iPhone 16 та iPhone 16 Pro: які ще новинки представила Apple на головній презентації?
Новини
09/09/2024
247
9 хв

iPhone 16 та iPhone 16 Pro: які ще новинки представила Apple на головній презентації?

09/09/2024
247
9 хв
Поширити

Apple провела довгоочікувану осінню презентацію нових моделей. “Час сяйва” був насправді неймовірним і виправдав і свою назву, і очікування прихильників. Не дивлячись на те, що було чимало витоків, більшість з яких справдилася - краще один раз побачити, ніж сто разів почути.

Які новинки, окрім лінійки айфон 16, представила Apple? Чим насправді здивувала? Давайте розбиратися.

iphone-16-five-colors

iPhone 16 та iPhone 16 Plus

Ключовими оновленнями нових айфон 16 є Apple Intelligence та покращені можливості камери, зокрема дуже зручне керування за допомогою кнопки “Керування камерою”.

Apple недарма акцентує увагу саме на цьому, але ж моделі отримали серед іншого - кращу продуктивність, кращу автономність й інші оновлення. 

Дизайн та кольори Айфон 16

Базові моделі айфон 16 отримали вертикальний дизайн камер для просторового відео та п’ять неймовірно красивих кольорів: Ultramarine, Teal, Pink, White та Black.

Айфон 16 отримали оновлене скло Ceramic Shield міцніше на 50% за скло Ceramic Shield першого покоління, вищу яскравість 2000 ніт, і нижчу вночі  - 1 ніт.

А також кастомну кнопку “Action button”, яка була лише в Айфон 15 Про

iPhone-16-color

Камери Айфон 16

Базові iPhone 16 отримали нову основну камеру на 48 МП, яка має в 4 рази більше розширення ніж в iPhone 14 і знімає зображення 24- та 48 МП, а також оновлену 12-мегапіксельну ультрашироку камеру з автофокусом і здатністю робити макрознімки. Айфон 16 має нове антивідблискове покриття основної камери «Fusion», яке зменшує відблиски об’єктива.

iphone-16-camera

Керування камерою Айфон 16

Apple додала кнопку “Camera Control” на всі моделі лінійки і це дуже круто! І це більше, ніж просто кнопка! З її допомогою відбувається дуже швидке та зручне керування камерою, про яке можна було тільки мріяти.

“Керування камерою”- розташована внизу з правого боку, тож вона знаходиться під вказівним пальцем, якщо ви знімаєте в альбомній орієнтації, як затвор камери.Кнопка ємнісна і може визначати тиск та жести, а також працює з Taptic Engine для забезпечення фізичного зворотного зв’язку.

“Camera Control” має кілька функцій. При натисканні вона відкриє програму камери, при довшому натисканні - відкриє новий візуальний пошук на основі Apple Intelligence.

Якщо відкрити програму камери, то кнопка отримує більше функцій. При натисканні кнопки ще раз - можна зробити фотографію, а якщо натиснути та утримувати - почнеться запис відео. 

За допомогою елементів керування, які відкриваються легким натисканням, можна масштабувати та регулювати експозиції, змінювати стилі фотографії тощо. Подвійне торкання відкриє всі елементи керування, з яких можна обирати який елемент відрегулювати. 

iphone-16-camera-control

Чіп А18 в моделях Айфон 16

Моделі Айфон 16 отримали новий чип Apple A18, вінзабезпечує приріст продуктивності до 30% у порівнянні з чипом A16 Bionic в iPhone 15.

Новий чіп A18 має 6-ядерний процесор, 5-ядерний графічний процесор та 16-ядерний нейронний двигун, оптимізований для швидшої та ефективнішої роботи ШІ.

Чіп А18 розроблений за 3-нанометровою технологією другого покоління, що підвищує його енергоефективність.

chip-a-18-2024

Apple Intelligence

Функції ШІ анонсували ще на WWDC 2024, згодом вони з’являться в iOS 18, раніше вони були доступні лише на iPhone 15 Pro. Тім Кук неодноразово заявляв, що лінійка iPhone 16 була «створена з нуля для Apple Intelligence».

Apple не оголошувала нових функцій, крім тих, про які було заявлено раніше - інструменти для написання тексту, абсолютно нова Siri з персоналізованим контекстом, створення зображень, зокрема зі створеними штучним інтелектом емодзі, і абсолютно нові творчі зображення з новим Додатком Image Playground, резюмування електронних листів і сповіщень тощо.

Лінійка iPhone 16 отримає всі ці функції разом з базовими моделями.

