blog_card
iPhone 16
22/11/2023
2013
3 хв

iPhone 16: що відомо про майбутню лінійку

22/11/2023
2013
3 хв
Поширити

Через кілька місяців після презентації iPhone 15 повним ходом ширяться чутки про майбутню лінійку айфон, яку маємо побачити наступного року. Трапляються самі різні витоки, зокрема й від перевірених інсайдерів. Отже, розповідаємо про все, що почули стосовно iPhone 16, хоча до його виходу залишається чимало часу - 10 місяців.

Дизайн iPhone 16

Цілком прогнозовано, що моделі матимуть Dynamic Island, який цього року отримали вся лінійка iPhone 15. Деякі чутки вказують на те, деякі датчики Face ID можуть розмістити під дисплеєм, таким чином моделі iPhone 16 Pro можуть отримати менший виріз для камери, ніж стандартні моделі.

iPhone 15 не отримав твердотільні кнопки, як передбачалося, а от на iPhone 16 Pro ми можемо їх побачити. Кнопку дії, яку отримали pro-моделі iPhone 15, скоріш за все, отримають усі моделі лінійки iPhone 16.

За повідомленнями Мін-Чі Куо та Росса Янга маємо отримати більші розміри дисплеїв. iPhone 16 Pro матиме дисплей діагоналлю 6,27 дюймів, а iPhone 16 Pro Max отримає 6,86- дюймовий дисплей. Це необхідно зокрема для розміщення спеціального апаратного забезпечення нової камери. До слова, всі чекають на перископічний телеоб’єктив зі збільшеним зумом, відповідно масив камер може бути більшим.

Iphone-16-02

Характеристики iPhone 16

Перш за все, ми очікуємо на новий процесор A18 Pro, який можуть отримати про-версії, а от базові моделі мають отримати цьогорічну версію A17 Pro. І від чіпів, безумовно, залежать всі основні характеристики та продуктивність нових iPhone.

Оновлення iOS 18 наступного року передбачає нові функції для Siri, очікується, що деякі функції ШІ, над якими наразі працює Apple, стануть ексклюзивними для моделей iPhone 16.

За словами Мін-Чі Куо: Apple використовуватиме нову технологію сенсора зображень CMOS від Sony у моделях iPhone 16 Pro наступного року, ці датчики мають підвищену чутливість за умови слабкого освітлення. Ще у вересні 2023 року Куо повідомив, що iPhone 16 Pro матиме камеру-перископ iPhone 15 Pro Max.

Apple наступного року вже використовуватиме власні модеми 5G. За словами інсайдера Джеффа Пу, iPhone 16 використовуватиме модем Qualcomm Snapdragon X75 5G, який забезпечує «кращу швидкість, покриття, мобільність, надійність з’єднання та точність визначення місцезнаходження».

До того ж, Джефф Пу повідомив, що в моделях iPhone 16 Pro може з'явитися  Wi-Fi 7 проти Wi-Fi 6E, який отримали про-моделі цього року.

iPhone 16 має успадкувати роз'єм  USB-C замість Lightning для зарядки та дротового підключення. Були й чутки про те, що Apple намагається зробити iPhone повністю без портів, але це малоймовірно.

З останніх чуток стало відомо, що iPhone 16 Pro матиме новий дизайн батареї з металевим корпусом замість чорної фольги, новий роз’єм та трохи більшу ємність 3355 мАг.

Для запобігання перегріву, в лінійці iPhone 16 Apple вперше використовуватимуть графен, який має високу теплопровідність, набагато кращу за мідь - саме вона відповідальна зараз за тепловідведення в айфонах.

iphone-16-03

Камери iPhone 16

Стандартні iPhone 16 отримають вертикальне розташування камер на задній панелі, схоже на розташування в iPhone 12 та iPhone 12 mini. Теоретично це дозволить айфонам знімати просторове відео для Apple Vision Pro.

Очікується, що моделі iPhone 16 Pro будуть оснащені новим 48-мегапіксельним надширококутним об'єктивом для фотографій з більш високою роздільною здатністю та більшою деталізацією.

iPhone 16 Pro Max може стати першим смартфоном, оснащеним супертелеоб'єктивною перископічною камерою з цифровим зумом до 15Х. Це суттєво відрізнятиме айфон від iPhone 16 Pro. А от 5-кратний оптичний зум, який цього року отримав iPhone 15 Pro Max, матимуть обидві Pro-моделі.

Видання MacRumors публікувало повідомлення, в якому йдеться про преміальну модель iPhone 16 Ultra, яка може знімати просторові фотографії та відео, призначені для перегляду на Apple Vision Pro, яку ми очікуємо на початку 2024 року. Apple вже надала можливість записувати просторове відео на iPhone 15 Pro, цілком логічно, що Apple наділить цією функцію й iPhone 16 Pro.

iPhone-16-Nouveaute-Photo

Ціна iPhone 16

Щодо ціни на нові моделі iPhone 16, точної інформації поки що немає. Є припущення  що ціни на моделі з лінійки можуть бути такими, як і в лінійці iPhone 15. Базовий iPhone 16 коштуватиме від 799$, iPhone 16 Plus стартуватиме від 899$, iPhone 16 Pro ймовірно коштуватиме від 1099$, а iPhone 16 Pro Max від 1199$. 

Сподіваємося, Apple наступного року таки представить преміальну модель Ultra з більшим екраном, й, очевидно, вищою за  iPhone 16 Pro Max ціною. Звісно, це дуже приблизний прогноз щодо цін на нові моделі, вони можуть зрости в залежності від збільшення технологічних та матеріальних витрат.

iphone-16-1

Дата презентації iPhone 16

Зазвичай iPhone та Apple Watch представляють у другий вівторок вересня, цього року це відбулося 12 вересня. Маємо надію, що нова лінійка iPhone 16 буде оголошена у вівторок, 10 вересня 2024 року. Очікуємо, що попередні замовлення розпочнуться, скоріш за все, у п’ятницю, 13 вересня, а продажі стартуватимуть з 20 вересня.

iphone-16-2024=01

Як завжди, попереджаємо, що вся зібрана та наведена вище інформація не є стовідсотково підтвердженою. Адже ще дуже багато часу до головної презентації Apple. І це все витоки та чутки. Тож, почекаємо-побачимо. 

Оцініть допис
rating-r3
0
rating-r4
0
rating-r2
0
rating-r1
0
rating-r0
0
Коментарі
0
Зміст:

Популярні статті

Зміст:

Рекомендовані товари

Посилання скопійовано
Реєстрація
Будь ласка, перевірте номер телефону Будь ласка, перевірте номер телефону Номер телефону вже використовується
Будь ласка, перевірте корректність вводу пошти
Пароль має мати від 8 символів
Паролі не співпадають
Ми відправили вам SMS на номер:
Код з смс:
Код з смс не вірний:
detail_ico
Переваги реєстрації
  • Статус замовлення
  • Історія замовлень та їх деталі
  • Зручні списки бажань з порівнянням товарів
  • Переглянуті товари
  • Скачування та друк чека/гарантійного талону
  • Збереження контактних даних для кошику
  • Функція повторити замовлення
  • Індивідуальні промокоди
Вибір

Ви можете вести пошук товару за партномером, кодом товару, по повній або частковій назві

Зв'язок з нами
Отримайте знижку -150₴ за підписку Ми відправили промокод на знижку на Вашу пошту: petro@gmail.com
Ви вже підписані
Будь ласка, перевірте корректність вводу пошти
Відправити
Бажаєте отримувати персональні промокоди на знижки? Реєструйтесь в особистому кабінеті
Не цікаво