blog_card
Огляд
05/09/2023
4737
4 хв

Огляд нових Garmin Fenix 7 Pro: "найрозумніший" годинник

05/09/2023
4737
4 хв
Поширити

Автор фрази “Можна вічно дивитися на 3 речі…” ніколи не бачив список функцій нового смарт-годинника Garmin Fenix 7 Pro. Їх тут справді дофіга дуже багато))

Модель Fenix 7 Pro вийшла зовсім недавно, тому ми розповімо про всі її цікавості та порівняємо зі стандартними Garmin Fenix 7. Обіцяємо не бути нудними:)

garmin-fenix-1

Моніторинг здоров'я

Ух, спортсменам тут є десь розігнатися. Cмарт-годинники Fenix 7 і Fenix 7 Pro заточені під активний спосіб життя сильніше за будь-якого конкурента. В обох їх версіях є:

  • моніторинг серцебиття (Fenix 7 Pro має точніший оптичний датчик Garmin Elevate V5);

  • контроль рівня кисню у крові;

  • підрахунок витрачених калорій;

  • підрахунок пройденої дистанції;

  • контроль сну;

  • контроль рівня стресу тощо.

Всі ці дані допомагають не тільки стежити за станом здоров'я, але й ефективніше досягати нових спортивних вершин. Більше того, годинник навіть оцінює якість акліматизації в новому середовищі і дає рекомендації, щоб легше перенести джетлаг.

До речі, у Fenix 7 Pro є 2 додаткові функції для бігу:

  • оцінка підйому. Показує наскільки потужно ви здатні бігти вгору;

  • оцінка витривалості. Показує здатність витримувати тривалі навантаження під час тренування.

garmin-fenix-3

Завдяки спеціальним датчикам смарт-годинник відстежує готовність організму до важких навантажень, враховуючи якість сну та відпочинку. А під час тренування можна подивитися, чи працюєте ви на межі своїх можливостей чи філоните. Перевтомитись Garmin не дадуть, вони досить точно розраховують час відновлення перед наступним тренуванням. Простими словами, Garmin Fenix 7 Pro – справжній тренер на зап'ясті, якому, на хвилиночку, не потрібно платити і щодня скидати звіти☝️

Стандартна версія годинника підтримує понад 100 видів спортивних активностей, серед яких біг, плавання, йога, велоспорт, футбол, хокей, серфінг тощо. А в Pro версії годинника додано ще плюс 30 рідкісних режимів. Усі дані відстежуються досить точно. Наприклад, у режимі серфінгу годинник записує навіть кількість спійманих хвиль. А в режимі сноубордингу можна побачити інформацію про спуски та підйоми.

Це далеко не всі спортивні можливості Garmin Fenix 7 та Garmin Fenix 7 Pro, більше деталей можна дізнатися у наших менеджерів.

 

Дисплей

Стандартна та Pro версії годинника виглядають майже ідентично та мають дисплей на 1,3 дюйма. Всі дані чітко відображаються навіть під прямим сонячним промінням. Круто, що екран не боїться подряпин та витримує падіння з будь-якої висоти. Годинники навіть відповідають військовим стандартам США. Вони настільки захищені від води, що з ними можна сміливо занурюватись на глибину до 100 метрів. Пил теж не зашкодить механізму.

Приємна фішка у Garmin Fenix 7 Pro – ліхтарик. Насамперед він підвищує безпеку тренувань у темряві. Наприклад, під час бігу його миготіння підлаштовується під серцевий ритм. А за потреби ним можна підсвітити невеликий простір біля себе. У стандартній версії Garmin Fenix 7 ліхтарик також є, але лише в деяких моделях.

garmin-fenix-4

Розумні функції

Garmin Fenix 7 і Garmin Fenix 7 Pro дублюють будь-які повідомлення зі смартфона, є функціонал для написання текстових повідомлень, календар, який налаштовується, і музичний плеєр, який працює в офлайн режимі.

Передбачена зручна функція безконтактних платежів Garmin Pay, до якої можна прив'язати банківську картку кількома кліками. Оплачувати можна будь-що – від проїзду в транспорті, до покупок у супермаркетах.

