blog_card
Підбірки
12/12/2023
1360
4 хв

ТОП 6 найкращих VR-окулярів

12/12/2023
1360
4 хв
Поширити

"Можна вічно дивитися на 3 речі – вогонь, воду і працю інших" – ця фраза могла звучати зовсім інакше. Якби її автор відчув на собі чари віртуальної реальності.

Ми в NewTime побачили чимало VR-окулярів за 9 років роботи та знаємо про них досить багато. Зараз на ринку є 6 добротних моделей, які варто купувати. Але кожна гарнітура має свої особливості. Зараз все розповімо.

apple-vision-pro-05

Meta Quest 2

Відмінна бюджетна VR-гарнітура, яка дарує реалістичні емоції в іграх та широкі можливості для роботи.

Дисплей з роздільною здатністю 1832х1920 та максимальною частотою оновлення 90 Гц забезпечує яскраву та насичену картинку. Наприклад, коли в грі підіймаєшся по крутих скелях і дивишся вниз, серцебиття прискорюється, ніби дійсно знаходишся на горі. Картинка доповнюється ще і якісним 3D-звуком, який повністю занурює у віртуальний світ.

meta-quest-2

Meta Quest 2 відстежує рухи всього тіла, без додаткових датчиків. Можна займатися фітнесом із віртуальним тренером або грати у теніс. Рухи дуже точно відображаються у віртуальному світі. Є два сенсорні контролери, за допомогою яких можна взаємодіяти з віртуальним середовищем.

Ця одна з найлегших моделей на ринку – всього 450 г. Завдяки м'якому та продуманому кріпленню окуляри можна носити кілька годин поспіль, без відчуття дискомфорту. Акумулятор тримає заряд трохи більше 2-х годин, а для заряджання потрібно 3 години.

Oculus-Quest-2

Pico 4

Це VR-гарнітура середнього цінового сегмента, яка заточена під заняття спортом.

Модель має 4К+ дисплей із Fast-LCD матрицею та частотою оновлення 90 Гц. Картинка дуже деталізована та насичена. Підтримується 100% охоплення колірного простору sRGB, тому можна насолоджуватися віртуальними пейзажами.

Рухи тіла зчитуються за допомогою вбудованих інфрачервоних та оптичних датчиків. У комплекті йдуть 2 контролери для взаємодії з грою.

ochki-vr-pico-4

Спортивним активностям тут приділено окрему увагу. Pico 4 має алгоритми, які підраховують кількість витрачених калорій під час віртуальних занять фітнесом. Додатково користувачам доступна детальна статистика тренувань, щоденні плани та інше.

Приємний бонус – у магазині Pico є понад 250 ігор, програм для різних видів спорту та живих виступів на концертах. Наприклад, дуже круто разом із друзями дивитися фільм у віртуальному кінотеатрі та взаємодіяти з їхніми аватарами.

okulyari-virtualnoyi-realnosti-pico-4

Meta Quest 3

Покращена версія окулярів від Meta, з великим ухилом у геймінг.

Дисплей відображає реалістичну картинку у форматі 4К+, яка оновлюється із частотою 120 Гц. Це хороший варіант для ігор, адже графіка буде дуже деталізованою, а всі рухи плавними та природними.

Але головна фішка цієї VR-гарнітури  – технологія TruTouch. Вона використовується в контролерах та забезпечують більш реалістичні відчуття у грі. Наприклад, під час пострілів чи ударів по м'ячу в руках відчувається невелика вібрація. Відчуття дуже схожі на вібрацію джойстика від ігрової приставки, тільки тут руки вібрують окремо. Доповнюється все 3D-звуком, в якому враховується відстань та розташування користувача у грі.

meta-quest-3-02

Meta Quest 3 має покращені гібридні датчики з машинним навчанням, які значно полегшують керування без контролерів. Можна натискати, прокручувати або переміщувати об'єкти рухами рук.

Заряду батареї вистачає в середньому на 2,5 години. Стільки ж часу потрібно для повної зарядки.

meta-quest-3-01

Sony PlayStation VR2

Кожен гвинтик цих віртуальних окулярів заточений під геймінг, але вони сумісні лише з консолями PS5.

Якщо у вас є приставка, це просто ідеальний варіант VR-гарнітури. Є Oled-матриця, роздільна здатність 4К та частота оновлення 120 Гц. Окуляри Sony PlayStation VR2 мають цікаву технологію, яка відстежує погляд. Вона покращує деталізацію тих предметів, на які дивишся.

okuliari-virtualnoyi-realnosti-sony-playstation-vr2-02

Контролери добре відстежують рухи, але головна їхня фішка – кнопки з опором. Це дозволяє фізично відчувати натяг тятиви та складність гальмування на високих швидкостях, наприклад. Контролери мають зворотний зв'язок із вібрацією різного ступеня. Наприклад, стрілянина із різних видів зброї відчувається в руках по-різному.

