжкою та магнітною ланкою. Виглядають вони досить цікаво, погодьтеся:

apple-watch-series-9-02

Упаковка нових Епл Вотч 9 стала значно меншою, що теж пов'язано з екологічними міркуваннями компанії. Ну або економією при транспортуванні, хто знає :)

До речі, Apple Watch 9 має ексклюзивний рожевий колір. Він не зустрічається більше в жодній серії смарт-годинника.

Пошук телефону

Так, ця функція є в обох моделях смарт-годинника. Але в Apple Watch 9 вона працює ще краще та точніше.

Уся фішка в новому чіпі другого покоління Ultra Wideband. Якщо ви втратите свій iPhone 15, то Apple Watch 9 тепер зможуть сигналізувати про відстань та напрямок, а також надавати візуальні та навіть тактильні підказки.

Додатково Apple Watch 9 зможуть глибше взаємодіяти з HomePod. Наприклад, смарт-годинник пропонуватиме включити улюблену пісню, якщо ви перебуватимете в межах 4-х метрів від колонки. Досить зручно, погодьтеся.

apple-watch-series-9-09Поліпшена Siri

Завдяки чіпу S9 SiP і покращеному нейронному движку, голосовий помічник у Епл Вотч 9 став набагато розумнішим і кориснішим.

Асистент може аналізувати дані Apple Health і повідомляти вам потрібну інформацію. Також можна запитати Siri, як виглядає ваше кільце активності, чи добре ви виспалися вночі та багато іншого.

Але знаєте, що найкрутіше? Siri в смарт-годиннику Apple Watch 9 буде обробляти запити без Wi-Fi-підключення та стільникового зв'язку. Навіть під час подорожей десь у горах чи лісі, ви все одно зможете звертатися за допомогою до голосового помічника. Так, для деяких запитів мережа все ще буде потрібна, але все одно це крута фішка.

Більший діапазон яскравості

Параметри дисплея залишилися однаковими в обох версіях Apple Watch. Єдина відмінність – Series 9 отримала максимальну яскравість аж на 2000 ніт, що у 2 рази більше, ніж в Apple Watch 8. Дивитися на такий дисплей під палючим сонцем, буде набагато приємніше.

До речі, зменшувати яскравість дисплея Apple Watch 9 можна аж до 1 ніт яскравості. Дуже корисна штука, наприклад, під час сеансу у кінотеатрі чи нічної прогулянки.

apple-watch-series-9-04

Автономність

Збільшити час роботи в нових смарт-годинниках Series 9 не вдалося. У них така сама автономність, як і у Series 8. Але заради справедливості треба сказати, що продуктивність Apple Watch 9 зросла, тому збереження автономності на такому ж рівні – це прогрес, хоч і невеликий. Тим більше, що 18 годин без заряджання дуже гідний результат серед смарт-годинників. А в режимі енергозбереження модель взагалі може пропрацювати близько 36 годин.

apple-watch-ultra-02

Ціна

Приємно, що купити Apple Watch 9 можна за такі самі гроші, як і попередню версію годинника. За 41-міліметрову модель з GPS-датчиком потрібно заплатити 399 доларів, а версія зі стільниковим зв'язком коштуватиме 499 доларів. Ціна за 45-міліметрову модель стартує від 429 доларів і збільшується до 529 доларів, якщо хочеться стільникового зв'язку.

Швидше за все, вартість смарт-годинника Apple Watch 8 трохи впаде, адже Apple їх більше не продає, а роздрібні продавці знизять ціну, щоб звільнити складські запаси. До речі, наш інтернет-магазин NewTime це вже зробив. Якщо давно хотіли купити Apple Watch 8, то зараз ідеальний час. Тим більше у нашому каталозі є хороший вибір.

apple-watch-series-9-08

Операційна система

Нова операційна система watchOS 10 отримала круті оновлення. Ми навіть присвятили їй окремий огляд. Вона відображає більше інформації, більше графіки, деякі програми повністю перемалювалися, в кінці кінців з'явилися нові фішки. І все це вимагає більше потужності.

Так, цю операційну систему підтримують обидві версії годинника. Але в основі Apple Watch Series 8 лежить досить старий чіп, який не оновлювався вже 3 роки. А Apple Watch Series 9 отримали новий потужніший чіп S9 SiP, плюс нейронний двигун Neural Engine. Цілком ймовірно, що нова операційна система буде краще і приємніше працювати якраз на Series 9. А ще  – згодом, швидше за все, з'являться ексклюзивні фішки, які потягнуть тільки Apple Watch Series 9 з потужнішим чіпом та нейронним модулем. Подумайте над цим ☝️

apple-watch-series-9-03

Що в результаті

Apple Watch Series 9 очікувано отримали корисні покращення і ні в чому не поступається своїм попередникам. З'явилися нові функції, а старі трохи покращилися. Враховуючи, що ціна залишилася незмінною, покупка Watch Series 9 виглядає досить привабливо. Хоча якщо ви не плануєте користуватися новими можливостями смарт-годинника, то можна придивитися до Series 8. У будь-якому випадку ці дві моделі зараз лідери ринку і запропонувати щось крутіше поки не може жоден виробник.

apple-watch-series-9-01

Так вийшло, що ми працюємо у сфері гаджетів вже дуже давно, тому знаємо про них усе. Якщо хочете щось уточнити, сміливо пишіть чи дзвоніть нам. А ще – у нас цілий каталог крутих смарт-годинників, обов'язково загляньте туди :)

 

 

 

Оцініть допис
rating-r3
0
rating-r4
0
rating-r2
0
rating-r1
0
rating-r0
0
Коментарі
0
Зміст:

Популярні статті

Зміст:

Рекомендовані товари

Посилання скопійовано
Реєстрація
Будь ласка, перевірте номер телефону Будь ласка, перевірте номер телефону Номер телефону вже використовується
Будь ласка, перевірте корректність вводу пошти
Пароль має мати від 8 символів
Паролі не співпадають
Ми відправили вам SMS на номер:
Код з смс:
Код з смс не вірний:
detail_ico
Переваги реєстрації
  • Статус замовлення
  • Історія замовлень та їх деталі
  • Зручні списки бажань з порівнянням товарів
  • Переглянуті товари
  • Скачування та друк чека/гарантійного талону
  • Збереження контактних даних для кошику
  • Функція повторити замовлення
  • Індивідуальні промокоди
Вибір

Ви можете вести пошук товару за партномером, кодом товару, по повній або частковій назві

Зв'язок з нами
Отримайте знижку -150₴ за підписку Ми відправили промокод на знижку на Вашу пошту: petro@gmail.com
Ви вже підписані
Будь ласка, перевірте корректність вводу пошти
Відправити
Бажаєте отримувати персональні промокоди на знижки? Реєструйтесь в особистому кабінеті
Не цікаво