iPhone 16 Pro проти iPhone 15 Pro: які зміни побачимо?

iPhone 16 Pro проти iPhone 15 Pro: які зміни побачимо?

03/06/2024
4896
4 хв
Поширити

Apple цієї осені представить нову лінійку iPhone 16, на яку ми всі чекаємо. До презентації залишається трохи більше 3-х місяців, а з багатьох джерел ми вже знаємо, що на нас чекають серйозні зміни.

Нехай це все подається на межі чуток, тим не менш, витоки походять з авторитетних джерел, які ми не можемо ігнорувати.

Про які ймовірні зміни йде мова? Розповідаємо в нашому огляді на цю тему.

iphone-16-pro-iphone-16-pro-max

Дисплеї iPhone 16 Pro

Витоки вказують на те, що обидві моделі ‌iPhone 16 Pro‌ отримають більші за попередників дисплеї, а ‌iPhone 16 Pro‌ Max стане найбільшим iPhone, запропонованим Apple. Також були повідомлення й про вдосконалення базової технології OLED.

Очікується, що для розміщення дисплеїв більших розмірів обидва ‌iPhone 16 Pro‌ та ‌iPhone 16 Pro‌ Max матимуть збільшену висоту та ширину, але це не стосуватиметься змін у товщині.

До того ж, Apple застосує технологію Border Reduction Structure (BRS), яка дозволить більш компактно та ефективно розмістити схеми під дисплеєм, це відповідно призведе до ще більш тонких рамок.

Минулоріч  Apple зменшила лицьові панелі на моделях iPhone 15 Pro за допомогою лиття під низьким тиском LIPO, це зменшило розмір межі дисплея до 1,55 мм (у порівнянні з 2,2 мм на iPhone 14 Pro).

Отже, моделі матимуть OLED-дисплеї з яскравішою технологією мікролінз та більш тонкими рамками навколо них.

iPhone-16-Pro-2024

Розміри 

iPhone 16 Pro Max отримає більший розмір 6,9 дюйма, ймовірно, стане вищим та ширшим, ніж торішній iPhone 15 Pro Max, який має 6,7 дюйма. Модель iPhone 16 Pro матиме діагональ 6,3 дюйми проти 6,1 дюймів у iPhone 15 Pro.

Товщина залишиться такою ж, а от вага через збільшення розміру трохи збільшиться. Це буде першим збільшенням розміру iPhone з часів лінійки iPhone 12, а iPhone 16 Pro Max стане найбільшим iPhone за свою історію. 

iPhone-16-Pro-Max-2024

Чіп 

Професійні моделі будуть оснащені новим потужним чіпом A18 Pro, завдяки якому пристрої отримають суттєві покращення в обчислювальній потужності, нагріванні та підключенні. Нейронний механізм отримає значно більшу кількість ядер для підтримки нових функцій ШІ. 

apple-chip-A-18

Камери iPhone 16 Pro

Моделі отримають цілий ряд вагомих удосконалень камери, зокрема більший сенсор основної камери, 48-мегапіксельний датчик на ультраширокій камері та спеціальну апаратну кнопку для фото- та відеозйомки на бічній панелі пристрою.

iPhone 16 Pro Max матиме основну камеру на 48 МП. Це буде датчик Sony IMX-903 з багатошаровим дизайном, який суттєво покращить якість фотографій та відео при недостатньому освітленні та у темряві. 

Крім того, модель iPhone 16 Pro Max отримає 14-бітний аналого-цифровий перетворювач для високоякісного перетворення даних зображення для кращої динаміки і контролю дальності та шуму.

До того ж, роздільна здатність надширококутної камери збільшиться до 48 МП з 12 МП, а на лінзи буде нанесено спеціальне покриття антивідблиску "atomic layer deposition" проти відблисків при зйомці.

Телефотокамера зі збільшеним сенсором, дизайном зі складеною тетрапризмою, оптичною стабілізацією зображення та модулем зсуву сенсора 3D автофокусування.

iPhone 16 Pro матиме максимальну фокусну відстань 120 мм, а iPhone 16 Pro Max отримає «Супер телефотокамеру” з фокусною відстанню понад 300 мм.

Також моделі матимуть спеціальну апаратну «Кнопку захоплення» для запуску фото- та відеозйомки.

iphone-16-pro-max-camera

Дизайн та характеристики

Так само, як і в лінійці iPhone 15, моделі отримають титановий корпус, але глянцевий замість матового.

Майбутні кольори, виходячи з чуток, будуть такими: чорний титан чи космічний чорний титан, білий титан, пустельний титан, сірий титан та, ймовірно, “рожеве золото”.