До речі, вібрувати вміє і сам шолом. Коли повз голову пролітають стріли, це вже зовсім не жарти 🙂 Є 3D-звук з адаптацією під положення користувача.

okuliari-virtualnoyi-realnosti-sony-playstation-vr2

Meta Quest Pro

Модель спеціально заточена для творчості та роботи в команді.

Гарнітура має якісну LCD-матрицю з роздільною здатністю 1920х1018. Картинка дуже контрастна та добре підходить для геймінгу, але головна її мета – передавати деталі. Озброївшись різними студійними програмами, ви можете малювати, проектувати та візуалізувати з точністю до міліметра. Це робиться за допомогою контролерів та простими жестами рук.

meta-quest-pro

Meta Quest Pro також чудово підходить для багатозадачності, адже дозволяє відкривати декілька робочих екранів одночасно. Наприклад, на одному екрані можна спілкуватись, на іншому записувати важливу інформацію, а на третьому стежити, щоб все йшло за планом. А щоб онлайн-зустрічи були максимально живими, гарнітура зчитує емоції обличчя і передає їх віртуальному аватару. Виглядає дуже круто та незвично.

Контролери підтримують тактильний вібровідгук TruTouch, який додає реалістичності при взаємодії з віртуальним середовищем. Плюс є вбудовані динаміки із 3D-звуком.

Apple Vision Pro

Перші окуляри віртуальної та доповненої реальності від Apple, які заточені під багатозадачність.

Вони мають LED-дисплеї для кожного ока з роздільною здатністю більше 4К. Vision Pro обладнані майже десятком датчиків і камер, тому для обробки всіх даних передбачені 2 процесори – вже відомий M2 і новий чіп R1.

aplle-vision-pro-03

Працює модель під керування visionOS. Це нова платформа з 3D-інтерфейсом, завдяки якій всі вікна, програми, дзвінки – ніби літають у реальному просторі довкола користувача. Навіть відблиски та тіні адаптуються під кімнатне освітлення. Розробникам вдалося ідеально поєднати реальний світ та VR.

Керуються окуляри жестами, голосом та рухом очей. Є вбудовані динаміки з функцією 3D-звуку, а на зовнішній панелі окулярів відображається цифрова копія очей користувача. До речі, при дзвінках FaceTime співрозмовники бачитимуть цифрову копію обличчя власника окулярів.

Apple Vision Pro – це єдина гарнітура, яка живиться не від вбудованого акумулятора, а від зовнішнього павербанку із запасом автономності близько 2-х годин.

Окуляри були представлені зовсім недавно, тому продажі ще не почалися. Але як тільки справа піде, ви зможете купити їх одними з перших на нашому сайті.

apple-vision-pro-02

Ну, як вам VR-технології? А це ми лише поверхово розповіли про круті пристрої. Дізнатися всі деталі та зрівняти ціни на окуляри віртуальної реальности допоможуть менеджери NewTime. Їм можна дзвонити, писати та навіть освідчуватися в коханні.

 

Оцініть допис
rating-r3
0
rating-r4
0
rating-r2
0
rating-r1
0
rating-r0
0
Коментарі
0
Зміст:

Популярні статті

Зміст:

Рекомендовані товари

Посилання скопійовано
Реєстрація
Будь ласка, перевірте номер телефону Будь ласка, перевірте номер телефону Номер телефону вже використовується
Будь ласка, перевірте корректність вводу пошти
Пароль має мати від 8 символів
Паролі не співпадають
Ми відправили вам SMS на номер:
Код з смс:
Код з смс не вірний:
detail_ico
Переваги реєстрації
  • Статус замовлення
  • Історія замовлень та їх деталі
  • Зручні списки бажань з порівнянням товарів
  • Переглянуті товари
  • Скачування та друк чека/гарантійного талону
  • Збереження контактних даних для кошику
  • Функція повторити замовлення
  • Індивідуальні промокоди
Вибір

Ви можете вести пошук товару за партномером, кодом товару, по повній або частковій назві

Зв'язок з нами
Отримайте знижку -150₴ за підписку Ми відправили промокод на знижку на Вашу пошту: petro@gmail.com
Ви вже підписані
Будь ласка, перевірте корректність вводу пошти
Відправити
Бажаєте отримувати персональні промокоди на знижки? Реєструйтесь в особистому кабінеті
Не цікаво