Але функції Apple Intelligence з’являтимуться поступово, починаючи з жовтня.

iphone-16-colors-2024

Батареї та управління температурою

Базові моделі так само, як і професійні отримали нове управління температурою та зміни в дизайні, розроблені таким чином, щоб дозволити процесору працювати швидше за тривалих робочих навантажень, до прикладу, в іграх або при редагуванні тривалого відео. Компанія запевняє, що це підвищує стабільну продуктивність в іграх на Айфон 16 на 30%.

Батареї в моделях айфон 16 та айфон 16 Про отримали більший розмір і в поєднанні з ефективнішими процесорами A18 забезпечують кращу автономність, ніж попередні покоління iPhone.

Базовий iPhone 16 автономно працює на 2 години довше під час відтворення відео у порівнянні з Айфон 15, а iPhone 16 Plus - довше на 4 години, і це є рекордом серед базових айфон.

Моделі отримали також нову версію Wi-Fi 7. 

Ціна iPhone 16 

Купити айфон 16 можна за ціною 799$, а айфон 16 Плюс стартує від 899$. Моделі будуть доступні для попереднього замовлення цієї п’ятниці, 13 вересня, а в продажу з’являться наступної п’ятниці, 20 вересня.

iphone-16-pro-2024

iPhone Pro та iPhone 16 Pro Max

Айфон 16 Про та Айфон 16 Про Макс отримали більші дисплеї 6.3 та 6,9 дюйми з тоншими рамками навколо них, оновлене скло Ceramic Shield, яке на 50% міцніше за скло Ceramic Shield першого покоління.

Титановий дизайн Айфон 16 Про та новий колір

Корпус Про-моделей створений з переробленого титану Grade 5, з новою структурою титана “Micro-blasted”. Професійні айфони 16 представлені у чотирьох кольорах:  Black Titanium, White Titanium, Natural Titanium та неймовірно елегантному Desert Titanium.

iphone-16-pro-pro-max-desert-titanium

Новий Чіп A18 Pro і продуктивність

Чіп А18 Pro отримав оновлений 16-ядерний Neural Engine, 5-ядерний графічний процесор із апаратним прискоренням трасування променів і покращений 6-ядерний процесор (два ядра продуктивності та чотири ядра ефективності). 

Графічний процесор на 40 відсотків швидший за графічний процесор A16 Bionic.

Новий потужний чіп в Про-моделях, побудований за 3-нм процесом, він на 15-20% швидший за Айфон 15 Pro та споживає менше енергії, до того ж, за допомогою нового нейронного двигуна Apple Intelligence в Айфон 16 Про працює швидше, адже модель має на 17% вищу пропускну здатність пам'яті, ніж в Айфон 15 Pro. А також отримавла нову кеш-пам'ять, яка більш ефективно обробляє трафік даних.

iphone-16-pro-camera

Камера Айфон 16 Про

Айфон 16 про отримали оновлену основну камеру на 48 МП, нову ультрашироку камеру на 48 МП та оновлену телефото камеру на 12 Мп. 

iPhone 16 Pro отримав багато ексклюзивних функцій для відео, зокрема запис Slo-mo  відео 4K HDR та ProRes зі швидкістю 120 кадрів в секунду (в процесі зйомки можна змінювати частоту кадрів), можливість відтворення відео зі змінною швидкістю після зйомки, нові функції мікшування аудіо, кінематографічна уповільнена зйомка. 

Так само як і базові айфон, професійні моделі мають чудову кнопку “Керування камерою”. 

Ця неймовірна кнопка підтримує “Visual Intelligence”, нову функцію Apple Intelligence, ексклюзивну для лінійки iPhone 16. Візуальний інтелект викликається новою кнопкою “Camera Control,” дозволяючи наводити камеру айфон на будь-який предмет і отримувати деталі по фото, до прикладу, інформацію про ресторан тощо.

Що ще можна додати? Із презентації запам’яталася нова пісня The Weeknd, знята на камеру Айфон 16 Про. 

iphone-16-pro-colors-2024

Які ще характеристики отримав Айфон 16 Про?

iPhone 16 Pro отримав новий мікрофонний масив із 4-х мікрофонів студійного класу для кращої якості запису аудіо.

Завдяки покращеним мікрофонам Айфон 16 Про підтримує захоплення просторового аудіо під час відеозапису для більшого занурення під час відтворення на AirPods або ‌Apple Vision Pro‌

Нова цікава функція Audio Mix використовує машинне навчання для ідентифікації та розділення фонового звуку та мови. 

