Огляд найкращих 3D-принтерів Bambu Lab

Огляд найкращих 3D-принтерів Bambu Lab

06/05/2024
188
4 хв
3D-принтер
Bambu Lab
Поширити

Компанія Bambu Lab виготовляє топові 3D-принтери, які мають безліч переваг та навіть використовують штучний інтелект. Завдяки професійним функціям, простим налаштуванням та вражаючим результатам 3D-друку, які забезпечують ці пристрої - вони стали найкращими на ринку споживчих 3D-принтерів. 

bambu-labs-x-1-carbon

Якщо раптом ви не в курсі, то команда Bambu Lab - це талановиті менеджери та інженери з унікальним досвідом, які свого часу представили популярні серії дронів DJI. Цілком логічно, що команда професіоналів показала себе якнайкраще і в новій площині. Випускаючи високоякісні пристрої для 3D-друку, Bambu Lab встановила високу планку для конкурентів.

За розробку 3D-принтера Bambu Lab X1, компанія навіть потрапила до щорічного списку видання TIME «Найкращі винаходи 2022 року». 

В цьому огляді - три найкращі, на наш погляд, моделі бренду з різною ціновою категорією. 

 

3D-принтер Bambu Lab P1S

Bambu Lab P1S є оновленою ​​версією моделі 3D-принтера P1P. Цей 3D-принтер має інший дизайн, ніж в попередника, він отримав пластикові бічні панелі, скляну верхню частину та дверцята. Новий закритий корпус забезпечує високотемпературний друк ниткою. 

Пристрій налаштовується за 15 хвилин, має чудове апаратне та програмне забезпечення та може працювати з багатьма різними матеріалами, зокрема ABS, ASA, PET, PETG, PLA, TPU тощо. 

bambu-lab-p1s-01

3D-принтер Bambu використовує ті ж самі технології друку та показники, що і попередні моделі бренду. Область друку становить 256 x 256 x 256 мм, швидкість 500 мм/с та прискорення 20 м/c² тощо.

Є три вентилятори - для охолодження плати управління, додаткового охолодження деталей та терморегулятора камери.Також є вугільний фільтр для очищення від токсичних запахів.

3D-принтер Bambu має 2 варіанти комплектації, більш дорожча версія поставляється в комплекті з AMS, яка забезпечує використання до 16 кольорів під час друку однієї моделі.

bambu-lab-p1s-03

3D-принтер оснащений вбудованою камерою для віддаленого моніторингу та таймлапсу. 

Якість 3D-моделей та швидкість, з якою вони друкуються неймовірно висока. До прикладу, 3D-Benchy (спеціальна модель човна для тестування принтерів) Bambu Lab P1S друкує усього лише за 18 хвилин.

bambu-lab-p1s-02

Пропонуємо купити 3д принтер Bambu Lab P1S за ціною 46 499 грн., а 3D-принтер Bambu Lab P1S Combo коштує 61 999 грн.

3D-принтер Bambu Lab X1

Bambu Lab X1 є унікальним принтером, він отримав усі сучасні характеристики, які забезпечують швидкісний 3D-друк високої якості. 

3D-принтер Bambu Lab поєднує в собі колосальну швидкість та якість, а ще може похвалитися швидким і легким налаштуванням, а також системою стеження під час виробничого процесу на основі ШІ.
На ринку ці пристрої представлені в двох комплектаціях: X1-Carbon та X1-Carbon Combo.

bambulab-x1-carbon-combo-1

Принтер Bambu Lab X1 використовує метод послідовного наплавлення (FDM), забезпечуючи друк зі швидкістю 500 мм/сек., з прискоренням - до 20 м/с². Він отримав суцільнометалевий Hotend, область друку складає 256 x 256 x 256 мм. Кінематика роботи принтера - Core XY. Відмінним показником швидкості є друк моделі 3D-Benchy, яку 3D принтер Bambu друкує усього лише за 16 хвилин 30 секунд.

В принтері Bambu Lab X1-Carbon Combo за допомогою AMS (автоматичної системи подання матеріалів для друку), яка йде в комплекті, можна виготовити модель, застосувавши в ній до 16 кольорів. 

3D принтер має зворотний зв'язок із двигунами. Замість класичних кінцевиків використовуються енкодери.

Конструкція оснащена 12-ватним вентилятором охолодження хотенду та сопла зі зворотним зв'язком, який дає можливість контролювати потік повітря, а встановлена всередині камера здатна записувати таймлапси високої роздільної здатності. Рівень шуму під час друку становить 50 дБ.

3D-принтер Bambu Lab X1 має різноманітні датчики, зокрема  LiDAR, який вимірює висоту та ширину екструзії, автоматично налаштовує підвищення тиску та аналізує перший шар.

Є датчики за допомогою яких усі калібрування відбуваються автоматично, їх не потрібно робити вручну. Інші ж - стежать за процесом, якщо щось піде не так, то система на основі ШІ одразу ж попередить можливі механічні пошкодження, видавши повідомлення на екран або в мобільний додаток чи на ПК.

bambu-lab-x1-carbon-combo

Оскільки 3D принтер працює при температурах до 300°C з багатьма матеріалами, до прикладу, з PLA чи TPU, він має вугільний фільтр для поглинання токсичних запахів. 