За чутками, Apple має на меті надати більшості гаджетів нові функції на основі ШІ за допомогою оновлення ПЗ восени цього року.

Звісно, моделі ‌iPhone 16 Pro‌ не є виключенням, більше того, вони отримають ексклюзивні можливості щодо використання цих функцій. 

Моделі отримають оновлений мікрофон із покращеними характеристиками, а саме: співвідношення сигнал/шум, водостійкість, спеціально розроблений для підтримки нових ШІ-функцій. 

Моделі матимуть модем Snapdragon X75 5G та версію Wi-Fi 7.

Батарея та автономність

iPhone 16 Pro отримають батареї більшої ємності 3355 мАг та 4676 мАг. За словами аналітика Мінґ-Чі Куо, Apple буде використовувати акумуляторні елементи з підвищеною щільністю енергії. Нова технологія має забезпечити більш тривалий термін служби батареї, а також можливості швидшої зарядки. Дротова зарядка становитиме 40 Вт, а зарядка з MagSafe‌ - 20 Вт.

За іншими повідомленнями, iPhone 16 Pro Max може отримати кращу автономність - більше 30 годин у порівнянні з 29 годинами у iPhone 15 Pro Max.

iPhone-16-Pro-2024-1

Пам’ять 

Майбутні моделі Apple iPhone 16 Pro Max отримають новий максимальний об'єм вбудованої пам'яті 2 ТБ, так само як у iPad Pro. Річ у тім, що Apple нещодавно перейшла на флеш-пам'ять QLC NAND.

Використання твердотільних накопичувачів QLC NAND дозволяє розмістити більше пам'яті у меншому просторі, до того ж, це дешевше за TLC NAND, які наразі використовуються в моделях iPhone.

Ціна

Apple, ймовірно, підніме ціни на усю нову лінійку. Базові iPhone 16 можуть коштувати від 999$ до 1299$, а моделі iPhone 16 Pro та iPhone 16 Pro Max - від 1099$ до 1499$.

  • iPhone 16 Pro 128 ГБ - 1099$;

  • iPhone 16 Pro 256 ГБ - 1199$;

  • iPhone 16 Pro Max 128 ГБ - 1199$;

  • iPhone 16 Pro Max 256 ГБ - 1299$.

Дата випуску

Восени, під час головної презентації, Apple представляє нову лінійку iPhone та Apple Watch. Точна дата поки що невідома, але зазвичай це перший або другий тиждень вересня. Минулоріч презентація iPhone 15 відбулася 12 вересня. А от лінійку iPhone 14 Apple презентувала 7 вересня 2022 року. Тож ближче до події стане відома точна дата презентації.

iphone-16-pro-vs-iphone-15-pro

Чи варто оновлюватися?

Підсумовуючи вищенаведене. iPhone 15 Pro та iPhone 15 Pro Max отримали свого часу потужні нові функції. Багато користувачів “оновилися” і перейшли з попередніх моделей, зокрема з iPhone 14 Pro та iPhone 13 Pro. Звісно, що майбутні Про-моделі цього року отримають багато нового, а саме: найбільші в історії iPhone екрани, потужний чіп нового покоління, професійні камери та підтримку нових ШІ-функцій. Тому багатьом власникам айфонів варто приготуватися і всерйоз замислитися про перехід на iPhone Pro нового покоління.

Оцініть статтю
rating-r3
6
rating-r4
1
rating-r2
3
rating-r1
1
rating-r0
0
Коментарі
0
Зміст:

Популярні статті

Зміст:

Рекомендовані товари

Посилання скопійовано
Реєстрація
Будь ласка, перевірте номер телефону Будь ласка, перевірте номер телефону Номер телефону вже використовується
Будь ласка, перевірте корректність вводу пошти
Пароль має мати від 8 символів
Паролі не співпадають
Ми відправили вам SMS на номер:
Код з смс:
Код з смс не вірний:
detail_ico
Переваги реєстрації
  • Статус замовлення
  • Історія замовлень та їх деталі
  • Зручні списки бажань з порівнянням товарів
  • Переглянуті товари
  • Скачування та друк чека/гарантійного талону
  • Збереження контактних даних для кошику
  • Функція повторити замовлення
  • Індивідуальні промокоди
Вибір

Ви можете вести пошук товару за партномером, кодом товару, по повній або частковій назві

Зв'язок з нами
Отримайте знижку -150₴ за підписку Ми відправили промокод на знижку на Вашу пошту: petro@gmail.com
Ви вже підписані
Будь ласка, перевірте корректність вводу пошти
Відправити
Бажаєте отримувати персональні промокоди на знижки? Реєструйтесь в особистому кабінеті
Не цікаво