blog_card
Новини
06/06/2023
958
4 хв

iPadOS 17 забезпечує новий рівень персоналізації та універсальності iPad

06/06/2023
958
4 хв
Поширити

iPadOS 17 забезпечує новий рівень персоналізації та універсальності iPad

Це очікуване оновлення операційної системи для планшетів Apple iPad принесло цілий ряд поліпшень. iPadOS 17, безперечно, значно розширює функціональні можливості планшетів.

ipados17-2023-04

Інтерактивні віджети iPadOS 17

Важливою зміною в iPadOS 17 стала можливість налаштовувати екран блокування. Тепер користувачі можуть персоналізувати свій екран iPad, додавати "живу інформацію" та використовувати інтерактивні віджети, які відповідають на дії користувача. Інтерактивні віджети дозволяють користувачам виконувати завдання в однин дотик. Наприклад, користувачі можуть увімкнути світло, відтворити пісню або позначити нагадування як завершене прямо з віджета.

Інтерактивні віджети тепер доступні на екрані блокування та на головному екрані, це спрощує виконання дій і отримання корисної інформації. На екрані блокування віджети плавно зливаються зі шпалерами за допомогою адаптивного тонування для оптимізації читабельності.

ipados17-2023-01

Робота з PDF-файлами

Оновлення iPadOS 17 також включає покращену роботу з PDF-файлами. Алгоритми вміють визначати поля в PDF і допомагати редагувати їх, щоб користувачі могли швидко додавати деталі, такі як імена, адреси та електронні адреси з Контактів. Крім того, тепер можна взаємодіяти з PDF в режимі живого редагування з іншими користувачами, що полегшує спільну роботу над документами.

Додаток Notes 

Велике оновлення програми Notes дає користувачам нові способи впорядковувати, читати, коментувати та співпрацювати з PDF-файлами. В iPadOS 17 PDF-файли відображаються по всій ширині, це дозволяє легко гортати сторінки, робити швидкі анотації або робити позначки прямо в документі за допомогою Apple Pencil. Користувачі зможуть переглядати та позначати PDF-файли та відскановані документи безпосередньо у своїй нотатці, взаємодія відбувається тут і зараз і оновлення від користувачів з’являються в режимі реального часу.

ipados-17-01

Розширені інструменти зв’язку Messages

Messages пропонує нові способи зв’язку, зокрема наліпки та наліпки Emoji, а також можливість для користувачів створювати Live Stickers із власних фотографій, піднімаючи тему з фону. Користувачі також можуть додавати різні ефекти до живих наліпок, які допомагають оживити розмову. Нова панель, доступна з клавіатури, збирає всі наліпки користувача в одному місці для полегшення доступу на iPadOS. Аудіоповідомлення транскрибуються автоматично, щоб користувачі могли прочитати їх миттєво або прослухати пізніше. Коли користувач ділиться своїм місцезнаходженням у Повідомленнях, воно відображається в розмові, доки сеанс надсилання не закінчиться.

Нові способи спілкування за допомогою FaceTime

У FaceTime користувачі можуть залишити аудіо- чи відеоповідомлення, коли хтось не відповідає на дзвінок. Виклики FaceTime також стають більш виразними завдяки реакціям, таким як серця, повітряні кульки, феєрверки, лазерні промені, дощ тощо. Нові ефекти можна активувати за допомогою простих жестів, і сторонні програми для відеодзвінків також можуть скористатися ними.

ipados17-2023-03

Safari 

Покращення Safari дозволяють користувачам бути більш продуктивними, ніж будь-коли. За допомогою профілів користувачі можуть розділяти перегляд між темами, як-от робочі та особисті. Кожен профіль має власну історію, файли cookie, групи вкладок і вибране, і між ними легко перемикатися. Тепер приватний перегляд дозволяє користувачам блокувати вікно, яке вони переглядають, за допомогою Face ID або Touch ID і видаляє трекери, які використовуються для міжсайтового відстеження. Робота з пошуком стає ще кращою завдяки підвищеній швидкості реагування, релевантнішим пошуковим пропозиціям і пропозиціям, які легше читати.

Додаток Здоров'я

Додаток "Здоров'я" тепер також доступний на iPadOS 17, що дозволяє користувачам відстежувати своє фізичне здоров'я та вести облік різних аспектів свого благополуччя.Завдяки оптимізованому дизайну для дисплея iPad «Вибране» має новий вигляд, і користувачі можуть отримувати статистичні дані про своє здоров’я та детальні інтерактивні діаграми. Тепер користувачі iPad також можуть відстежувати свої ліки та керувати ними, використовувати відстеження циклу, реєструвати свої миттєві емоції та щоденні настрої, переглядати наявні записи про стан здоров’я в кількох установах тощо — все в одному центральному, безпечному та приватному місці.