До прикладу, «In-Frame Mix» ізолює голос людини на камері. «Cinematic Mix» обробляє аудіо, як фільм, із аудіо на екрані попереду та шумами навколишнього середовища. Також є оновлення для голосових нагадувань, які дозволяють вам накладати трек поверх наявних записів.

Термін служби батареї збільшений до 33 годин на ‌iPhone 16 Pro‌ Max, покращений завдяки новій механічній архітектурі та розширеному управлінню живленням, з 20% кращою тривалою продуктивністю завдяки покращеному розсіюванню тепла.

Моделі підтримують нову версію MagSafe оновлено для підтримки вищої швидкості заряджання (25 Вт) за допомогою адаптера живлення 30 Вт, є підтримка QI2 та Wi-Fi 7.

Ціна iPhone 16 Pro 

iPhone 16 Pro будуть доступні для попереднього замовлення 13 вересня, а у продаж надійдуть наступної п’ятниці, 20 вересня. 

  • iPhone 16 Pro стартуватиме від 999$ (конфігурація 128 ГБ оперативки).

  • iPhone 16 Pro Max стартуватиме від 1199$ (конфігурація 256 ГБ оперативки).

Нові Чохли на Айфон 16 від бренду Beats 

Бренд Apple Beats оголосив про випуск нових чохлів для iPhone 16 з підтримкою MagSafe та Camera Control. Це перший випадок, коли Beats розробляє чохли для iPhone, адже бренд зосереджений на навушниках.

Нові чохли доступні в чотирьох кольорах, зокрема Midnight Black, Summit Stone, Riptide Blue і Sunset Purple. Вони виготовлені з твердого полікарбонату з гнучкими бічними стінками для поглинання ударів, а також з м’якою підкладкою з мікрофібри, щоб захистити айфон від подряпин всередині. Apple запевняє, що чохол Beats тонкий, легкий і його зручно тримати.

beats-case-iphone-16

Окрім нової лінійки Айфон 16, Apple представила розумні годинники Watch Series 10 та Watch Ultra 2.

Новий Apple Watch Series 10 отримали серйозний титановий редизайн і нові функції здоров’я, а от Епл Вотч Ультра 2 лише новий колір, новий чіп та нові аксесуари.

apple-watch-series-10-2024

Apple Watch Series 10

Епл Вотч Серія 10 отримала наймасштабніший дизайн за всю свою історію. Годинник має потужніший чіп S10, більший на 30% екран, тонший корпус і він легший, адже зроблений з нового матеріалу Polish Titanium.

46-мм та 42-мм версії Watch Series 10 мають більш закруглені кути екрану, але це ще не все. Дисплей Вотч Серія 10 на 40% відсотків яскравіший за попередні моделі. Розумний годинник Епл Вотч 10 отримав новий циферблат та новий колір Jet Black, як в моделі iPhone 7.

Series 10 отримав швидшу зарядку - за півгодини він заряджається до 80%.

Модель отримала оновлені датчики глибини і тиску, також є доступною програма для для дайвінгу Oceanic+ (раніше була доступна тільки для Епл Вотч Ультра).

apple-watch-series-10-design

В новій прошивці стане доступною функція виявлення апное уві сні для 150 країн, зокрема для Європи та США.

Під нову модель випущено нові титанові класичні ремені - Titanium Link Bracelet, а також нові ремінці Nike та Hermes.

apple-watch-series-10-hermes-band-

Ціна Apple Watch Series 10

Вартість Apple Watch Series 10 починається від 399$ за модель GPS. 

apple-watch-ultra-2-2024-black

Оновлення Apple Watch Ultra 2

Apple Watch Ultra 2 виготовлений цього разу на 95% з переробленого титану “Grade 5”, отримав новий циферблат і новий колір Satin Black. 

Компанія не розробляла третє покоління, замість цього додала декілька оновлень Епл Вотч Ультра 2.

До Епл Вотч Ультра 2 доступні стильні класичні ремені Titanium Milanesse Loop з новою застібкою. Нові кольори Alpine Loop, Ocean Band та Trail Loop. 

Вперше для Вотч Ультра 2 представлені ремінці від Hermes.

apple-watch-ultra-2-hermes

Годинник вже доступний до попереднього замовлення за ціною 799$, а продажі розпочнуться 20 вересня.

airpods-4-usb-c

Навушники AirPods 4

‌AirPods 4‌ отримали 2 версії, обидві пари навушників містять чіп H2 і підтримують такі функції, як ізоляція голосу та взаємодія Siri, яка дозволяє кивати або хитати головою, щоб відповісти на повідомлення ‌Siri‌. Навушники отримали чистіший звук та сильніші баси.

