blog_card
iPhone 16
15/02/2024
1705
4 хв

iPhone 16: що відомо про нову лінійку з останніх чуток

15/02/2024
1705
4 хв
Поширити

Поки Apple готується до весняної презентації, а ми з нетерпінням чекаємо на нові моделі MacBook Air, iPad Pro та iPad Air, то зібрали для вас останні чутки щодо майбутньої лінійки iPhone 16.

По-перше, інсайдер Majin Bu, повідомив цікаву інформацією про майбутні айфони - Apple готує п'ять нових моделей iPhone 16.

По-друге, базового iPhone 16 Plus, скоріш за все, не буде, натомість можуть з'явитися дві бюджетні моделі “SE”. 

Majin Bu попередив, що не впевнений стовідсотково у цій інформації, але підтвердив, що Apple реально тестує якийсь айфон з однією камерою та екраном на 60 Гц.

Отже, лінійка майбутніх айфон 16 виглядатиме так: iPhone 16, iPhone 16 Pro, iPhone 16 Pro Max, iPhone 16 SE та iPhone 16 Plus SE.

iphone 16

Нагадаємо, свого часу продажі iPhone 12 mini та iPhone 13 mini не задовольнили Apple, саме тому компанія замінила міні-версії на базові моделі Plus з більшою діагоналлю. Якщо, звісно, порівнювати їхню популярність з Pro-моделями, то Plus суттєво програють прошкам. Саме з цієї причини Apple, ймовірно, може відмовитися від iPhone 16 Plus в своїй майбутній лінійці. 

А от недорогі моделі iPhone SE (Special Edition) зі спрощеними можливостями та старомодним дизайном Apple жодного разу не презентувала з основною лінійкою.

По-третє, Majin Bu опублікував витік «схеми» iPhone 16, на якому підтверджуються чутки щодо вертикальних об’єктивів камери. Тобто Apple такі варіанти дійсно досліджувала і вони є ймовірною зміною дизайну айфон 16. Цю інформацію також підтвердило й видання MacRumors. Згодом Маджін Бу заявив, що макети проектів в схемах «майже на 100% ідентичні прототипам, які зараз тестує Apple», та «швидше за все буде остаточним дизайном».

Щодо підтримки просторового відео, зі слів інсайдера, така ймовірність є, а-от зміна розташування камери з одного боку не стане суттєвою для користувачів. Але при цьому буде помітною у порівнянні з iPhone 15, і її скоріш за все оцінять при придбанні нових iPhone.

iphone-16-3

Дисплей iPhone 16

Чутки про збільшення екранів в моделях айфон 16 ходять давно. З різних повідомлень відомо, що розміри екранів дійсно дещо збільшаться. До прикладу, iPhone 16 та iPhone 16 Pro матимуть 6,3-дюймовий екран на 120 Гц, iPhone 16 Pro Max отримає екран 6,9 дюймів на 120 Гц. 

Модель iPhone 16 SE матиме екран 6,1 дюймів на 60 Гц, а iPhone 16 Plus SE отримає 6,7-дюймовий екран на 60 Гц.

iphone-16

Камери iPhone 16

Є сенс додати трохи слів про нові камери в моделях iPhone 16. Ми вже написали, що вони матимуть вертикальне розташування, а от із чим це пов'язано та скільки їх буде зараз розкажемо.

iPhone 16 матиме дві камери, а моделі iPhone 16 Pro та iPhone 16 Pro Max отримають три камери. В моделях iPhone 16 SE та iPhone 16 Plus SE буде тільки одна камера.

До того ж, Apple планує перейти до меншого масиву камер та  їхньої вертикальної конфігурації, як було в iPhone X. І з цього приводу вже висловлено багато експертних думок. Дехто вважає, що діагональне розташування камер дозволяло розмістити більші датчики, а інші висловлювались, що це банальний маркетинговий хід Apple.

iPhone-16-Camera-Lozenge-2-Perspective

Відповідь на це питання очевидна - вертикальні лінзи дозволять iPhone 16 знімати просторові відео для Apple Vision Pro. В iPhone 15 Pro сталася заміна телеоб’єктива та надширококутного об’єктива саме для того, щоб основний та надширококутний об’єктиви розташовувалися поруч, якщо тримати айфон в альбомній орієнтації.