ipados17-2023-02

Додаткові оновлення iPadOS 17 

  • Stage Manager додає ще більше гнучкості до розташування та розміру вікон, надаючи користувачам більше контролю над робочим простором, і підтримує вбудовані камери на зовнішньому дисплеї.
  • Freeform пропонує нові інструменти малювання; підтримка наведення, нахилу та прив’язки до форми; можливість додавати лінії з'єднання і нові форми до будь-якого об'єкта; і Follow Along, щоб направляти співавторів по дошці.
  • Spotlight допомагає користувачам знаходити інформацію та виконувати дії ще швидше, пропонуючи ярлики для наступної дії, покращені візуальні результати та пошук відео.
  • Visual Look Up розширює свої можливості для розпізнавання продуктів харчування, вітрин магазинів, а також знаків і символів на таких речах, як бирки для білизни на одязі.
  • Клавіатура покращує автовиправлення, дозволяючи користувачам вводити текст швидше та легше, ніж будь-коли раніше. Вбудований інтелектуальний текст допомагає користувачам швидко закінчувати речення, а нова модель розпізнавання мовлення в Диктанті підвищує точність.
  • Тепер Siri можна активувати, просто сказавши «Siri». Після активації користувачі можуть видавати кілька команд одна за одною без необхідності повторної активації.
  • Обмінюватися вмістом за допомогою AirPlay стало ще простіше завдяки інтелектуальним функціям пристрою, які тепер вивчають уподобання користувача. AirPlay також працюватиме з підтримуваними телевізорами в готелях, дозволяючи користувачам легко насолоджуватися улюбленим контентом на телевізорі під час подорожей. Створена на основі конфіденційності та безпеки, ця можливість буде доступна до кінця року в окремих готелях, починаючи з брендів IHG Hotels & Resorts.
  • Нагадування представляє новий інтелектуальний список покупок, що полегшує покупки завдяки автоматичному групуванню пов’язаних товарів у розділи та надає нове подання стовпців для горизонтального відображення розділів на екрані.
  • Карти тепер дозволяють користувачам завантажувати карти та використовувати їх у режимі офлайн. Користувачі можуть вибирати область, шукати та досліджувати багату інформацію про місця, а також отримувати маршрути для всіх видів пересування в режимі офлайн.
  • Оновлення конфіденційності включають розширення безпеки зв’язку, додавання захисту для дітей, а також попередження про конфіденційний вміст для дорослих. Оновлення дозволів для фотографій і календаря допомагає користувачам робити більш обґрунтований вибір щодо того, якими даними вони обмінюються додатками. А оновлення режиму блокування посилює захист тих, хто може стати мішенню шпигунського програмного забезпечення найманців.
  • Нові інструменти доступності роблять iPad ще доступнішим. Assistive Access — це настроюваний інтерфейс, який допомагає користувачам з когнітивними вадами використовувати iPad з більшою легкістю та незалежністю. Live Speech допомагає користувачам, які не розмовляють, вводити те, що вони хочуть сказати, і читати це вголос під час розмов по телефону, FaceTime та особистих розмов. Personal Voice дає користувачам, яким загрожує втрата мовлення, можливість створити персоналізований голос, який звучить як вони та бездоганно інтегрується з Live Speech. А в Magnifier функція «Вказуй і говори» допомагає незрячим або слабозорим користувачам взаємодіяти з електричними приладами та іншими фізичними об’єктами за допомогою маленьких текстових міток.

ipados-17

Сумісність iPadOS 17

  • iPad Pro (2-го покоління та новіші).
  • iPad Air (3-го покоління та новіші).
  • iPad (6-го покоління та новіші).
  • iPad mini (5-го покоління та новіші).

ipados17-2023-05

Зазвичай оновлення iOS та iPadOS випускаються восени, а до цього моменту проводиться публічне бета-тестування, щоб забезпечити стабільність та якість оновлення.

Оцініть допис
rating-r3
0
rating-r4
0
rating-r2
0
rating-r1
0
rating-r0
0
Коментарі
0
Зміст:

Популярні статті

Зміст:

Рекомендовані товари

Посилання скопійовано
Реєстрація
Будь ласка, перевірте номер телефону Будь ласка, перевірте номер телефону Номер телефону вже використовується
Будь ласка, перевірте корректність вводу пошти
Пароль має мати від 8 символів
Паролі не співпадають
Ми відправили вам SMS на номер:
Код з смс:
Код з смс не вірний:
detail_ico
Переваги реєстрації
  • Статус замовлення
  • Історія замовлень та їх деталі
  • Зручні списки бажань з порівнянням товарів
  • Переглянуті товари
  • Скачування та друк чека/гарантійного талону
  • Збереження контактних даних для кошику
  • Функція повторити замовлення
  • Індивідуальні промокоди
Вибір

Ви можете вести пошук товару за партномером, кодом товару, по повній або частковій назві

Зв'язок з нами
Отримайте знижку -150₴ за підписку Ми відправили промокод на знижку на Вашу пошту: petro@gmail.com
Ви вже підписані
Будь ласка, перевірте корректність вводу пошти
Відправити
Бажаєте отримувати персональні промокоди на знижки? Реєструйтесь в особистому кабінеті
Не цікаво