blog_card
Чутки Apple
05/01/2021
1216
3 хв

Тенденції Apple Watch у 2021 році: більше здоров'я, менше інтернету

05/01/2021
1216
3 хв
Поширити

Apple Watch, мабуть, найбільш захоплюючий пристрій Apple, оскільки продукт широко використовується у сфері здоров'я, фітнесу, фізичних вправ та багато іншого. У цій статті ми розглянемо, як, ймовірно, розвиватимуться справи Apple Watch у 2021 році.

Менше інтернету – більше здоров'я 

Apple випустить watchOS 8 восени. Але що робитиме наступна операційна система з погляду здоров'я та фітнесу? Можна з упевненістю припустити, що Apple додасть нові види спорту до свого розширеного списку типів тренувань і що деяким популярним тренуванням буде надано додаткову обробку та власні алгоритми, як це нещодавно сталося, наприклад, з танцями у watchOS 7.

Apple додає у свій пристрій все більше і більше функцій Siri, тому цілком ймовірно, що диктування стане можливим в автономному режимі. Apple розглядає такі можливості. Також компанія хоче розширити свою програму для здоров'я і запропонувати значно більше параметрів, ніж доступно в даний час.

Apple також хоче, щоб дані про здоров'я дітей зберігалися на iPhone їхніх батьків. Спільне використання в сім'ї других Apple Watch на одному iPhone стало можливим з watchOS 7. Також було б цікаво, щоб Apple розробила автоматизовану систему виявлення чищення зубів, аналогічну до тієї, яка використовується в даний час при миття рук. Параметри для цих двох дій дуже схожі: рухи рук, що повторюються, і шаблони шуму.

Більше датчиків 

Тім Кук нещодавно поділився у підкасті деякими підказками про те, що Apple планує робити з Apple Watch. За словами Кука, напрямок дуже чіткий: у Apple Watch має бути ще більше датчиків. Зрештою, у годинах, як і раніше, використовуються оптичні датчики для вимірювання серцевого ритму та кисню в крові.

Біосенсори, які можуть контролювати біологічні рідини, - захоплююча сфера дослідження. Xsensio , стартап зі Швейцарії, досліджує біохімічний датчик, який наноситься на шкіру і може виявити навіть незначні кількості поту, слини і т. д. За словами співзасновника Есмеральди Мегаллі, кількох нанолітрів рідини достатньо. Технологія називається Lab-on-Skin і формою приблизно схожа на звичайний гіпс. Серце Lab-on-Skin – це невеликий чіп 5x5 мм, який виконує моніторинг, а потім передає дані через Bluetooth на підключений смартфон чи інший пристрій.

На сьогоднішній день Lab-on-Skin можна використовувати протягом кількох годин. У довгострокові плани компанії входить подальший розвиток технології протягом тижня або довше, наприклад, за допомогою розумного годинника.

Мегаллі визнає, що існуючі фітнес-браслети вже можуть чудово попереджати про надзвичайні ситуації. Фізичні дані, записані розумним годинником, такі як швидкість і прискорення, також можуть надати інформацію про ходу користувача і певною мірою про його фізичну форму.

Однак біохімічні дані, записані Lab-on-Skin – кількість глюкози, білків, гормонів та електролітів – можуть дати набагато глибше розуміння здоров'я людини.

У майбутньому за допомогою біохімічних датчиків можна буде відносно швидко визначати, чи ліки мають побічні ефекти для пацієнта, і попереджати про надмірний рівень стресу - що особливо важливо при водінні. Ці датчики дозволять глибше зрозуміти стан здоров'я та його динаміку.

Артеріальний тиск 

Якщо ви подивитеся поточні патентні заявки Apple, стане зрозуміло, що Apple не залишила надії на безперервне вимірювання артеріального тиску без перешкод.

У недавній публікації винахідники Apple описують використання часу проходження пульсу, який вимірює час, за який ваш пульс проходить певну відстань у системі крові. Різниця між скороченням серця та частотою пульсу вимірюється на пальці або, у випадку Apple Watch, на зап'ясті.

Поточний патент пропонує кілька методів розрахунку часу проходження імпульсу за допомогою годинника. Тут може допомогти додатковий браслет з додатковими електричними діодами та визначити значення ЕКГ та артеріального тиску по замкнутому ланцюгу. Інший варіант - пов'язка, прикріплена трохи вище ліктя.

Дизайн 

У мережі вже є концепти, які показують більш незграбні Apple Watch. Ще невідомо, чи дійсно Apple вироблятиме такий годинник. Можливо, компанія досі працює над дисплеєм без полів. У Apple Watch Series 4 Apple збільшила дисплей без принципової зміни корпусу - навіть ті ж ремінці, як і раніше, підходять.

Але виробник намагається зробити так, щоб і так вузькі рамки на дисплеї Apple Watch повністю зникли. Також є патент на прозору конструкцію антени. Теоретично це дозволило б розмістити необхідні антени безпосередньо під дисплеєм або в ньому, таким чином знову зменшити краї.

5G 

У iPhone від Apple кінця 2020 року є підтримка 5G, навряд чи компанія зупиниться на цьому. Швидше за все, вона перейде на мобільний зв'язок наступного покоління і для інших пристроїв, а Apple Watch займе перше місце в цьому списку.

Велика картинка 

У той час як Apple фокусується на камерах iPhone, Apple Watch нададуть широку область для досліджень та розробок у найближчі роки. Звичайно, не всі технології, описані тут, з'являться в Apple Watch Series 7, але цілком очевидно, що Apple приготує кілька сюрпризів для своїх розумних годинників на наступному вересневому виступі.

Оцініть допис
rating-r3
0
rating-r4
0
rating-r2
0
rating-r1
0
rating-r0
0
Коментарі
0
Зміст:

Популярні статті

Зміст:

Рекомендовані товари

Посилання скопійовано
Реєстрація
Будь ласка, перевірте номер телефону Будь ласка, перевірте номер телефону Номер телефону вже використовується
Будь ласка, перевірте корректність вводу пошти
Пароль має мати від 8 символів
Паролі не співпадають
Ми відправили вам SMS на номер:
Код з смс:
Код з смс не вірний:
detail_ico
Переваги реєстрації
  • Статус замовлення
  • Історія замовлень та їх деталі
  • Зручні списки бажань з порівнянням товарів
  • Переглянуті товари
  • Скачування та друк чека/гарантійного талону
  • Збереження контактних даних для кошику
  • Функція повторити замовлення
  • Індивідуальні промокоди
Вибір

Ви можете вести пошук товару за партномером, кодом товару, по повній або частковій назві

Зв'язок з нами
Отримайте знижку -150₴ за підписку Ми відправили промокод на знижку на Вашу пошту: petro@gmail.com
Ви вже підписані
Будь ласка, перевірте корректність вводу пошти
Відправити
Бажаєте отримувати персональні промокоди на знижки? Реєструйтесь в особистому кабінеті
Не цікаво