Є цікава відмінність, в цій моделі циліндричні спрямовуючі осі Х виконані з карбону. Це напряму впливає на вагу осі, відповідно збільшує швидкість друку, до того ж зменшуються вібрації. Якість друку є набагато вищою, ніж у принтерів, зі сталевою конструкцією.

За допомогою Bambu Studio можна надсилати роздруківки, а віддалене керування принтером здійснюється за допомогою програми Bambu Handy, яка є доступною для iOS та Android. І це дуже зручно, адже не треба стояти коло нього під час друку. Цей принтер підтримує також SD-карти та локальні мережі для друку ваших проєктів.

Купити 3D-принтер Bambu Lab X1 на сайті newtime.ua можна за ціною 77 999 грн. Модель 3D принтер Bambu Lab X1-Carbon Combo коштує 87 999 грн.

 

3D-принтер Bambu Lab P1P

Bambu Lab Bambu Lab P1P - простий 3D принтер (з точки зору дизайну), який має відкриту раму, але при цьому забезпечує безліч варіантів налаштування та оновлення. Цей 3D принтер Bambu має лише один суцільнометалевий хотенд, в пристрої відсутній  повнокольоровий сенсорний РК-екран, він працює з такими матеріалами: PLA, ABS та PETG. Незважаючи на просту панель керування, Bambu Lab P1P підтримує Wi-Fi та додаток Bambu Studio і Bambu Handy, які дозволяють взаємодіяти з принтером через ПК або смартфон. 

bambu-lab-PIP-02

3D-принтер має схожі з Bambu Lab X1 головні характеристики, які стосуються 3D-друку, а саме технологія друку FDM (послідовне наплавлення) з кінематикою Core X/Y. Область друку складає 256 x 256 x 256 мм. Пристрій забезпечує таку ж швидкість друку 500 мм/с, з прискоренням до 20 м/с², як і модель Bambu Lab X1.

3D-принтер Bambu має меншу вагу (9,65 кг), габарити 386x389x458 мм та сумісний з Bambu Lab (AMS), але до комплекту поставки вона не додається. В пристрої є екструдер з прямим приводом, він забезпечує найточнішу подачу нитки в hotend, а також сумісність для величезного діапазону матеріалів, зокрема гнучких. 

Пристрій має спеціальні датчики вирівнювання, які допомагають забезпечити надійний перший шар, а також датчик вичерпання нитки розжарення, відновлення втрати живлення, напівавтоматичне натягування ременя та вентилятори зі зворотним зв’язком.

3D-принтер оснащений двосторонньою текстурованою пластиною PEI, яка забезпечує відмінні показники зчеплення під час друку та легке від'єднання моделі після завершення друку.

Головна особливість  Bambu Lab P1P  - це швидкий багатофункціональний пристрій для щоденного використання.  Купити 3д принтер Bambu варто, адже користувач за таку ціну отримає потужний принтер, повне налаштування якого займає усього лише 15 хвилин. 

Інтернет-магазин NewTime пропонує купити 3D-принтер Bambu Lab P1P за ціною 38 999 грн.

Bambu-Lab-P1P-02

Кожна з моделей, які є в нашій підбірці, забезпечує високоякісний 3D-друк, а от щодо вартості та необхідних додаткових опцій - ту вже обирати Вам.

Інтернет-магазин NewTime пропонує купити аксесуари до 3D-принтера з нашого каталогу.

 

Оцініть допис
rating-r3
0
rating-r4
0
rating-r2
0
rating-r1
0
rating-r0
0
Коментарі
0
Зміст:

Популярні статті

Зміст:

Рекомендовані товари

Посилання скопійовано
Реєстрація
Будь ласка, перевірте номер телефону Будь ласка, перевірте номер телефону Номер телефону вже використовується
Будь ласка, перевірте корректність вводу пошти
Пароль має мати від 8 символів
Паролі не співпадають
Ми відправили вам SMS на номер:
Код з смс:
Код з смс не вірний:
detail_ico
Переваги реєстрації
  • Статус замовлення
  • Історія замовлень та їх деталі
  • Зручні списки бажань з порівнянням товарів
  • Переглянуті товари
  • Скачування та друк чека/гарантійного талону
  • Збереження контактних даних для кошику
  • Функція повторити замовлення
  • Індивідуальні промокоди
Вибір

Ви можете вести пошук товару за партномером, кодом товару, по повній або частковій назві

Зв'язок з нами
Отримайте знижку -150₴ за підписку Ми відправили промокод на знижку на Вашу пошту: petro@gmail.com
Ви вже підписані
Будь ласка, перевірте корректність вводу пошти
Відправити
Бажаєте отримувати персональні промокоди на знижки? Реєструйтесь в особистому кабінеті
Не цікаво