blog_card

iOS 18: Apple готує наймасштабніше оновлення за всю історію iPhone

29/03/2024
542
3 хв
iPhone
Поширити

Apple вже оголосила дату старту цьогорічної Всесвітньої конференції розробників WWDC 2024, на якій серед іншого буде представлено грандіозне оновлення ПЗ для iPhone.

Ми ні на хвилину не сумніваємося, що оновлення включатиме  багато нових інноваційних функцій. Але чим же нас здивує Apple цього року?

Марк Гурман повідомив про таке: «Очікується, що оновлення iOS 18 стане найамбітнішим оновленням програмного забезпечення iPhone за всю історію, за словами людей, які працюють над оновленням». Тож, чекаємо на традиційний івент,  на якому iOS 18 стане одним з ключових оголошень.

ios-18-2024

Звісно, час ще є, але вже ходять чутки стосовно нових генеративних функцій штучного інтелекту для Siri та багатьох програм в iOS 18. А також з'явилася інформація про те, що Apple планує включити підтримку RCS до програми Messages для кращого обміну текстовими повідомленнями між пристроями iOS та Android. Ймовірно, що оновлення передбачають появу функцій в деяких програмах, зокрема в Apple Maps та Freeform, а також зміни торкнуться головного екрану, дизайну інтерфейса користувача тощо.

Інноваційний ШІ

Деякі джерела, в тому числі й головний інсайдер Марк Гурман, повідомляють, що iOS 18, отримає нові функції штучного інтелекту для Siri, Spotlight, Shortcuts, Apple Music, Messages, Health, Numbers, Pages та Keynote.

apple-siri-ios-18

CEO Apple Тім Кук декілька разів нещодавно заявляв - компанія активно працює над генеративним штучним інтелектом та має поділитися подробицями трохи згодом.

Технологія генеративного ШІ стрімко розвивається і багато техногігантів останніми роками успішно конкурують у цій сфері.

Скоріш за все, iOS 18 не додасть власний чат-бот Apple на кшталт популярного ChatGPT. Була інсайдерська інформація щодо переговорів Apple з OpenAI, Google та Baidu на предмет можливого партнерства та інтеграції AI чат-ботів в iOS 18, але результати домовленостей поки невідомі.

Також з’явились чутки, що деякі генеративні функції ШІ можуть отримати виключно моделі iPhone 16 Pro та iPhone 16 Pro Max, які матимуть Neural Engine з набагато більшою кількістю ядер.

Новий дизайн

iOS-18-new-design

Марк Гурман раніше повідомляв, що Apple має намір оновити дизайн інтерфейсу iOS, а також про те, що iOS 18 отримає суттєві оновлені функції та новий дизайн», але він ще не надав жодних конкретних деталей.

Головний екран iPhone

Видання MacRumors опублікувало статтю, що iOS 18 нарешті дозволить користувачам розміщувати значки додатків у будь-якому місці сітки головного екрана. Іншими словами - користувачі зможуть створювати пробіли, стовпці та рядки між піктограмами програм. Цю функцію використовують власники Android-смартфонів і вона має з’явитись на iPhone.

iPhone-Home

Очікується, що оновлення включатиме також додаткові параметри налаштування, окрім розташування піктограм.

Додаток Messages

Декілька місяців тому Apple оголосила, що підтримуватиме кросплатформний стандарт обміну повідомленнями RCS в додатку Messages на iPhone, скоріш за все, це буде нова функція iOS 18.

apple-iphone--messages

Підтримка RCS надасть такі можливості:

  • Фотографії та відео з вищою роздільною здатністю.

  • Аудіоповідомлення.

  • Індикатори набору тексту.

  • Розшифровка квитанцій.

  • Обмін повідомленнями по Wi-Fi між айфонами та смартфонами Android.

  • Покращено групові чати, з'явилась можливість для користувачів iPhone залишати розмову, яка включає користувачів Android.

Карти Apple

Видання MacRumors нещодавно повідомляло про дві ймовірні нові функції Apple Maps, які з’являться в iOS 18 - це спеціальні маршрути та топографічні карти.

Функція спеціальних маршрутів дозволятиме користувачам Apple Maps обирати конкретні дороги для подорожей під час навігації, до прикладу задля ознайомлення з мальовничими краєвидами. Очікується, що ця функція буде доступна в США лише після запуску. Google Maps вже дозволяє користувачам створювати власні маршрути в Internet, згодом переглядаючи їх на iPhone.

apple-new-maps-2024

Топографічні карти вперше з'явилися на Apple Watch минулоріч з watchOS 10, і код передбачає, що ця функція буде розширена на iPhone, Mac та Apple Vision Pro з iOS 18, macOS 15 та visionOS 2. Карти містять деталізовані маршрути, контурні лінії, висоту та визначені пам’ятки для походів.

Сумісність 

У кожного власника айфон, хто користується старішими моделемя, виникає питання, які ж з них підтримуватимуть нове оновлення? Видання 9TO5Mac опублікувало перелік моделей, спираючись на повідомленні від анонімного джерела в мережі X. Отже, сподіваємося, шо так і буде. І моделі iPhone, починаючи з XR, XS Max, XS, SE 2 та новіші отримають оновлення ПЗ.

 

Оцініть допис
rating-r3
0
rating-r4
0
rating-r2
0
rating-r1
0
rating-r0
0
Коментарі
0
Зміст:

Популярні статті

Зміст:

Рекомендовані товари

Посилання скопійовано
Реєстрація
Будь ласка, перевірте номер телефону Будь ласка, перевірте номер телефону Номер телефону вже використовується
Будь ласка, перевірте корректність вводу пошти
Пароль має мати від 8 символів
Паролі не співпадають
Ми відправили вам SMS на номер:
Код з смс:
Код з смс не вірний:
detail_ico
Переваги реєстрації
  • Статус замовлення
  • Історія замовлень та їх деталі
  • Зручні списки бажань з порівнянням товарів
  • Переглянуті товари
  • Скачування та друк чека/гарантійного талону
  • Збереження контактних даних для кошику
  • Функція повторити замовлення
  • Індивідуальні промокоди
Вибір

Ви можете вести пошук товару за партномером, кодом товару, по повній або частковій назві

Зв'язок з нами
Отримайте знижку -150₴ за підписку Ми відправили промокод на знижку на Вашу пошту: [email protected]
Ви вже підписані
Будь ласка, перевірте корректність вводу пошти
Відправити
Бажаєте отримувати персональні промокоди на знижки? Реєструйтесь в особистому кабінеті
Не цікаво