Для додаткових елементів керування ‌AirPods 4‌ оснащено датчиком сили на ніжці, щоб відтворювати або призупиняти контент, а також вимикати звук або завершувати телефонні дзвінки. Чохол для ‌AirPods 4‌ став найменшим зарядним кейсом серед усіх моделей AirPods, він отримав порт для заряджання USB-C і загальний час роботи від батареї до 30 годин.

Можна також використовувати зарядний пристрій Apple Watch або зарядний пристрій, сертифікований Qi, щоб заряджати зарядний футляр ‌AirPods 4‌.

Преміальні AirPods 4‌ отримала всі ключові фішки AirPods Pro 2. Ейрподс 4 підтримують функцію активного шумозаглушення з оновленими мікрофонами та розширеним обчислювальним аудіо, а також підтримує режим прозорості, адаптивне аудіо та розмову. А також зарядний кейс з динаміком для підтримка Find My,

Обидві моделі навушників ‌AirPods 4‌ Apple отримали удосконалений дизайн щоб стати найзручнішими навушниками за всю історію AirPods. Вони мають форму, яка «природно підходить багатьом користувачам у всьому світі».

Обидві моделі ‌AirPods 4‌ вже доступні для попереднього замовлення в США і будуть доступні з 20 вересня. Версія навушників без шумопоглинання коштує 149$, а преміальна доступна за ціною від 179$.

airpods-max-2024-color

Навушники AirPods Pro Max 2

AirPods Max 2 нарешті отримали новий порт для зарядки USB-C і нові яскраві кольори, зокрема Midnight, Blue, Purple, Orange і Starlight.

Крім того, Apple заявила, що AirPods Max отримують підтримку персоналізованого просторового аудіо з майбутнім оновленням програмного забезпечення iOS 18  не оголосила про інші зміни для нової моделі.

airpods-max-usb-c-2024

Нові AirPods Max 2 вже доступні для попереднього замовлення за ціною 549$, починаючи з сьогоднішнього дня, а в продажу навушники з'являться в п’ятницю, 20 вересня.

AirPods Max з портом Lightning вперше вийшли у грудні 2020 року і до цього часу компанія не оновлювала ці навушники.

airpods-pro-2-hearing-aids

Нова активна функція захисту слуху AirPods Pro 2

Крім цього, Apple представила можливість оздоровлення слуху для AirPods Pro 2, поєднуючи захист слуху, тестування та допомогу в одному пристрої.

Нова активна функція захисту слуху розроблена для мінімізації впливу гучних шумів навколишнього середовища на користувачів. Використовуючи чіп H2, ця можливість активно зменшує гучніші звуки зі швидкістю 48 000 разів на секунду. 

Результати тесту зберігаються в додатку Health, що дозволяє користувачам ділитися своїми профілями слуху з постачальниками медичних послуг, якщо це необхідно. Apple наголошує, що ця функція буде корисною не лише під час розмов, але й автоматично покращить прослуховування контенту, зокрема музики, фільмів та телефонних дзвінків. Користувачі зможуть точно налаштувати свої параметри відповідно до своїх потреб у слуху.

Нові функції стануть доступними цієї осені більше ніж в 100 країнах світу, зокрема США, Німеччині та Японії.

Оцініть статтю
rating-r3
7
rating-r4
1
rating-r2
0
rating-r1
0
rating-r0
0
Коментарі
0
Зміст:

Популярні статті

Зміст:

Рекомендовані товари

Посилання скопійовано
Реєстрація
Будь ласка, перевірте номер телефону Будь ласка, перевірте номер телефону Номер телефону вже використовується
Будь ласка, перевірте корректність вводу пошти
Пароль має мати від 8 символів
Паролі не співпадають
Ми відправили вам SMS на номер:
Код з смс:
Код з смс не вірний:
detail_ico
Переваги реєстрації
  • Статус замовлення
  • Історія замовлень та їх деталі
  • Зручні списки бажань з порівнянням товарів
  • Переглянуті товари
  • Скачування та друк чека/гарантійного талону
  • Збереження контактних даних для кошику
  • Функція повторити замовлення
  • Індивідуальні промокоди
Вибір

Ви можете вести пошук товару за партномером, кодом товару, по повній або частковій назві

Зв'язок з нами
Отримайте знижку -150₴ за підписку Ми відправили промокод на знижку на Вашу пошту: petro@gmail.com
Ви вже підписані
Будь ласка, перевірте корректність вводу пошти
Відправити
Бажаєте отримувати персональні промокоди на знижки? Реєструйтесь в особистому кабінеті
Не цікаво