blog_card
Огляд
25/04/2024
433
3 хв

Apple AirTag: як знайти загублену річ за допомогою трекера

25/04/2024
433
3 хв
AirTag
iPhone
Поширити

Apple AirTag - корисний маячок для тих користувачів, які частенько забувають або втрачають свої речі. Звісно й від крадіжок в нашому житті ніхто не застрахований на 100%. Тому для захисту своїх гаджетів, особистих речей та для власного спокою пропонуємо скористатися цим компактним трекером. 

Що це за маячок та як його налаштувати ми вже писали в цьому огляді. А як знайти свої речі з прикріпленим Apple AirTag? Що робити, коли трекер загубився чи його викрали? Розповідаємо про все це в нашій статті.

apple-AirTag-01

Як знайти речі з прикріпленим Apple AirTag?

Будь-яку вашу річ із прикріпленим до неї трекером AirTag можна знайти у застосунку “Локатор” (Find My) на iPhone. Для цього необхідно обрати розділ “Речі”, а в ньому - загублену річ, щоб бачити розташування на картах. Далі ви маєте обрати з кількох варіантів: “Знайти неподалік” чи «Відтворити звук». 

Для моделей iPhone 11 та новіших можна скористатися функцію “Знайти неподалік” (Find Nearby). За її допомогою айфон сканує навколишнє середовище, розшукуючи Apple AirTag. На екрані відображаються стрілки, які вказують напрямки до загубленої речі чи пристрою та відстань до трекеру. Вібрації на айфоні сигналізуватимуть про наближення до трекеру.

Варіант «Відтворити звук» ви можете обрати, якщо впевнені, що загублена річ неподалік. Тож, ви легко її знайдете за звуковим сигналом маячка.

Якщо ви впевнені, що забули свої ключі або рюкзак поза межами дому чи офісу, трекер допоможе їх знайти. Для цього необхідно відкрити “Локатор”, обрати в застосунку відповідний трекер зі списку та перевести його у “Загублений режим” (Lost Mode). Як тільки він активується,  ви зможете додати вашу контактну інформацію. Користувач смартфона, який підтримує технологію NFC, може просканувати цей AirTag і побачити ваші дані.

Трекер Apple AirTag за замовчуванням залучений до Find My. Тобто, в разі, якщо коло вашого трекера опиняється будь-який iPhone, він анонімно повідомляє Apple про своє місцезнаходження, а вам на айфон надходить сповіщення на про останню зареєстровану локацію. Ця система використовує наскрізне шифрування, тому повна анонімність гарантована. А от ви опинившись в доступній до трекера зоні, зможете за допомогою “Локатора” знайти його.

apple-airtag-02

Що робити якщо Apple AirTag викрадено?

Якщо так станеться, що ваш  AirTag викрадуть, можете не хвилюватися. Apple все передбачила і цей трекер підтримує технологію Pairing Lock. Ви запитаєте, як вона працює? Дуже просто -  після першого парного з’єднання AirTag з вашим гаджетом, трекер не взаємодіятиме ні з яким іншим. А злодії, в свою чергу, не зможуть під’єднати ваш трекер до свого смартфона, як би їм цього не хотілося. А ось знайти їх з його допомогою буде дуже легко. 

Чи можуть вас відстежити за допомогою Apple AirTag?

Розробляючи AirTag, компанія Apple забезпечила повну  конфіденційність та неможливість відстеження людей через трекер. 

У випадку, якщо ваш трекер зафіксує рух та від’єднання від першопочаткового пристрою, він спробує зв’язатися з будь-яким користувачем айфон на найближчій від себе відстані. Користувач отримає сповіщення на iPhone про те, що невідомий AirTag рухається разом з ним, а також його серійний номер та інструкцію з його деактивації. Знаючи серійний номер трекера (він під’єднаний до Apple ID власника, який вперше його реєстрував) користувач може звернутися до поліції чи в підтримку Apple.

Якщо відстежуваний користувач користується Android, а AirTag тривалий час знаходиться далеко від пристрою власника, трекер видаватиме звукові сигнали - попередження, щоб його помітили.. 

Виявлення трекера можливе впродовж трьох днів, є сподівання, що в майбутньому завдяки оновленням, це відбуватиметься набагато швидше.

apple-airtag-03

Чи можливо спільне використання трекера Apple AirTag?

Так, цілком можливо. Для цього необхідно зайти в налаштування застосунку “Локатор, далі потрібно натиснути на іконку “Речі” та додати номер телефона або електронну адресу користувача, з яким ви бажаєте користуватися трекером Apple AirTag. Важливо, в цього користувача має бути встановлена остання версія ОС, а також він повинен увійти до iCloud. 

Висновок: купувати Apple AirTag чи не купувати?

Компанія Apple подбала і про зовнішній захист трекера. Він водостійкий, захищений від буру та пилу за стандартом IP67. Тобто його можна занурити у воду на глибину одного метру на 30 хвилин. 

До того ж, трекер оснащений знімним аккумулятором, який легко замінити, а служить він впродовж року. Це хороший варіант для власників айфон та тих, хто забуває свої речі.

Мусимо попередити, що один наш клієнт забажав більш точної роботи трекера, а загалом він не шкодує, що придбав та користується Apple AirTag.

Знімок екрана 2024-04-25 о 12.54.11

Інтернет-магазин NewTime пропонує купити Apple AirTag за ціною від 1065 грн., а набір з чотирьох трекерів в комплекті коштує 3699 грн.

Загляніть до нашого каталогу, адже там ще багато чохлів до трекерів.

 

Оцініть допис
rating-r3
11
rating-r4
1
rating-r2
0
rating-r1
0
rating-r0
0
Коментарі
0
Зміст:

Популярні статті

Зміст:

Рекомендовані товари

Посилання скопійовано
Реєстрація
Будь ласка, перевірте номер телефону Будь ласка, перевірте номер телефону Номер телефону вже використовується
Будь ласка, перевірте корректність вводу пошти
Пароль має мати від 8 символів
Паролі не співпадають
Ми відправили вам SMS на номер:
Код з смс:
Код з смс не вірний:
detail_ico
Переваги реєстрації
  • Статус замовлення
  • Історія замовлень та їх деталі
  • Зручні списки бажань з порівнянням товарів
  • Переглянуті товари
  • Скачування та друк чека/гарантійного талону
  • Збереження контактних даних для кошику
  • Функція повторити замовлення
  • Індивідуальні промокоди
Вибір

Ви можете вести пошук товару за партномером, кодом товару, по повній або частковій назві

Зв'язок з нами
Отримайте знижку -150₴ за підписку Ми відправили промокод на знижку на Вашу пошту: petro@gmail.com
Ви вже підписані
Будь ласка, перевірте корректність вводу пошти
Відправити
Бажаєте отримувати персональні промокоди на знижки? Реєструйтесь в особистому кабінеті
Не цікаво