blog_card

Який MacBook Air обрати в 2024 році: ТОП 5 моделей

13/03/2024
416
4 хв
Mac
MacBook
Поширити

Девайсів MacBook Air стало настільки багато, що очі розбігаються від вибору. Звичайно, можна купити останню найдорожчу модель і не паритись. Але є сенс придивитись і до старших макбуків, які більш доступні в ціні.  

Розповідаємо про найпопулярніші моделі, які будуть актуальними ще багато років. Вони користуються попитом серед наших клієнтів і регулярно попадають в гучні рейтинги  👇  

macbook-air-13-inch-15-inch-M-3-2024

MacBook Air 13 M1

Цю модель варто обирати, якщо хочеться користуватись макбуком, але бюджет сильно обмежений. 

MacBook Air 13 M1 був випущений у 2020 році, проте його характеристики будуть актуальними ще дуже довго. В основі лежить фірмовий яблучний чіп М1, який потужніший навіть за деякі більш сучасні ноутбуки. Можна впевнено працювати в графічних редакторах чи рендерити відео. З геймінгом модель також чудово справляється.

Поруч з процесором знаходиться система машинного навчання Neural Engine, яка є і у дорожчих макбуках. Вона значно покращує взаємодію з девайсом – робить камеру розумнішою, допомагає редагувати фото та пришвидшує виконання різних задач.

Дисплей зроблений за технологією IPS, має розширення 2560×1600 та яскравість 400 кд/м². Картинка деталізована та насичена, хоча це приємна особливість всіх макбуків, а не тільки цієї моделі.

Заряда батареи вистачає на 15 годин інтернет-серфінга або 18 годин в режимі перегляду фільмів. Зазначимо, що Apple припиняє виробництво цієї моделі, тож, цілком можливо, що з часом купити MacBook Air можна буде по ще більш доступній ціні. 

macbook-air-m-1-2020      

MacBook Air 13 M2

Ця модель вийшла зовсім недавно – у 2022 році. Найпомітніша відмінність – приріст продуктивності. Але якщо придивитись до деталей, то це вже зовсім інший макбук :)  

В основі лежить покращений процесор M2 з більшою кількістю транзисторів та графічними ядрами. Порівняно зі своїм попередником потужність CPU виросла на 18%, а GPU – на 35%. Максимальна ємність об’єднаної пам’яті також виросла –  до 24 Гб. 

Діагональ дисплея трохи збільшилась до 13,6 дюйма, розширення до 2560×1664, а яскравість становить 500 кд/м². Корпус став більш лаконічним та рівномірним, з’явився “чубчик”, зменшились рамки. Завдяки невеликим виступаючим ніжкам, девайс краще охолоджується.

Макбук отримав оновлену аудіосистему з 4-ма динаміками та технологією об’ємного звучання Spatial Audio. При перегляді фільмів чи прослуховуванні музики створюється ефект повного занурення у події.

Bluetooth оновився до версії 5.3, з’явилась підтримка кодека ProRes для стиснення відео. MagSafe 3 став магнітним, а роз’єм для навушників 3,5 мм отримав розширену підтримку високоомної гарнітури. Хоч цей макбук і став потужнішим, автономність не постраждала – близько 18 годин.  

Ціна на MacBook Air 13 M2 трохи більша за попередню модель, проте і переваг в ньому набагато більше. Модель можна назвати золотою серединою серед лінійки 13-дюймових пристроїв Air.  

macbook-air-13-6-midnight-2022  

MacBook Air 13 M3

Це новинка 2024 року. Найпотужніший MacBook в лінійці Air.

Вгадайте, яким процесором він обладнаний :) У порівнянні з попередньою моделлю, продуктивність зросла на 15-20%. А якщо порівнювати з чіпом М1, то отримаємо майже 60% приросту потужності. Це цілком логічно, адже транзисторів стало більше, ядра – пришвидшились, а модуль машинного навчання Neural Engine став потужнішим. 

Зазначимо, що чіп М3 підтримує технологію динамічного кешування, яка дозволяє витискати з оперативки максимум. Редагувати фото, монтувати відео, розробляти програмне забезпечення на цьому процесорі одне задоволення. 

Ще одна особливість MacBook Air 13 M3 – можливість одночасного підключення 2-х моніторів. Але вона працює тільки коли кришка макбука закрита, в протилежному випадку буде підтримуватись тільки один монітор.

Також модель отримала функцію покращення та ізоляції голосу. Це особливо корисно, якщо ви багато спілкуєтесь по відеозв’язку з колегами чи друзями. Якість буде неперевершеною. 

