blog_card
Новини
24/04/2023
1314
3 хв

Що покажуть на презентації Apple WWDC 2023

24/04/2023
1314
3 хв
Поширити

Вже зовсім скоро відбудеться 34-а щорічна Всесвітня Конференція розробників WWDC 2023. З 5-го по 9-е червня, скоріш за все, ми побачимо все те, на що так очікуємо.

WWDC 2023, як і в попередні роки, проходитиме впродовж тижня в онлайн-форматі для залучення якомога більшої кількості учасників.

Але ключові презентації заплановано на перший день WWDC 2023.

Саме під час основної події, світу мають презентувати: iOS 17, iPadOS 17, tvOS 17, watchOS 10 і macOS 14. Велика ймовірність, що може бути анонсоване апаратне забезпечення. 

Є вірогідність побачити Mac Pro і 15-дюймовий MacBook Air.

Загалом, прогнозують, що цьогорічна презентація Apple WWDC 2023 зосередиться на гарнітурі AR/VR, розробкою якої компанія займається впродовж останніх семи років.

wwdc-2023-image

iOS 17

Як повідомляє Bloomberg, є впевненість, що в операційній системі iOS 17 будуть значущі зміни в дизайні, оновлені основні функції, зокрема Центр керування, покращення пошуку та Dynamic Island. Можливі нові налаштування спецможливостей, налаштування для сповіщень, фільтрів для фокусування, оновлення додатків Camera та Health, можливе використання віджетів головного екрану.

Оновлення ОС матиме сумісність з моделями iPhone 8 і новішими. А  також з новими чотирма моделями iPhone 15. iOS 17 працюватиме стабільно та з покращеною продуктивністю. Щодо програмного забезпечення, Dynamic Island на iOS 17 значно розширить свої можливості, в тому числі і на всіх моделях iPhone 15.

ios-17

watchOS 10

Як зазначає Bloomberg, очікується, що watchOS 10 має стати найбільшим оновленням програмного забезпечення для Apple Watch від самого початку, з першої версії ОС в 2015 році. Щодо деталей та нових функцій - будемо чекати презентації. Але знаний інсайдер повідомив, що будуть суттєві вдосконалення та новий інтерфейс. Бета-версія буде доступна учасникам WWDC одразу ж після презентації.

 watchos-10

Mac Pro та MacBook Air 15”

Щодо нового Mac Pro. Від самого початку року ходять чутки, що дизайн залишиться таким самим, як і у Mac Pro‌ 2019. Apple зосередиться на продуктивності та відмові від чіпів Intel Xeon.

Оскільки Apple щороку оновлює MacBook Air, можемо розраховувати і на нову 15-дюймову модель. Значні шанси -  отримати вже до кінця 2023 року новий MacBook Air 13 дюймів. Марк Гурман очікує на MacBook Air 15” вже цього червня і зазначає, що він працюватиме на М2, а не на М3.

macbook-air-15

macOS 14

Якщо минулого року було у macOS Ventura представили багато оновлень та функцій, зокрема Stage Manager, Continuity Camera, FaceTime HandOff, покращення пошуку та скасування відправлення у Mail, програми Weather and Clock, а також Shared Tab Group у Safari. То залишається тільки гадати, яких оновлень та додаткових нових функцій отримаємо цьогоріч. Інсайдерської інформації обмаль.

macos-14

iPadOS 17

Дата виходу першої бета-версії iPadOS 17 запланована на 5-е червня. Як повідомляють інсайдери майже всі iPad, включно з iPad Pro M2, зможуть встановити оновлення, крім iPad 5 та iPad Pro 2015. Воно стосуватиметься Центру керування, віджетів та налаштувань на заблокованому екрані, нової версії Stage Manager і ще буде функція-“сюрприз”. Можлива відмова від процесору А9 в iPad вже цього року.

ipados-17

Гарнітура AR/VR або Reality Pro

Вже 5-го червня Apple має презентувати свою першу гарнітуру змішаної реальності. Вона матиме чіп М2 плюс чіп для обробки віртуальної та доповненої реальності. Скоріш за все, не потребуватиме використання iPhone для налаштування чи використання. Гарнітура, її операційна система xrOS та всі ваші дані можна налаштувати та завантажувати з хмари. Операційна система матиме практично такий же набір функцій, що і iPhone чи iPad, але в 3-D реальності. Пошта, фотографії, повідомлення, браузер Safari, AppStore, Apple TV+ та подкасти.

Гарнітура керуватиметься виключно за допомогою ваших очей та рук, пульта дистанційного керування немає. Щодо перенесення ваших даних з iPhone або iPad, ви без проблем зможете зробити налаштування, як і з іншими новими пристроями.

Функція “Набір тексту в повітрі” була доступна при останніх тестуваннях. Але ви цілком зможете використовувати сенсорну клавіатуру вашого iPhone, якщо це буде необхідно. В планах Apple наповнити нову гарнітуру іграми, фітнес-додатками, додатком для читання книг у віртуальній реальності тощо. А перегляд відео має бути з ефектом занурення. Це має стати головною функцією задля того аби глядач відчув, що він дивиться відео на великому екрані і, можливо, у відкритому космосі. Для об'ємного звучання необхідне використання AirPods

Як пише MacRumors, гарнітура матиме 2 порти: USB-C та власний роз'єм для зарядки батареї. Більш продуктивну версію, можлива назва якої Reality Pro, вочевидь, ми й побачимо на WWDC 2023. 

vr-ar-apple

Отже, з нетерпінням чекаємо на презентацію новинок від Apple!

 

Оцініть допис
rating-r3
0
rating-r4
0
rating-r2
0
rating-r1
0
rating-r0
0
Коментарі
0
Зміст:

Популярні статті

Зміст:

Рекомендовані товари

Посилання скопійовано
Реєстрація
Будь ласка, перевірте номер телефону Будь ласка, перевірте номер телефону Номер телефону вже використовується
Будь ласка, перевірте корректність вводу пошти
Пароль має мати від 8 символів
Паролі не співпадають
Ми відправили вам SMS на номер:
Код з смс:
Код з смс не вірний:
detail_ico
Переваги реєстрації
  • Статус замовлення
  • Історія замовлень та їх деталі
  • Зручні списки бажань з порівнянням товарів
  • Переглянуті товари
  • Скачування та друк чека/гарантійного талону
  • Збереження контактних даних для кошику
  • Функція повторити замовлення
  • Індивідуальні промокоди
Вибір

Ви можете вести пошук товару за партномером, кодом товару, по повній або частковій назві

Зв'язок з нами
Отримайте знижку -150₴ за підписку Ми відправили промокод на знижку на Вашу пошту: petro@gmail.com
Ви вже підписані
Будь ласка, перевірте корректність вводу пошти
Відправити
Бажаєте отримувати персональні промокоди на знижки? Реєструйтесь в особистому кабінеті
Не цікаво