І найцікавіше – смарт-годинник може фіксувати надзвичайні події (ДТП, падіння з велосипеда, різке погіршення здоров'я) і автоматично надсилати повідомлення з місцем розташування ключовим контактам. Ця функція справді може врятувати життя в екстрених ситуаціях.

Персоналізувати годинник також можна. На вибір є безліч циферблатів, віджетів, програм і полів для введення. А якщо вбудованих плюшок буде мало, завжди можна завантажити нові з магазину Connect IQ.

garmin-fenix-2

Навігація

В обох версіях годинника доступна детальна топографічна мапа та супутникові знімки. Є вбудований барометр, висотомір, компас, а GPS датчик працює з точністю до метра. Загалом, подорожувати можна по всій планеті.

Є цікава фішка – можна переглянути рейтинг складності понад 2000 гірськолижних трас, і навіть вибрати собі хороше поле для гольфу. У годинник завантажено карти понад 43 000 полів.

До речі, наш контент-менеджер Ольга реально кайфує від погоди, яка накладається прямо поверх мапи. Така функція доступна тільки в Garmin Fenix 7 Pro і дозволяє оцінити опади, температуру повітря, вітер та хмарність. Мост хев для будь-якого мандрівника. Ще в Pro версії на мапі затінений рельєф, тому зручніше орієнтуватися у висотах.

garmin-fenix-5

Автономність

Модель Garmin Fenix 7 працює до 18 днів у режимі смарт-годинника з додатковими 4 днями при зарядці від сонця. З активною GPS-навігацією акумулятора вистачає на 57 годин із додатковими 15 годинами роботи від сонячної енергії.

Fenix 7 Pro більш автономні. Заряду вистачає на 22 дні за умови, що хоча б 3 години на день вони будуть знаходитись під яскравим сонцем. З увімкненим GPS модель пропрацює близько 73 годин. Поки що подібну автономність не може запропонувати жоден виробник. До речі, модель Fenix 7 заряджається через USB, а версія PRO – через Type-C

garmin-fenix-6

Що в результаті

Купити Garmin Fenix 7 та Fenix 7 Pro варто в першу чергу спортсменам, мандрівникам і просто тим, хто живе за принципом "рух – життя". Навіть той же Apple поки що не дотягує у функціональності. Так, Garmin коштують вище середньої ринкової ціни, але це той варіант, коли купуєш на роки. Функціонал годинника буде актуальним ще не менше десятка років, а захищеність у них така, що хоч Альпи підкоряй на кожних вихідних. Простіше кажучи, добротний гаджет.

P.S Знаємо, що про доступні ціни кричать з кожного кута, але загугліть назву смарт-годинника та порівняйте ціни з нашим магазином :)

Оцініть допис
rating-r3
0
rating-r4
0
rating-r2
0
rating-r1
0
rating-r0
0
Коментарі
0
Зміст:

Популярні статті

Зміст:

Рекомендовані товари

Посилання скопійовано
Реєстрація
Будь ласка, перевірте номер телефону Будь ласка, перевірте номер телефону Номер телефону вже використовується
Будь ласка, перевірте корректність вводу пошти
Пароль має мати від 8 символів
Паролі не співпадають
Ми відправили вам SMS на номер:
Код з смс:
Код з смс не вірний:
detail_ico
Переваги реєстрації
  • Статус замовлення
  • Історія замовлень та їх деталі
  • Зручні списки бажань з порівнянням товарів
  • Переглянуті товари
  • Скачування та друк чека/гарантійного талону
  • Збереження контактних даних для кошику
  • Функція повторити замовлення
  • Індивідуальні промокоди
Вибір

Ви можете вести пошук товару за партномером, кодом товару, по повній або частковій назві

Зв'язок з нами
Отримайте знижку -150₴ за підписку Ми відправили промокод на знижку на Вашу пошту: [email protected]
Ви вже підписані
Будь ласка, перевірте корректність вводу пошти
Відправити
Бажаєте отримувати персональні промокоди на знижки? Реєструйтесь в особистому кабінеті
Не цікаво