WWDC 2024: що представила Apple в перший день конференції розробників?
Новини
11/06/2024
276
8 хв

WWDC 2024: що представила Apple в перший день конференції розробників?

11/06/2024
276
8 хв
Apple
iOS 18
tvOS 18
iPadOS 18
watchOS 11
macOS 15
Поширити

10 червня стартувала щорічна конференція розробників WWDC 2024. В перший день конференції, під час основної доповіді, Apple презентувала цілу низку оновлень, зокрема персоналізований AI та майбутні оновлення операційних систем для iPhone, iPad, Apple Watch, Mac, Apple Vision Pro, Apple TV.

apple-intelligence-wwdc-2024

Apple Intelligence

Головним “героєм” конференції беззаперечно став Apple Intelligence - глибоко інтегрований, персоналізований ШІ для покращення взаємодії з користувачами iPhone, iPad та Mac. 

Apple зазначає, що Apple Intelligence «поєднує потужність генеративних моделей із особистим контекстом, щоб надати неймовірно корисну та актуальну інформацію». 

Apple Intelligence, інтегрований в iOS 18, iPadOS 18 та macOS Sequoia, для багаточисельних щоденних завдань, для їх спрощення та прискорення. Він здатний створювати тексти, зображення, виконувати дії в програмах, використовуючи персональний контекст. 

«Ми раді представити нову главу в інноваціях Apple. Apple Intelligence змінить те, що користувачі можуть робити з нашими продуктами — і те, що наші продукти можуть зробити для наших користувачів. Наш унікальний підхід поєднує генеративний штучний інтелект із особистим контекстом користувача, щоб надавати справді корисні дані. Він може отримати доступ до цієї інформації повністю конфіденційним і безпечним способом, щоб допомогти користувачам робити те, що для них найважливіше», — розказав Тім Кук, генеральний директор Apple. 

Apple Intelligence пропонує для користувачів нові способи  покращити свої тексти задля ефективного спілкування. Apple заявляє, що завдяки абсолютно новим системним інструментам написання, вбудованим у ‌iOS 18‌, iPadOS 18 та ‌macOS Sequoia‌, користувачі можуть переписувати, вичитувати та підсумовувати текст майже скрізь, де вони пишуть, зокрема в пошті, нотатках та програмах сторонніх розробників.

Функція Rewrite Apple Intelligence дозволяє користувачам обирати з різних версій написаного та регулювати відповідну тональність в залежності від ЦА та задачі. Ця функція також допомагає користувачам підібрати “правильні” слова, незалежно від тематики, чи-то супроводжувальний лист чи запрошення від друзів. 

Нова опція Proofread перевіряє граматику, вибір слів і структуру речень, а також пропонує редагування разом із поясненнями редагувань, які користувачі можуть переглянути або швидко прийняти. Summarize допоможе користувачам вибрати текст і оформити його у формі зручного абзацу, маркованих ключових моментів, таблиці чи списку.

В пошті є новий розділ під назвою «Пріоритетні повідомлення», у верхній частині папки «Вхідні» відображаються найтерміновіші електронні листи, також замість попереднього перегляду кількох перших рядків кожного електронного листа користувач може переглядати підсумки, не відкриваючи повідомлення. Є функція розумної відповіді, яка пропонує варіанти швидкої відповіді. 

У програмах Notes iPhone AI дозволяє користувачам записувати, транскрибувати та підсумовувати аудіо. Коли під час розмови починається запис, учасники автоматично отримують сповіщення, а після завершення розмови Apple Intelligence генерує підсумок, для нагадування ключових моментів. 

Користувачі також можуть створювати оригінальні емодзі себе, друзів і родини на основі своїх фотографій. Як і смайли, емодзі можна додавати в повідомлення або ділитися як наклейкою чи реакцією.

Для пошуку фото у програмі «Фотографії» можна використовувати звичайну мову, до прикладу, «Марійка катається на самокаті в парку». Так само цікаво і з пошуком відео, можна знаходити конкретні моменти у кліпах. З'явився овий інструмент Clean Up, який може ідентифікувати та видаляти відволікаючі об’єкти на тлі фотографії, не змінюючи при цьому об’єкт.

Сумісність Apple Intelligence: пристрої з чіпом А17 Про, М1, М2, М3, М4.

apple-intelligence-image-playground-wwdc-2024

Нова розумна Siri

Siri‌ має абсолютно новий дизайн з сяючим світлом, яке охоплює край екрана, коли ‌Siri‌ активна, а користувачі можуть вводити текст у ‌Siri‌ та перемикатися між текстом і голосом, щоб спілкуватися як завгодно.