І наостанок – MacBook Air 13 M3 отримав підтримку стандарту Wi-Fi 6E. Якщо порівнювати його з минулим поколінням, то швидкість завантаження збільшилась майже у 2 рази. Також підтримується механізм декодування AV1, який значно пришвидшує передачу відео в мережі, зі збереженням високої якості. 

Дизайн, колірна палітра та інші технічні характеристики залишились незмінними. Це найдорожчий 13-дюймовий макбук на сьогодні, проте і продуктивність у нього рекордна.       

macbook-air-15-m-3-2024 

MacBook Air 15 M2

Цей макбук Ейр 15 М2 має такі ж характеристики, як і його 13-дюймовий колега на чіпі М2. Потужність процесора, кількість пам’яті, колірна палітра, програмні можливості – все співпадає. 

Проте модель має одну перевагу – більший екран. Liquid Retina на 15,3 дюйма з розширенням 2880×1864 забезпечує одну з найякісніших картинок на сьогодні. Кольори такі ж соковиті, як фірмова страва в дорогому ресторані :) Здається, ніби кожен піксель – краплина живої фарби. Працювати, творити чи розважатись на макбуці – одне задоволення. 

Процесор М2 – потужний і буде залишатись таким ще багато років. Можна одночасно запускати фотошоп, відеоредактор, браузер з купою вкладок і паралельно слухати музику. Все літає 👍

macbook-air=15-inch-m-2-2023

MacBook Air 15 M3

Це новинка 2024 року. Здогадайтесь, чим він відрізняється від попередньої моделі :)

Так, макбук Ейр 15 М3 отримав новий чіп М3, як і його 13-дюймовий колега. Запас продуктивності дозволяє займатись хоч генною інженерією чи 3D-моделюванням. Тим більше, великий яскравий дисплей точно додасть комфорту під час роботи – будь ви програмістом, дизайнером, науковцем чи іншим фахівцем. 

З цікавого – з'явилася можливість одночасного підключення 2 додаткових моніторів та підтримка Wi-Fi 6E, тому швидкість передачі даних повинна вирости у 2 рази, якщо порівнювати з попереднім поколінням Wi-Fi. Також підтримується кодек AV1 для пришвидшення передачі відео в мережі. 

Зараз це найдорожчий макбук в лінійці Air, проте він справді універсальний і катастрофічно потужний :) 

macbook-air-15-inch-m-3-2024

Купити MacBook Air в Києві – Підсумки

Купувати MacBook Air потрібно під свої потреби. Якщо хочеться чогось компактного та бюджетного – беріть MacBook Air 13 М1. Шукаєте золоту середину між ціною та потужністю – обирайте MacBook Air 13 М2. Максимальну потужність в компактному корпусі подарує MacBook Air 13 М3

Якщо ж потрібен більший дисплей з високою потужністю під капотом, то MacBook Air 15 M2 – справді чудовий варіант. Новинка на чіпі М3 буде ще потужнішою, але і коштуватиме дорожче. 

Порівняти характеристики та детально вивчити кожен макбук можна в нашому каталозі. А, якщо хочете більше деталей, просто зв’яжіться з менеджерами NewTime. Вони допоможуть підібрати машину під ваші індивідуальні потреби 👍   

macbook-air-m-3-vs-macbook-air-m-1

Оцініть допис
rating-r3
0
rating-r4
0
rating-r2
0
rating-r1
0
rating-r0
0
Коментарі
0
Зміст:

Популярні статті

Зміст:

Рекомендовані товари

Посилання скопійовано
Реєстрація
Будь ласка, перевірте номер телефону Будь ласка, перевірте номер телефону Номер телефону вже використовується
Будь ласка, перевірте корректність вводу пошти
Пароль має мати від 8 символів
Паролі не співпадають
Ми відправили вам SMS на номер:
Код з смс:
Код з смс не вірний:
detail_ico
Переваги реєстрації
  • Статус замовлення
  • Історія замовлень та їх деталі
  • Зручні списки бажань з порівнянням товарів
  • Переглянуті товари
  • Скачування та друк чека/гарантійного талону
  • Збереження контактних даних для кошику
  • Функція повторити замовлення
  • Індивідуальні промокоди
Вибір

Ви можете вести пошук товару за партномером, кодом товару, по повній або частковій назві

Зв'язок з нами
Отримайте знижку -150₴ за підписку Ми відправили промокод на знижку на Вашу пошту: petro@gmail.com
Ви вже підписані
Будь ласка, перевірте корректність вводу пошти
Відправити
Бажаєте отримувати персональні промокоди на знижки? Реєструйтесь в особистому кабінеті
Не цікаво