blog_card
iPhone 15
12/05/2023
5793
5 хв

Дата виходу, дизайн та характеристики iPhone 15

12/05/2023
5793
5 хв
Поширити

Традиційно, у другий тиждень вересня, Apple проведе головну презентацію року, на якій будуть представлені іPhone 15. Звісно, що всі чекають на нову лінійку і з'являється багато інсайдерської інформації щодо змін в моделях iPhone 15

Який дизайн і технічні оновлення iPhone 15 нам готують купертинівці? Ми уважно стежили за усіма чутками-новинами і зробили певні висновки щодо того, якою буде нова лінійка iPhone 15.

Якщо вірити прогнозам від інсайдерів та авторитетних аналітиків, то змінам - бути! Нижче в статті ми зібрали ключове з новин про iPhone 15.

iphone-15

Дизайн iPhone 15

На значні зміни в дизайні очікувати не варто, але вони точно будуть. Очікується, що корпус буде виготовлений з титану, принаймні у моделей iPhone 15 Pro та iPhone 15 Pro Max. Титан набагато міцніший, водночас, легший матеріал в порівнянні з нержавіючою сталлю, щоправда й більш дорожчий. 

Рамки, за чутками, стануть тоншими. Очікується, що рамки iPhone 15 Pro складатимуть всього 1,55 мм і новий смартфон стане лідером з найтонших рамок. iPhone 14 Pro, до слова, має рамки 2,17 мм.

iphone-15-04

Кольори iPhone 15

Ми вважаємо, що купертинівці традиційно доповнять лінійку новим кольором. Ходять чутки, що ним має стати темно-червоний, ближчий до бордового. Окрім новинки, може скластися кольорова гама з таких кольорів: Gold, Silver, (Product) Red, Black та Purple.

iphone-15.

Дисплеї iPhone 15

Скоріш за все від попередників залишаться OLED-дисплеї з пласким дизайном та діагоналлю 6,1 і 6,7 дюймів. iPhone 15 Pro матиме діагональ 6,1 дюйма, а iPhone 15 Pro Max - 6,7 дюйма, так як і було в моделях iPhone 14 Pro та iPhone 14 Pro Max.

Є така підозра, що iPhone 15 може отримати трохи більший 6,2-дюймовий дисплей завдяки тоншій рамці. Може так статися, що лише моделі Pro у серії iPhone 15 будуть оснащені панелями LPTO, необхідними для ProMotion.

iphone-15-05

Чіп А17 Bionic

Оновлений 3-нанометровий чіп A17 отримають тільки iPhone 15 Pro і Pro Max. Стандартні моделі iPhone 15 використовуватимуть чіп A16, який є в iPhone 14 Pro і Pro Max.

Моделі iPhone 14 мають чіпи, побудовані за 5-нанометровим і 4-нанометровим процесором, Перехід на більш новий процесор призведе до менших розмірів чіпів через збільшення щільності транзисторів.

Очікується, цей технологічний стрибок збільшить продуктивність обробки на 10-15 відсотків, а також зменшить енергоспоживання до 30 відсотків. Оскільки 3-нм чіпи дорожчі у виробництві, чіп A17 буде доступний лише в моделях iPhone 15 Pro від Apple.

iPhone 15 Pro і Pro Max використовуватимуть чіп A17 наступного покоління від Apple, який, як очікується, стане першим чіпом серії A, побудованим за 3-нанометровим процесом.

iphone-15-07

Нова камера iPhone 15

За чутками, Apple розробляє «перископічний об’єктив» задля збільшення оптичного зуму. Мова йдеться про технологію, яка дозволяє Samsung Galaxy S22 Ultra досягати неймовірно великого діапазону масштабування. Є припущення, що така функція буде виключно в iPhone 15 Pro Max

За прогнозами, принаймні одна з камер iPhone 15 отримає покращений датчик або об’єктив, якщо вибрати передню камеру та три задні камери. 

Найрозповсюджені чутки про камери - це iPhone 15 Pro Max може мати перископічну телефотокамеру, яка забезпечить оптичне збільшення, приблизно у діапазоні від 5x до 10x.

iphone-15.peg

Порт USB-C

Очікується, що всі моделі iPhone 15 будуть оснащені портом USB-C. Це пов'язано з виконанням вимоги ЄС, яка  зобов’язує стандартизувати порти для зарядки USB-C в портативній електроніці, включно з телефонами.

iPhone вже використовують адаптери живлення USB-C, тому це не буде зміною, лише кабель USB-C – Lightning і порт на самому iPhone. Це суттєво вплине на швидкість зарядки і передачі даних для тих, хто підключає свої iPhone до Mac або ПК.

Одне повідомлення з китайської соціальної мережі Weibo свідчить про те, що Apple може дещо обмежити порт USB-C в iPhone, не дозволяючи їм працювати з аксесуарами, не погодженими Apple. Apple зробила це за допомогою порту Lightning, але жоден із портів USB-C у комп’ютерах Mac або iPad від Apple не має жодних обмежень.

