blog_card
Огляд
20/09/2021
1607
3 хв

Порівняння iPhone 13 і iPhone 13 Pro

20/09/2021
1607
3 хв
Поширити

14 вересня компанія Apple представила нове покоління iPhone: 13 mini, 13, 13 Pro, 13 Pro Max. iPhone 13 і iPhone 13 Pro найбільш схожі за розмірами. Чи є між ними різниця? Яку модель вибрати? Читайте в нашій статті. 

Різниця між камерами 

Істотні відмінності між двома iPhone полягають в камерах. 

Основна камера - 12 Мп, діафрагма ƒ / 1,6

Ширококутний об'єктив - 12 Мп, діафрагма ƒ / 2,4

Теле об'єктив: 12Мп, діафрагма ƒ / 2,8

Ширококутний об'єктив: 12Мп, діафрагма ƒ / 1,5

Ширококутний об'єктив: 12Мп, діафрагма ƒ / 1,8

Можна побачити, що характеристики iPhone 13 Pro краще, ніж в iPhone 13. Як і в попередні роки, модель Pro також оснащена телеоб'єктивом. Цього року телефото об'єктив з діафрагмою f / 2.8, який підтримує нічний режим. Ширококутний об'єктив також відрізняється, з ще більшим сенсором з пікселями 1,9 мкм і більше широкою діафрагмою f / 1,5. Ширококутний об'єктив має набагато ширшу діафрагму f / 1.8. 

Іншими словами, Pro повинен робити набагато кращі фотографії в складних умовах низької освітленості і краще збільшувати масштаб здалеку. Більш того, нова широкоугольная камера моделі Pro має мінімальну відстань фокусування лише 2 см, тому Ви можете знімати макрознімки і відео з дуже близької відстані.

Тільки моделі Pro мають LiDAR, який дозволяє Вам використовувати портретний режим і нічний режим разом і покращує додатки доповненої реальності (AR). І тільки моделі Pro можуть також знімати в форматі ProRAW, представленому в минулому році.

Запис відео ProRes

Говорячи про функції камери, всі моделі iPhone 13 підтримують нові функції кінематографічного режиму і фотографічних стилів, тільки моделі Pro можуть знімати в ProRes. 

Дизайн

У iPhone 13 також залишилися дві задні камери, але розташовані вони тепер по діагоналі. Чубчик зменшилася на 20%. iPhone 13 має алюмінієвий корпус. Він доступний в п'яти кольорах: Starlight, Midnight, Blue, Pink та (Product) Red. iPhone 13 Pro має корпус з нержавіючої сталі, що робить його трохи важче і довговічніше. Він доступний за все в чотирьох кольорах: Silver, Graphite, Gold, Sierra Blue.

Екран 

У iPhone 13  екран практично без змін. Це 6.1-дюйімовий Super Retina XDR дисплей з роздільною здатністю 2532 × 1170 пікселів і щільністю - 460 пікселів на дюйм. Трохи змінилася форма вирізу під модуль Face ID. Матриця має чудову контрастність 2 000 000: 1, підтримує True Tone і широкий колірний обхват (P3). Дисплей в iPhone 13 Pro має схожі показники. Super Retina XDR матриця з дозволом 2532 × 1170 пікселів і щільністю 460 пікселів на дюйм. Контрастність на рівні 2 000 000: 1, є підтримка True Tone і широкий колірний обхват (P3).

Головною відмінною рисою матриці і однією з основних фішок iPhone 13 Pro , є система ProMotion. Вона дозволяє адаптивно змінювати частоту оновлення екрану, піковий показник якої досягає 120 Гц. Це вдвічі вище, ніж у всіх попередніх моделей iPhone. Під час відображення динамічних ефектів або в підтримуваних іграх картинка може ставати ще плавніше. Однозначно екран краще у  iPhone 13 Pro. Тут і збільшена на 25% пікова яскравість, і підтримка частоти оновлення 120 Гц.

Процесор і продуктивність 

Всі моделі iPhone 13 використовують один і той же процесор A15. У нього шість ядер ЦП (два високопродуктивних і чотири високоефективних) і 16 ядер Neural Engine. Цікаво, що моделі Pro мають п'ять ядер графічного процесора, а моделі не Pro мають тільки чотири. Це перший раз, коли Apple сегментувати лінійку iPhone таким чином.

Термін служби батареї 

Apple заявляє, що батареї iPhone 13 повинно вистачити на 19 годин відтворення відео, а у iPhone 13 Pro - 22 години. Для потокового відео Apple вказує час автономної роботи на рівні 15 і 20 годин відповідно. Це на цілих 33 відсотки довше!

Місце зберігання 

Моделі iPhone 13 починаються з 128 ГБ пам'яті, з варіантами 256 ГБ і 512 ГБ. Але у iPhone 13 Pro є варіант на 1 ТБ. 

Якщо у Вас на даний момент iPhone 12, переходити на iPhone 13 сенсу немає. Краще придбати iPhone 13 Pro з помітним апгрейдом. Для тих, кому не потрібні такі фішки, наприклад, як ProRes, ProRAW,  iPhone 13 буде ідеальним варіантом. 

Гарантія

Гарантія на iPhone 13 / iPhone 13 Pro становить 6 місяців, також можна з невеликою доплатою збільшити гарантію до 12 місяців. Наш інтернет-магазин гарантує, що куплена у нас продукція є працездатною і не містить механічних та інших пошкоджень на момент здійснення продажу. Наші покупці на 100% захищені від будь-яких підробок, неякісного товару, ризиків при покупках і переплати.

Оцініть допис
rating-r3
0
rating-r4
0
rating-r2
0
rating-r1
0
rating-r0
0
Коментарі
0
Зміст:

Популярні статті

Зміст:

Рекомендовані товари

Посилання скопійовано
Реєстрація
Будь ласка, перевірте номер телефону Будь ласка, перевірте номер телефону Номер телефону вже використовується
Будь ласка, перевірте корректність вводу пошти
Пароль має мати від 8 символів
Паролі не співпадають
Ми відправили вам SMS на номер:
Код з смс:
Код з смс не вірний:
detail_ico
Переваги реєстрації
  • Статус замовлення
  • Історія замовлень та їх деталі
  • Зручні списки бажань з порівнянням товарів
  • Переглянуті товари
  • Скачування та друк чека/гарантійного талону
  • Збереження контактних даних для кошику
  • Функція повторити замовлення
  • Індивідуальні промокоди
Вибір

Ви можете вести пошук товару за партномером, кодом товару, по повній або частковій назві

Зв'язок з нами
Отримайте знижку -150₴ за підписку Ми відправили промокод на знижку на Вашу пошту: petro@gmail.com
Ви вже підписані
Будь ласка, перевірте корректність вводу пошти
Відправити
Бажаєте отримувати персональні промокоди на знижки? Реєструйтесь в особистому кабінеті
Не цікаво