blog_card
Порівняння
02/11/2023
3542
3 хв

MacBook Pro M3: в чому різниця між M3, M3 Pro, M3 Max і який краще обрати?

02/11/2023
3542
3 хв
Поширити

Apple вдруге за рік (“страшно швидко”) оновила лінійку MacBook Pro 2023. Це оновлення напряму пов'язане з випуском сімейства чіпів М3. Попередні моделі MacBook Pro M2, оснащені потужними процесорами Apple M2 Pro та Apple M2 Max, пропонують користувачам, здавалося б, весь необхідний професійний функціонал. Але Apple довела, що “немає межі досконалості”, тож маємо констатувати - з виходом покоління чіпів М3, виготовлених за 3-нанометровим процесом, техногігант кардинально змінює правила гри. 

Створюючи покоління М3, Apple використала ту саму технологію, як і в A17 Pro для iPhone 15 Pro та iPhone 15 Pro Max. Головними особливостями чіпів М3  - є вражаюча щільність транзисторів, нова графічна архітектура, як наслідок - колосальна продуктивність та ефективність процесорів.

Нове сімейство чіпів M3, M3 Pro та M3 Max має певні відмінності в залежності від версії, а саме: кількість транзисторів, кількість ядер центрального та графічного процесорів, уніфікована пам’ять тощо.

macbook-pro-m3-03

Вперше Apple створила чіп, який підтримує апаратне прискорення трасування променів. Відтепер макбуки рендеритимуть графіку набагато швидше за попередні моделі Mac. Це “просто космос” для геймерів і не тільки. Редагування відео, складні дизайнерські програми та задачі, тривимірна графіка - рішуче все можна робити на новеньких макбуках!

В таблиці наведені всі конфігурації нових чіпів М3, які пропонує Apple:

Знімок екрана 2023-11-03 о 11.13.19


Моделі MacBook Pro 14 2023 M3 отримали три процесори: M3, M3 Pro та M3 Max, а от MacBook Pro 16 2023 M3 отримали два: M3 Pro та M3 Max. 

Нові моделі MacBook Pro 14 M3 та MacBook Pro 16 M3, оснащені процесорами M3 Pro та M3 Max, отримали новий приголомшливий колір Space Black. А спеціальне анодоване покриття зробить все для того, щоб ніхто не помітив ваших “пальчиків” на корпусі макбука.

Ми вже опублікували попередній огляд про нові моделі MacBook Pro 2023 одразу ж після презентації. Але вирішили стисло розказати про головні характеристики різних конфігурацій нових макбуків.

macbook-pro-m3-02

Характеристики MacBook Pro M3

Модель MacBook Pro 14 M3 - єдина з усієї лінійки отримала базову версію чіпа М3. Процесор пришвидшився на 40% і бездоганно виконуватиме функції, необхідні для звичайних середньостатистичних користувачів. Веб-серфінг, перегляд відео, стандартні завдання, не складні графічні програми та не “важкі” ігри - для цього сміливо обирайте базову модель. 

Макбук отримав дисплей Liquid Retina з яскравістю SDR 600 ніт, яскравістю у повноекранному режимі XDR 1000 ніт та максимальною піковою яскравістю 1600 ніт. MacBook Pro 14 M3 може автономно працювати до 22 годин!

До того ж MacBook Pro M3 має два порти Thunderbolt / USB 4 (USB-C) та підтримує до одного зовнішнього дисплея.

macbook-pro-m3-displey

Характеристики MacBook Pro M3 Pro

Процесор М3 Pro потужніший за базову версію М3, до прикладу, обробка зображень пришвидшилось на 20%. MacBook Pro 14 M3 Pro та MacBook Pro 16 M3 Pro оснащені таким ж самими яскравими дисплеями, як і MacBook Pro 14 М3, MacBook Pro 14 M3 Max та MacBook Pro 16 M3 Max. А от автономність MacBook Pro 14 M3 Pro та MacBook Pro 14 M3 Max становить 18 годин, в той час, як 16-дюймові макбуки з чіпами M3 Pro та M3 Max автономно працюватимуть до 22 годин.

Макбук з чіпом M3 Pro оснащений 3-ма Thunderbolt 4 та надає можливість підключення двох зовнішніх дисплеїв. Цю модель порадимо користувачам для роботи чи для розваг, які передбачають більшу потужність графічного процесора. 

macbook-pro-m3-14-16-inch

Характеристики MacBook Pro M3 Max

Макбуки з самим потужним чіпом М3 Max - це для крутих професіоналів, зокрема для програмістів та відеорежисерів. Конфігурація моделі забезпечує у 2 рази швидший рендеринг сцен. В графічних та відеоредакторах цей процесор ніби “риба у воді”.

До того ж M3 Max дозволяє підключати до чотирьох зовнішніх дисплеїв і при надзвичайній продуктивності автономно працюватиме від 18 до 22 годин в залежності від діагоналі макбука.

 

macbook-pro-m3

 

Підсумуємо. MacBook Pro 2023 разом з новими процесорами отримали потужні характеристики, незалежно від модифікацій. Яку б модель ви не обрали, впевнені, досвід користування флагманом буде незабутнім. Адже MacBook Pro М3 - це не просто новий рівень, це вищий стандарт професійності!

В залежності від сфери вашої діяльності, бюджету та потреб обирайте для себе правильну модель MacBook Pro М3!





Оцініть допис
rating-r3
0
rating-r4
0
rating-r2
0
rating-r1
0
rating-r0
0
Коментарі
0
Зміст:

Популярні статті

Зміст:

Рекомендовані товари

Посилання скопійовано
Реєстрація
Будь ласка, перевірте номер телефону Будь ласка, перевірте номер телефону Номер телефону вже використовується
Будь ласка, перевірте корректність вводу пошти
Пароль має мати від 8 символів
Паролі не співпадають
Ми відправили вам SMS на номер:
Код з смс:
Код з смс не вірний:
detail_ico
Переваги реєстрації
  • Статус замовлення
  • Історія замовлень та їх деталі
  • Зручні списки бажань з порівнянням товарів
  • Переглянуті товари
  • Скачування та друк чека/гарантійного талону
  • Збереження контактних даних для кошику
  • Функція повторити замовлення
  • Індивідуальні промокоди
Вибір

Ви можете вести пошук товару за партномером, кодом товару, по повній або частковій назві

Зв'язок з нами
Отримайте знижку -150₴ за підписку Ми відправили промокод на знижку на Вашу пошту: petro@gmail.com
Ви вже підписані
Будь ласка, перевірте корректність вводу пошти
Відправити
Бажаєте отримувати персональні промокоди на знижки? Реєструйтесь в особистому кабінеті
Не цікаво