Є припущення, що Apple може додати інтерфейс інтегральної схеми до мікросхеми USB-C, задля того, щоб клієнти купували оригінальні аксесуари для iPhone і не використовували підробки, які є потенційно небезпечними.

Динамічний острів

Очікується, що в iPhone 15 і iPhone 15 Pro Dynamic Island отримає оновлений дизайн із вбудованим датчиком наближення. Це не має суттєво вплинути на зовнішній вигляд та функціональність Динамічного острова. Скоріш за все Apple, за рахунок заміни компонентів, намагається зменшити вартість нових моделей.

dynamic-island

Пам'ять в iPhone 15

iPhone 14 Pro отримав ті ж 6 ГБ оперативної пам’яті, що й iPhone 13 Pro свого часу. Аналітична компанія Trendforce повідомляє, що моделі iPhone 15 Pro/Max (Ultra) отримають 8 ГБ оперативної пам’яті. 

Очікується, що стандартні моделі матимуть ті самі 6 ГБ оперативної пам’яті, що й цього року.

Модемний чіп Qualcomm

Уся лінійка iPhone 15 продовжить використовувати чіпи від Qualcomm. Але нове покращене покоління X70 забезпечуватиме високу швидкість обробки, кращий діапазон покриття та меншу затримку, а також підвищить енергоефективність смартфонів. 

Очікується, що Wi-Fi 6E буде в моделях iPhone 15 Pro і Pro Max. У порівнянні з Wi-Fi 6, Wi-Fi 6E забезпечує вищу швидкість підключення, меншу затримку та збільшену пропускну здатність. Wi-Fi 6E забезпечує на 1,2 ГГц більше спектра в діапазоні 6 ГГц, і він може підтримувати гігабітне покриття всього будинку, має пропускну здатність для більших потоків даних, до прикладу таких, що використовуються для доповненої та віртуальної реальності.

iphone-15-08

Моделі iPhone 15

Жодна модель 15-ої лінійки не матиме фізичного слоту для Sim-карток і це стосуватиметься смартфонів виготовлених для всіх регіонів. У попередній 14-й лінійці лише моделі передбачені для ринку США мали Dual eSim, тобто не мали фізичних карток.

Базові моделі iPhone 15 матимуть менше функцій, ніж iPhone 15 Pro і Pro Max. Вони залишаться зі стандартними камерами без телеоб’єктивів, повільнішим підключенням USB-C та працюватимуть на чіпі А16. Але вони будуть більш доступнішими бюджетними моделями з нової лінійки.

iphone-15-03

iPhone 15 Pro Max чи iPhone 15 Ultra?

Нагадаємо, після презентованих Apple Watch Ultra ходили чутки й про вдосконалення iPhone. Відповідно виникли припущення, що Apple “перейменує” iPhone 15 Pro Max на iPhone 15 Ultra.

iphone-15-02

Ціна iPhone 15 Pro

За словами технічного аналітика Джеффа Пу, iPhone 15 Pro і Pro Max можуть бути дорожчими за iPhone 14 Pro і Pro Max. Аналітик вважає, що ціна може зрости через титановий корпус, новий чіп A17 та інші технічні моменти, але точного прогнозу не надає.

А от видання Macworld передбачає підвищення ціни на 100 доларів США або на 100 фунтів стерлінгів у випадку, якщо iPhone 15 Pro Max таки змінить назву на Ultra і отримає ексклюзивні функції.

 

Враховуючи всю наявну інформацію, можна зробити висновок, що iPhone 15 отримають суттєві оновлення, зокрема нову камеру з покращеним телеобєктивом та новий надпотужний процесор. 

Звісно гарантувати, що всі ці покращення відбудуться, ми не можемо. І всі ці прогнози та припущення, які описані вище в статті, засновані виключно на чутках і інформації від інсайдерів. 

Тому з нетерпінням чекаємо.

 

Оцініть допис
rating-r3
0
rating-r4
0
rating-r2
0
rating-r1
0
rating-r0
0
Коментарі
0
Зміст:

Популярні статті

Зміст:

Рекомендовані товари

Посилання скопійовано
Реєстрація
Будь ласка, перевірте номер телефону Будь ласка, перевірте номер телефону Номер телефону вже використовується
Будь ласка, перевірте корректність вводу пошти
Пароль має мати від 8 символів
Паролі не співпадають
Ми відправили вам SMS на номер:
Код з смс:
Код з смс не вірний:
detail_ico
Переваги реєстрації
  • Статус замовлення
  • Історія замовлень та їх деталі
  • Зручні списки бажань з порівнянням товарів
  • Переглянуті товари
  • Скачування та друк чека/гарантійного талону
  • Збереження контактних даних для кошику
  • Функція повторити замовлення
  • Індивідуальні промокоди
Вибір

Ви можете вести пошук товару за партномером, кодом товару, по повній або частковій назві

Зв'язок з нами
Отримайте знижку -150₴ за підписку Ми відправили промокод на знижку на Вашу пошту: petro@gmail.com
Ви вже підписані
Будь ласка, перевірте корректність вводу пошти
Відправити
Бажаєте отримувати персональні промокоди на знижки? Реєструйтесь в особистому кабінеті
Не цікаво