Apple наголошує, що Siri обробляє дані безпосередньоі на пристрої, її функції AI знають ваші особисті дані, але не збирають їх. У випадку, коли ШІ потрібна додаткова обчислювальна потужність, він надсилає лише дані, необхідні для виконання запиту, на сервери Apple Private Cloud Compute, які мають таку ж конфіденційність та безпеку, як і iPhone‌ користувача.

«Apple Intelligence with Private Cloud Compute встановлює новий стандарт конфіденційності в штучному інтелекті, якому користувачі можуть довіряти», - заявляє Apple.

Компанія інтегрує доступ до ChatGPT в ‌iOS 18‌, iPadOS 18 і ‌macOS Sequoia‌, дозволяючи користувачам отримувати доступ до її досвіду.

siri-chatgpt-ios-18 

Apple зазначає, що ChatGPT з’явиться в оновленнях пізніше цього року на базі GPT-4o. Користувачі можуть отримати доступ до нього безкоштовно, не створюючи обліковий запис, а передплатники ChatGPT можуть підключити свої облікові записи та отримати доступ до платних функцій.

ios-18-wwdc-2024

iOS 18

iOS 18 містить нові інструменти налаштування для домашнього екрана. Можна налаштовувати темний режим для іконок та вільно розміщувати їх будь-де на ‌”Домашньому екрані‌”.

“Центр керування” змінився та має широкі можливості налаштування, є 3 екрани, можна додавати та редагувати елементи центру керування. Не можна не зазначити, що елементи можна ставити у будь-яке положення та змінювати їх розмір.

У “Повідомленнях” користувачі тепер можуть реагувати будь-якими емодзі, а також плануватимуть відкладене надсилання повідомлень. Відтепер можна надсилати та отримувати повідомлення через супутникове з’єднання, форматувати текст з ефектами; курсивом, жирним шрифтом, закресленням тощо.

В пошті електронні листи автоматично сортуються за категоріями, для визначення пріоритетності. У застосунку “Карти” є нові топографічні карти з мережею стежок і туристичних маршрутів. 

Застосунок “‌Фотографії‌” повністю змінено, тож перегляд бібліотеки, упорядкованої за темами, можна робити за місяцями і роками внизу, а також використовувати кнопку фільтра, яка дозволяє приховувати знімки екрана та сортувати колекції іншими способами.

Користувачі можуть блокувати застосунки за допомогою автентифікації, одночасно приховуючи інформацію від Пошуку та Siri. До того ж, оновлення iOS 18‌ отримало новий спосіб більш легкого підключення аксесуарів.

Перша бета-версія ‌iOS 18‌ для розробників вже доступна, публічна бета-версія вийде в липні, а офіційний випуск оновлення буде восени.

ipados-c18-сalkulator

iPadOS 18

Нарешті з'явився застосунок "Калькулятор", спеціально розроблений для використання переваг екранів iPad та підтримки введення даних за допомогою Apple Pencil.

В iPadOS 18 є інтеграція ChatGPT. Можливості Siri тепер значно розширені, голосовий помічник тепер  виконуватиме набагато більше завдань, зокрема перевірятиме орфографію чи створить резюме.

Користувачі можуть довільно розміщувати іконки застосунків, обирати для них темну тему, інтегрувати сторонні програми в “Центр управління” та використовувати нову "плаваючу" вкладку для швидкого перемикання між завданнями.

iPadOS 18 отримала оновлений дизайн застосунку "Фотографії" та "Налаштування".

В оновленні є можливість планувати повідомлення в iMessage, приховувати програми для захисту конфіденційних даних, 

SharePlay отримала функцію спільного доступу до екрану, це дозволяє користувачам віддалено керувати іншим iPad, а також завдяки новим функціям, які дозволяють керувати планшетом за допомогою лише рухів очей, iPad є інклюзивним для користувачів з особливими потребами.

Apple оголосила, що iPadOS 18 буде доступна для завантаження восени 2024 року, бета-версія вже доступна для розробників, а публічна бета-версія очікується наступного місяця.