За деякими повідомленнями, iPhone 16 Pro Max стане першим смартфоном, який матиме супер-телеоб'єктив перископічну камеру з оптичним зумом до 15Х. Тим самим буде досягнуто відмінність між двома Pro-моделями в цій лінійці.

iPhone-16-Camera-Lozenge-2-Colors

Автономність iPhone 16

Якщо вірити чуткам, iPhone 16 Pro Max може отримати найбільш ємну в історії айфон акумуляторну батарею і відповідно - найдовший час автономної роботи.

З витоку вже відомо, що акумулятор  iPhone 16 Pro‌ Max стане на  5% більшим за попередника та матиме загальну ємність 4676 мАг.

З одного боку може здаватися це невеликим збільшенням, але враховуючи й іншу можливу економію ефективності - це може допомогти збільшити загальний час автономної роботи айфон 16. 

‌iPhone 15 Pro‌ Max, до прикладу, вже досяг позначки в 29 годин автономної роботи. Відповідно ‌iPhone 16 Pro‌ Max має перевищити 30 годин.

Apple iPhone 16 Pro Max Battery

Чіп А18 iPhone 16

За повідомленням тайванського видання Economic Daily News, чіпи Apple A18 наступного покоління для моделей iPhone 16 отримають оновлений Neural Engine (нейронний механізм) з суттєво більшою кількістю ядер.

Новий нейронний механізм значно підвищить продуктивність для завдань машинного навчання. Також ходять чутки, що iOS 18 отримає нові генеративні функції ШІ для Siri, ярликів, повідомлень та Apple Music. 

Нещодавно Тім Кук розповів, що Apple працює над генеративним ШІ та повідомить подробиці трохи згодом. Очікується, що iOS 18 анонсують на щорічній конференції розробників Apple WWDC у червні цього року.

Судячи з усього, чіпи серії A18 дебютуватимуть у моделях iPhone 16 у вересні. Також є припущення, що деякі функції штучного інтелекту матимуть виключно iPhone 16, однією з причин цього може бути оновлений Neural Engine.

Впродовж останніх декількох років Apple вдосконалювала продуктивність нейронного механізму, при цьому залишаючи 16 ядер в усіх моделях, починаючи з айфон 12. Apple запевняє, що чіп A17 Pro в iPhone 15 Pro має практично в 2 рази швидший Neural Engine у порівнянні з тим, що є у iPhone 14 Pro.

apple-iOS-18

Вся вищенаведена інформація є повідомленнями на рівні чуток, тож поживемо-побачимо, як буде насправді. 

Майбутню лінійку iPhone 16 Apple має представити у першій половині вересня 2024 року.

Оцініть допис
rating-r3
1
rating-r4
0
rating-r2
0
rating-r1
0
rating-r0
0
Коментарі
0
Зміст:

Популярні статті

Зміст:

Рекомендовані товари

Посилання скопійовано
Реєстрація
Будь ласка, перевірте номер телефону Будь ласка, перевірте номер телефону Номер телефону вже використовується
Будь ласка, перевірте корректність вводу пошти
Пароль має мати від 8 символів
Паролі не співпадають
Ми відправили вам SMS на номер:
Код з смс:
Код з смс не вірний:
detail_ico
Переваги реєстрації
  • Статус замовлення
  • Історія замовлень та їх деталі
  • Зручні списки бажань з порівнянням товарів
  • Переглянуті товари
  • Скачування та друк чека/гарантійного талону
  • Збереження контактних даних для кошику
  • Функція повторити замовлення
  • Індивідуальні промокоди
Вибір

Ви можете вести пошук товару за партномером, кодом товару, по повній або частковій назві

Зв'язок з нами
Отримайте знижку -150₴ за підписку Ми відправили промокод на знижку на Вашу пошту: [email protected]
Ви вже підписані
Будь ласка, перевірте корректність вводу пошти
Відправити
Бажаєте отримувати персональні промокоди на знижки? Реєструйтесь в особистому кабінеті
Не цікаво