Огляд нових MacBook Pro 2023 14″/16″ (M3) – чи варто купувати
Огляд
01/11/2023
2927
3 хв

Огляд нових MacBook Pro 2023 14″/16″ (M3) – чи варто купувати

01/11/2023
2927
3 хв
Поширити

MacBook Pro – найкращі професійні ноутбуки у світі. Принаймні так заявляє Apple.

Нещодавно компанія оновила лінійку своїх флагманських макбуків та додала їм надпотужні чіпи M3. Зараз все детально розповімо 👇

Трохи про нові процесори

Просто уявіть, що ви розрізали волосок навпіл і на поверхню цього перетину насипали 2 мільйони транзисторів. Приблизно так виглядає технологія виготовлення чіпів M3 за 3-нанометровим процесом. Це навіть крутіше ніж блоху підкувати, правда? 😏

У нових процесорах використовують технологію динамічного кешування – Dynamic Caching. Що це таке? Якщо стисло, то система визначає точну кількість пам'яті під кожне завдання і заздалегідь її резервує. Така технологія застосовується вперше в індустрії та дозволяє брати від життя оперативної пам'яті все.

Також додано технологію Mesh shading, яка збільшує ефективність рендерингу складних сцен з безліччю дрібних деталей та об'єктів. Тепер грати буде набагато крутіше та приємніше.

Ray tracing теж підтримується, було б дивно, що в iPhone 15 вона є, а нових MacBook немає. Нагадаємо, що трасування променів робить освітлення у віртуальному середовищі настільки реалістичним, наскільки це можливо у принципі. Знову ж таки, геймери зацінять.

macbook-pro-m3-03

Продуктивність

На презентації були представлені 14-ти та 16-ти дюймові моделі нових MacBook Pro і вони ідеально підійдуть як початківцям, так і маководам зі стажем. У складних завданнях і під час геймінгу активуватиметься система охолодження, тому вся потужність нового процесора М3 буде реалізована на повну.

MacBook Pro з процесором М3 тепер швидше справляються із завданнями у графічних додатках. Порівняно з чіпами М2 приріст швидкості становить 40%, і з чіпами М1 – 60%.

За додаткову суму можна отримати MacBook Pro на процесорі М3 Pro. Якщо порівнювати його з попереднім чіпом M2 Pro, обробка зображень відбувається на 20% швидше, а в порівнянні M1 Pro – на 40% швидше. Простими словами, макбук швидше справляється із завданнями у Photoshop, математичними моделями та додатками.

Доплативши ще трохи ви можете отримати MacBook Pro на чіпі М3 Max. І ось він уже реально звір потужний. Рендеринг сцен у 2 рази швидший, ніж у М2 Max та у 2,5 рази швидший, ніж у М1 Max. У графічних та відеоредакторах все літає. Крім того, MacBook Pro на чіпі М3 Max підтримують до 4 зовнішніх дисплеїв.

macbook-pro-m3-05

Автономність

Базова версія MacBook Pro з М3 дозволяє переглядати відео до 22 години. Автономність при веб-серфінгу становить до 15 годин.

MacBook Pro з процесорами М3 Pro та М3 Max трохи менш автономні – до 18 годин роботи. Але це все одно на 1 годину більше, ніж у попередніх моделях. Втім, таку автономність у поєднанні з рекордною продуктивністю не може запропонувати жоден виробник. Тут Apple, звичайно, поза конкуренцією.

macbook-pro-m3-01

Дисплей та дизайн

Екран у нових макбуків такий самий, як і у попередніх версій. Є лише одне нововведення. Дисплей Liquid Retina став яскравішим – 600 ніт, проти попередніх 500. Максимальна яскравість залишилася без змін – 1600 ніт,

Ще одна фішка – нові MacBook Pro набули ексклюзивного кольору Space Black. Але він доступний для макбуків із процесорами М3 Pro та М3 Max. Усі алюмінієві деталі MacBook Pro виготовлені з перероблених матеріалів.

MacBook Pro в базовій комплектації з процесором M3 має стандартні 2 порти Thunderbolt 3, а версія з чіпом M3 Pro обладнана 3-ма швидшими Thunderbolt 4.

До речі, на презентації згадали нову технологію, яка запобігає появі відбитків пальців на корпусі. Нашій команді вже не терпиться протестувати її своїми руками 🙏

macbook-pro-m3

Ціна на MacBook Pro 14” та 16” M3

Якщо раніше 14-дюймовий MacBook Pro стартував із $2000, то тепер це 1600 доларів. Але враховуйте, що у базі ви отримаєте процесор М3 замість М3 Pro. Загалом, ціни практично не змінилися.

macbook-pro-m3-04

Що в результаті

Значний приріст ефективності робить нові моделі дійсно ідеальною робочою машиною. Купити MacBook Pro M3 варто в першу чергу музикантам, аніматорам, дизайнерам, розробникам та іншим фахівцям. Головне підібрати оптимальну комплектацію під себе, щоб не переплатити.

Якщо ви хочете більше деталей про нові моделі або у вас залишилися питання, пишіть менеджерам NewTime. Вони допоможуть, порадять, пояснять.

P.S Оформити попереднє замовлення вже можна в нашому каталозі.

macbook-pro-m3-06

    

Оцініть допис
rating-r3
0
rating-r4
0
rating-r2
0
rating-r1
0
rating-r0
0
Коментарі
0
Зміст:

Популярні статті

Зміст:

Рекомендовані товари

Посилання скопійовано
Реєстрація
Будь ласка, перевірте номер телефону Будь ласка, перевірте номер телефону Номер телефону вже використовується
Будь ласка, перевірте корректність вводу пошти
Пароль має мати від 8 символів
Паролі не співпадають
Ми відправили вам SMS на номер:
Код з смс:
Код з смс не вірний:
detail_ico
Переваги реєстрації
  • Статус замовлення
  • Історія замовлень та їх деталі
  • Зручні списки бажань з порівнянням товарів
  • Переглянуті товари
  • Скачування та друк чека/гарантійного талону
  • Збереження контактних даних для кошику
  • Функція повторити замовлення
  • Індивідуальні промокоди
Вибір

Ви можете вести пошук товару за партномером, кодом товару, по повній або частковій назві

Зв'язок з нами
Отримайте знижку -150₴ за підписку Ми відправили промокод на знижку на Вашу пошту: petro@gmail.com
Ви вже підписані
Будь ласка, перевірте корректність вводу пошти
Відправити
Бажаєте отримувати персональні промокоди на знижки? Реєструйтесь в особистому кабінеті
Не цікаво