Apple-WWDC24-Apple-Intelligence-Writing-2024

macOS 15 Sequoia

«macOS Sequoia‌ відкриває Apple Intelligence, розблоковуючи неймовірні нові функції, які змінять правила гри для роботи на Mac. Ми думаємо, що це сподобається користувачам Mac, оскільки є більше способів допомогти користувачам легко виконувати завдання, нові функції безперервності, такі як ‌iPhone‌ Mirroring, основні оновлення Safari та безліч нових ігор» - сказав Крейг Федерігі, старший віце-президент Apple з розробки програмного забезпечення.

Нова функція AI Image Playground, вбудованою в програму “Повідомлення”, є простою у використанні, вона дозволяє користувачам швидко створювати веселі зображення в одному з трьох стилів: анімація, ілюстрація чи ескіз. 

‌Функцію безперервності ‌”iPhone‌ Mirroring” дозволяє користувачам переглядати та керувати ‌iPhone‌ прямо з їхнього Mac. Все від шпалер та піктограм, значків “Головного екрану”, улюблених програм, а також клавіатура, трекпад і миша, звук на Mac - повністю взаємодіють з айфоном користувача. 

Safari використовує Highlights для пошуку маршрутів, підсумків або швидких посилань в Інтернеті. Режим читання оновлено, він включає спрощений вигляд статті, резюме та зміст для довгих статей.

macOS тепер автоматично змінює розміри вікон, щоб розмістити їх і заповнити екран, використовуючи його максимальну площу, є нові комбінації клавіш і меню.

Користувачі можуть додавати вбудовані фони, градієнти кольорів і системні шпалери, завантажувати власні фотографії, також змінювати фон під час відеодзвінка у FaceTime або сторонніх програмах.

macOS 15 отримало нову спеціальну програму Passwords, яка дозволяє керувати паролями Wi-Fi, паролями програм і веб-сайтів, кодами підтвердження тощо. Паролі синхронізуються на всіх пристроях, а macOS використовує автозаповнення для заповнення паролів у програмі Паролі. Програма Passwords також доступна на Windows завдяки програмі iCloud для Windows.

ios-18-passwords

Щодо інших функцій. Оновили “Повідомлення”, вони мають абсолютно нові текстові ефекти, емодзі та наклейки, можливість запланувати відкладене надсилання повідомлення; а також  маршрути походів і стежок у “Картах”, колекції в‌ “Фотографіях”, розумні нотатки та краща інтеграція календаря/нагадування. 

Публічна версія macOS 15 Sequoia буде випущена восени.

Apple-WWDC24-macOS-Sequoia-iPhone

watchOS 11

Apple представила також велике оновлення програмного забезпечення для Apple Watch, яке включає кілька нових функцій для здоров’я та тренувань.

Кільця активності тепер можна регулювати за днями тижня та призупиняти на день відпочинку, Користувачі можуть налаштувати тренування таким чином, щоб друг отримав сповіщення про те, що вони безпечно завершені, до прикладу, пізня нічна пробіжка.

watchos-11-training-load-wwdc-2024

watchOS 11 містить нову функцію «тренувального навантаження», яка допомагає користувачам відстежувати інтенсивність з часом. Новий алгоритм використовує такі показники, як частота серцевих скорочень, висота над рівнем моря, тривалість тренування, дані про вік і вагу, для розрахунку оцінки зусиль користувача та тренувального навантаження.

Нова програма Vitals надає огляд щоденного здоров’я, порівнюючи щоденну статистику здоров’я з історичними даними та сигналізуючи, якщо дані про стан здоров’я виходять за типові межі. У випадках, коли кілька показників виходять за межі користувач отримає спеціальне повідомлення та дізнається, як це може вплинути на нього.

Відстеження жіночого циклу показуватиме приблизний термін вагітності.

Віджети будуть автоматично додані до Smart Stack, а покращений циферблат Photos надасть користувачам можливість автоматичного обрізання фотографій. Оновлення стосується і додатку Translate. 

Перша бета-версія watchOS 11 для розробників вже доступна, публічна бета-версія вийде в липні, а офіційна версія з'явиться восени.

Apple-WWDC24-Vision-Pro-

visionOS 2

Минулоріч на конференції розробників ми вперше побачили просторовий комп'ютер Apple Vision Pro і ось вже маємо першу бета-версію visionOS 2, яка є доступною для розробників.

Публічна версія  стане доступною пізніше цього року.

Оновлення visionOS 2 містить низку нових функцій та змін, до прикладу, перероблена програма «Фотографії» з підтримкою SharePlay, можливість перетворення 2D-фотографій на просторові за допомогою Neural Engine, 

Функції visionOS 2 

  • Можливість змінювати порядок додатків та розміщувати їх у будь-якому місці (не було у Vision Pro під час запуску).

