blog_card
Чутки Apple
12/12/2023
1202
3 хв

iPad Pro: коли побачимо та чи буде представлена модель з діагоналлю 14”?

12/12/2023
1202
3 хв
Поширити

Цього року ми не побачили жодної нової моделі iPad. З моменту появи першого планшета Apple в листопаді 2015 року це сталося вперше. Але треба зауважити, що існуюча лінійка iPad досить розширена, і нам є з чого обирати. Є стандартний iPad, iPad mini, iPad Air,  iPad Pro 11” та iPad Pro 12,9”. 

Багато чуток щодо наступних поколінь айпадів, зокрема iPad Pro, вказують на те, що Apple до лінійки може додати iPad Pro зі збільшеним 14-дюймовим дисплеєм. 

Дата випуску нового iPad Pro

Оскільки цього року Apple не представила нових iPad, цілком логічно, що  iPad Pro презентують вже в 2024 році. На це вказує те, що останнє оновлення лінійки було в жовтні 2022 року, а зазвичай iPad Pro представляли кожні 18 місяців. Тож, враховуючи такий алгоритм, презентація нових “прошек” може статися навесні, точніше сказати у квітні 2024 року.

Головний експерт Марк Гурман заявляв навіть, що новий iPad Pro може вийти в березні 2024 року.

А от аналітик Мін-Чі Куо повідомляв про те, що він очікував на масове виробництво нових айпад Прo на початку першої половини 2024 року, але згодом він припустив, що виробництво було відтерміновано на першу, а може навіть другу половину 2024 року.

ipad-pro-m-2-04

Новий розмір iPad Pro: чи отримаємо 14-дюймову модель?

Наразі маємо дві варіації прошек: iPad Pro 12,9” та iPad Pro 11”.

Деякі звіти свідчать про те, що Apple може випустити нову 14-дюймову модель або разом із 11- та 12-дюймовими моделями iPad Pro, або замість однієї з них.

Про більший дисплей айпад ми вперше почули від Марка Гурмана ще в червні 2021 року. Він тоді написав, що Apple розглядає можливість виробництва iPad з більшими дисплеями, але не очікує нічого протягом кількох років. Цього місяця Гурман припустив, що новий iPad Pro може бути і 13-дюймовим. Маджін Бу також написав, що новий 14,1-дюймовий iPad Pro знаходиться в розробці.

Минулоріч і Росс Янг повідомляв наступне: «Підтверджено, що iPad Pro 14.1” розробляється спільно з нашими джерелами ланцюга поставок. Він матиме MiniLED і ProMotion. Не впевнений щодо часу, але більш вірогідним буде початок 2023 року". Як ми всі розуміємо цього поки що не відбулося.

Також ходять чутки, що розробляється iPad Air з діагоналлю 12,9 дюймів, який Apple може випустити у 2024 році. Якщо так і станеться, то, звісно, є сенс випустити і iPad Pro з більшим екраном.

ipad-pro-m-2-03

Дисплей iPad Pro

За словами Мін-Чі Куо світлодіодні та міні-світлодіодні дисплеї будуть замінені на OLED. iPad Pro стане першим в лінійці iPad, який отримає OLED-дисплеї.

Минулоріч Росс Янг також повідомляв про плани Apple перевести всю лінійку iPad на OLED-дисплеї до 2024 року. Ну і Марк Гурман повідомляв про те, що з’являться «оновлений дизайн та OLED-екрани на iPad навесні 2024 року”.

ipad-pro-m-2-01

Характеристики iPad Pro

iPad Pro працюють на чіпі M2, тому у нових моделях має з'явитися  чіп M3. Можна припустити, що саме конфігурація чіпа M3 Pro - є оптимальним варіантом, до цього часу Pro-версії нових чіпів Apple з’являлися лише на 14- та 16-дюймових MacBook Pro та Mac mini.

Інсайдер Majin Bu публікував таку інформацію: 14-дюймовий iPad Pro матиме процесор M2, 16 ГБ оперативної пам’яті та 512 ГБ основної пам’яті. Ця публікація з'явилася до того часу, як було презентовано новий чіп M3. 

iPad Pro представлений у таких конфігураціях: 128 ГБ, 256 ГБ, 512 ГБ, 1 ТБ і 2 ТБ – це дуже великий вибір варіантів вбудованої пам'яті, якщо врахувати всі комбінації кольорів і розміри екрану. Цілком можливо, що Apple може відмовитися від моделі зі 128 ГБ сховищем або навіть почати з 512 ГБ.

Марк Гурман повідомляв, що Apple планує нову алюмінієву клавіатуру Magic Keyboard із більшим трекпадом, яка буде випущена разом із M3 iPad Pro. До речі, алюмінієва обробка може зробити його більше схожим на макбук, якщо його підключити до iPad.

Щодо ціни на новий  iPad Pro. Якщо Apple перейде на екрани OLED та презентує iPad Pro 14”, це відповідно вплине на зростання цін. «Якщо Apple хоче зберегти ціновий розрив між iPad Air та iPad Pro, щоб зберегти свою існуючу стратегію сегментації продуктів - це означає, що ціна на нові OLED iPad Pro може зрости» - спрогнозував Куо.

Наразі між базовими 11-дюймовими та 12,9-дюймовими моделями існує розрив у 300 доларів. Якщо припустити, що 12,9-дюймова модель залишиться в лінійці, ми можемо прогнозувати ціну на 14-дюймовий iPad Pro від 1399$. А в іншому випадку новий айпад з більшим екраном може коштувати від 1099$.

ipad-pro-m-2

Як завжди нагадаємо про те, що інформація, яка наведена в статті, може не справдитися. До випуску нових яблучних планшетів ще є час і багато чого може змінитися. Ми просто трохи зачекаємо.



Оцініть допис
rating-r3
0
rating-r4
0
rating-r2
0
rating-r1
0
rating-r0
0
Коментарі
0
Зміст:

Популярні статті

Зміст:

Рекомендовані товари

Посилання скопійовано
Реєстрація
Будь ласка, перевірте номер телефону Будь ласка, перевірте номер телефону Номер телефону вже використовується
Будь ласка, перевірте корректність вводу пошти
Пароль має мати від 8 символів
Паролі не співпадають
Ми відправили вам SMS на номер:
Код з смс:
Код з смс не вірний:
detail_ico
Переваги реєстрації
  • Статус замовлення
  • Історія замовлень та їх деталі
  • Зручні списки бажань з порівнянням товарів
  • Переглянуті товари
  • Скачування та друк чека/гарантійного талону
  • Збереження контактних даних для кошику
  • Функція повторити замовлення
  • Індивідуальні промокоди
Вибір

Ви можете вести пошук товару за партномером, кодом товару, по повній або частковій назві

Зв'язок з нами
Отримайте знижку -150₴ за підписку Ми відправили промокод на знижку на Вашу пошту: petro@gmail.com
Ви вже підписані
Будь ласка, перевірте корректність вводу пошти
Відправити
Бажаєте отримувати персональні промокоди на знижки? Реєструйтесь в особистому кабінеті
Не цікаво