  • Просторові фото: зображення стають більш глибокими та реалістичними, фіксуючи важливі моменти надають можливість переосмислити спогади по-новому.

  • Можна "оживляти" старі фото, перетворювати їх на об'ємні зображення і ділитися цілими альбомами з друзями, які є користувачами Vision Pro.

  • Просторове відео: завдяки новим камерам та Final Cut Pro можна створювати об'ємні відео та публікувати у новому додатку Vimeo на Apple Vision Pro.

  • VisionOS 2 забезпечує підтримку віртуальних дисплеїв надширокої роздільної здатності, яка еквівалентно 2 4К-дисплеям та підтримка фізичної миші.. 

  • Підвищена продуктивність. Суттєвий приріст продуктивності забезпечує розробникам можливості створення ПЗ.

visionOS-2-wwdc-2024

Просторовий комп'ютер Apple Vision Pro став доступним в США у лютому 2024 року. Компанія оголосила, що до середини липня Vision Pro стане доступним ще у восьми країнах, зокрема в Австралії, Канаді, Франції, Німеччині, Великобританії, Китаї, Японії та Сінгапурі. 

tvOS 18

tvOS 18 отримує чудову функцію під назвою «InSight», яка допомагає користувачу знаходити більше інформації про всіх акторів і пісні в шоу чи фільмі Apple TV+. Ця функція підключена до облікового запису користувача в Apple Music та доступна лише для контенту ‌Apple TV+‌.

wwdc-2024-tvos-18-insaight

Оновлення tvOS 18 отримує розумнішу функцію «Покращення діалогу» для колонок і телевізорів, AirPods та інших Bluetooth-пристроїв. Ця функція за допомогою машинного навчання надає більшої чіткості голосу в шоу та фільмах.

Що ще нового в tvOS 18:

  • Субтитри з’являться автоматично, якщо вимкнути звук або повернутися на кілька секунд назад.

  • Додано підтримку формату 21:9 для проекторів на Apple TV.

  • Перероблений Apple Fitness+.

  • Нова категорія «Портрети» для заставок.

  • Нова категорія TV+ шоу та фільмів для заставок.

  • Нова заставка Snoopy.

Нові функції tvOS 18 з'являться пізніше цього року.

airpods3-new-siri-wwdc-2024

Оновлення для AirPods

AirPods стане ще простіше взаємодіяти із Siri. Для відповіді на вхідний дзвінок або його відхилення, достатньо просто кивнути або похитати головою, не промовляючи команди вголос.

Навушники тепер підтримують функцію Voice Isolation ("Ізоляція голосу"), яка ефективно усуває сторонні шуми та покращує якість передачі голосу користувача. Apple також представила Personalized Spatial Audio API для розробників ігор із просторовим звуком.

Ці три нові функції стануть доступними восени.

Усі оновлення Apple‌ вже є доступними для розробників. Наступного місяця компанія представить публічну бета-версію iOS 18‌ та ‌macOS Sequoia‌.

Оцініть допис
rating-r3
0
rating-r4
0
rating-r2
0
rating-r1
0
rating-r0
0
Коментарі
0
Зміст:

Популярні статті

Зміст:

Рекомендовані товари

Посилання скопійовано
Реєстрація
Будь ласка, перевірте номер телефону Будь ласка, перевірте номер телефону Номер телефону вже використовується
Будь ласка, перевірте корректність вводу пошти
Пароль має мати від 8 символів
Паролі не співпадають
Ми відправили вам SMS на номер:
Код з смс:
Код з смс не вірний:
detail_ico
Переваги реєстрації
  • Статус замовлення
  • Історія замовлень та їх деталі
  • Зручні списки бажань з порівнянням товарів
  • Переглянуті товари
  • Скачування та друк чека/гарантійного талону
  • Збереження контактних даних для кошику
  • Функція повторити замовлення
  • Індивідуальні промокоди
Вибір

Ви можете вести пошук товару за партномером, кодом товару, по повній або частковій назві

Зв'язок з нами
Отримайте знижку -150₴ за підписку Ми відправили промокод на знижку на Вашу пошту: petro@gmail.com
Ви вже підписані
Будь ласка, перевірте корректність вводу пошти
Відправити
Бажаєте отримувати персональні промокоди на знижки? Реєструйтесь в особистому кабінеті
Не цікаво